Marek Lolasi 96 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Oficialnie w polsce nie ma żadnego dystrybutora, a co za tym idzie serwisu. To co jest dostępne, jest sprowadzane przez prywatne firmy i przez nie respektowana jest gwarancja. Jeżeli naprawa jest skomplikowana to albo wymieniają na nowy( stary odsyłają do chin), albo nie uznają gwarancji podając jakiś błachy powód. Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Zortven 402 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Możesz zamówić z iBuyGou, tam za 5% wartości masz ubezpieczenie od cła i VAT'u. Serwis realizowany w Xiaomi MiCenter, we Wrocławiu. Tak samo XiaomiForSale.jest jeszcze technos, dostajesz normalną fakturę vat 23%, serwis własny mają w Krakowie Cytuj Link to post Share on other sites
TheDariusz 18 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 W technos ceny są zbyt wysokie. Jak serwis jest we Wrocławiu, przecież ludzie tu się wypowiadają że nie ma żadnego serwisu w Polsce. W iBuyGou ceny też są wyższe i przez to te telefony są poza moim zasięgiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Zortven 402 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 "Serwis MiCenter zajmuje się naprawą pogwarancyjną urządzeń Xiaomi, a także realizuje gwarancję dla sklepu ibuygou.com. W celu wysłania zgłoszenia reklamacji prosimy skontaktować się najpierw ze sklepem ibuygou.com."cytat ze strony MIUIPolska. Możesz jeszcze wziąć z ali od goldwaya, ale wtedy jest ryzyko VAT i nie ma gwarancji. Coś za coś. Cytuj Link to post Share on other sites
TheDariusz 18 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Z ibuygou.com nie kupie ani Mi4 ani Note3 bo po przeliczeniu wyjdę ponad budżet, niestety. Cytuj Link to post Share on other sites
mikesz555 0 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Ibuygo to jedyna strona z ktorej ja bym kupowal. Czasem warto troche doplacic zeby pozniej nie miec problemow. Cytuj Link to post Share on other sites
TheDariusz 18 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Nie każdego stać żeby dopłacać i w tym tkwi największy problem, a przy płatności kartą Master Card wyjdzie mi naprawdę drogo. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Czyli trzeba szukać czegoś w Polsce z przedłużenia umowy lub używki w dobrym stanie. Szkoda bo dziewczynie chciałem kupić xiaomi ale żeby nie było problemów z gwarancją a widzę że taktowny może być. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 (edytowane) IBG ma ceny z kosmosu, ale jest polecany na forum miui, właściciela serwisu z Wrocławia. Jak chcesz kupić tanio to przeglądj ten temat z najtańszymi telefonami z chińskich sklepów (czytaj od ostatniej wypowiedzi) Możesz dodatkowo skorzystać ze zwrotu płatności 7.5% z GA Nie ma oficjalnej sprzedaży i gwarancji Xiaomi w Polsce i nie będzie. Edytowane 8 Czerwca 2016 przez czamarek Cytuj Link to post Share on other sites
TheDariusz 18 Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Zaryzykowałem i kupiłem Xiaomi Redmi Note 3 Pro z tego polskiego sklepu xiaomi.com.pl Kontaktu ze sklepem co prawda brak, dlatego warto napisać dosyć duży komentarz do zamówienia bo potem już nic nie zmienimy. Telefon jest super. Przesiadka z Xperii M2 na ten telefon to jak przesiadka z Poloneza do BMW. Zobaczymy jak będzie się sprawował przy dłuższym użytkowaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Niepotrzebnie przepłaciłeś, mogłeś kupićten telefon znacznie taniej. Cytuj Link to post Share on other sites
TheDariusz 18 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Skąd niby? Z chin? Chciałem telefon z wysyłką z Polski, bardziej żałuję że nie dopłaciłem 150 zł i nie kupiłem z innego polskiego sklepu, bo w tym co kupiłem kontaktu 0. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ten sklep jest niepolecany na forum miuipolska. Nie wiedziałeś o tym? Cytuj Link to post Share on other sites
TheDariusz 18 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Opinie o nim są są mieszane, ogólnie to właśnie chodziło o brak kontaktu i o słabe zabezpieczanie przesyłki. Do mnie telefon przyszedł dobrze zabezpieczony, o fakturę poprosiłem papierową i w formie elektronicznej, w czym zaznaczyłem że chcę dostać elektroniczną max 1 dzień po zakupie i tak też dostałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts