zneelix 0 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witam serdecznie, mam nadzieję, że pisze w odpowiednim miejscu. Chciałbym się dowiedzieć co zmienić w podzespołach komputera, żeby osiągi w CS;GO i LoL'u były jak największe. Mój PC AMD Athlon II X3 460 ~3.4 GHz, Geforce GT 440, 4GB RAM ddr3 z tego co kojarzę i płyta główna asus m5a78l series. Co wypadałoby zmienić. Koszt powiedzmy do 800 zł Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Jaki zasilacz i dysk? Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Na jakiej rozdzielczości gra? Cytuj Link to post Share on other sites
Komandor64 3 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Próbowałeś odblokować rdzeń w procku? Jakby jeszcze trochę go podkręcić (jak już wyżej było napisane - ważne jaki masz zasilacz) to przybyłoby nieco mocy w cenie chłodzenia (Spartan kosztujący poniżej 100 zł ogarnie sytuację przy niezbyt ekstremalnym kręceniu) No a resztę przeznaczyć na grafę i czekać na przypływ gotówki w celu przesiadki na nową platformę. Cytuj Link to post Share on other sites
zneelix 0 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Nie próbowałem odblokować rdzenia, ponieważ nie chciałem ryzykować. Czytałem tylko trochę na ten temat i komentarze w tej sprawie były zbyt niejednoznaczne. Tz jednym się całkiem psuł komputer, inni zaś doświadczyli "efektów niepożądanych" dlatego też nie próbowałem przy tym majsterkować. Rozdzielczość ważna chyba nie jest. Przez ten czas grywałem na mniejszych dla lepszej wydajności. Także nie wiem co mam odpowiedzieć. Zasilacz z tego co pamiętam 500W, ale muszę to sprawdzić. Lepiej waszym zdaniem bawić się w ulepszanie tego co mam czy np sprzedać i złożyć nowy? Cytuj Link to post Share on other sites
Komandor64 3 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ryzyka dużego nie ma - w najgorszym razie komp nie wstanie i będziesz musiał resetować bios, i tyle. A przyrost mocy procesora jest znaczny (koło 30% - bo odblokowany zostaje też cache L3) Oczywiście lepiej byłoby przejść się na jakiegoś intela, chociaż i3, ale na to może zabraknąć ci kasy bo więcej niż 500 zł za obecne bebechy będzie ciężko wyciągnąć. Cytuj Link to post Share on other sites
zneelix 0 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Jako iż się na tym znam jak na fizyce kwantowej to gdybyś miał złożyć zestaw najtańszy pod właśnie gry typu cs;go, lol, to co byś kupił? Byłbyś tak miły i mógłbyś taki zestaw zrobić? Powiedzmy, że do 1500 zł. Może coś tu dołożyć czy już wszystko nowe? Bo jeśli nowy to dajmy 2 tysie // niestety rdzeń nie działa, system staje na logo Windowsa Edytowane 2 Czerwca 2016 przez zneelix Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Zasilacz z tego co pamiętam 500W, ale muszę to sprawdzić. marka o model? jak stoisz z dyskiem/dvd/budą? na upartego tylko ram zostanie z tego co wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
armi3 326 Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Części nowe? Cytuj Link to post Share on other sites
zneelix 0 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Dziękuje za odpowiedzi. Będę działać na razie na tym co mam. Więcej gotówki i najwyżej wrócę po pomoc Dzięki jeszcze raz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts