Staszkuuu 0 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witam Specyfikacja: Płyta główna: Gigabyte P35-DS3L Procesor: Intel core 2 duo e8500 Ram: 4x2gb Karta graficzna: GeForce gt230 Zasilacz: tracer 4life 400w A więc tak, kupiłem drugi komputer w którym była karta Asus r9 270x, a nie jest tam potrzebna więc chciałbym sobie dorzucić ją zamiast gt230 do mojej skrzyni, ale wolę najpierw dopytać, mogę? Tzn czy nic nie powinno się z nią kłócić, zasilacz da radę? I przy okazji, jest opcja na jakiś upgrade procesora w miare w dobrych pieniądzach czy zostaje mi zmiana płyty w przyszłości? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) 1. zasilacz sobie raczej nie poradzi, a nawet jakby to szkoda karte ubić tą bombą 2. Do tego procesora to marnotrawienie karty Edytowane 2 Czerwca 2016 przez psychics Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka wyłącz to proszę tracer 4life 400w wyrzuć to zmiana już czas na odświeżenie platformy Cytuj Link to post Share on other sites
Staszkuuu 0 Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Aż tak podpis z Tapa przeszkadza? Proszę, wyłączone Skoro ten zasilacz to śmieć, to możesz podać jakąś alternatywę tak żeby uciągnął to co jest teraz plus tego r9? Nic specjalnego i ponad to, bo w końcu i tak zostanie złożony cały nowy zestaw. Czas na zmianę platformy przyjdzie, ale na razie wymieniam tylko części które i tak mam luźne w domu. Marnotrawienie nie bardziej niż jak będzie latami leżała na półce czekając na swoją kolej. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Staszkuuu Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Podaj kwotę ile możesz wyłożyć na zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Staszkuuu 0 Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Od ~5lat nie mam niestety żadnego rozpoznania w cenach podzespołów więc ciężko mi stwierdzić. Nie wiem, 200zł? No chyba że może jakbym dorzucił jeszcze z 50 to wystarczył by do późniejszej przebudowy komputera na nową płytę i i5. Ogólnie to jakbyś mógł mi rzucić opcja taką żeby ciągnęła tego asusa na moim sprzęcie i druga opcja taki żeby dał radę z i5. Może nie ma tak dużej różnicy w cenach i lepiej teraz dołożyć i mieć go później na dłużej. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Staszkuuu Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 corsair 450w wystarczy/antec 500w to z nówek fortron&chieftec 400/450w z alle wystarczy co do procka to bym wrzucił moda 771 na twoim mobo da się grata podkręcić grafa styka...tylko to jest przerost formy nad treścią... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts