Busiarz 0 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 mój budżet : do 1000zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : internet, sjlepy nówka czy używka :nówka preferowany rozmiar wyświetlacza : do 5cali preferowany system mobilny : android do czego będę używać urządzenia : interner, muzyka, zdjęcia moje najważniejsze wymagania : wydajny, bez zawieszek, dobra bateria, solidny Pragnę dodać, że obecnie korzystam z galaxy core lte i jestem zadowolony. Chce raczej na pewno samsunga. Po głowie chodzi mi galaxy j5 2016 i galaxy a3 2016 oraz przy dopłacie galaxy s5 neo (on jest tak jakby na ostatnim miejscu) i ewentualnie jakbym zaombinował to moje marzenie galaxy a5 2016. .. tylko bym chyba jeszcze musiał poczekać. Tak więc jak będzie? Pomożecie? Mam dylemat czy np. Lepiej więcej ramu a słabszy procek jak w j5 2016? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc! Ps. Nie gran w gry jakby co Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 J5 2016 z procesorem S410 za ponad 1000 to jakiś żart, taki procesor mają telefony o połowę tańsze. A5 2016 - jest kilkanaście sztuk na allegro za 1100 z przedłużenia umowy, lecz są lepsze smartfony, np. P8/Honor 7/Moto X Play Cytuj Link to post Share on other sites
Busiarz 0 Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Rozumiem, dzięki, ale jakoś na razie ufam samsungowi aczkolwiek przemyśle te propozycje spytam się tak jeszcze łopatologicznie, bo na allegro tak nie siedziałem: czy w opisie jest coś o tym ,że on jest z przedłużenia czy po cenie się poznaje? Myślisz, że takie można brać be obaw? Na olx widziałem parę sztuk właśnie w podbnych podejrzanie niższych cenach A a3 2016 także odradzasz? Edytowane 30 Maja 2016 przez Busiarz Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Jeśli koniecznie Samsung to A5'16, jakbyś dołożył parę stówek mógłbyś upolować nawet S6. Nie zawsze jest napisane, że z przedłużenia umowy. Najważniejsze: unikaj vat marża, gwarancja sprzedawcy. Tylko producenta! Jak będziesz szukał z przedłużenia to proś o jakiś dowód zakupu. Cytuj Link to post Share on other sites
Busiarz 0 Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Ok rozumiem dzięki jak coś wynajdę na aledrogo to podeślę link może pomożecie mi jeszcze myślałem, że prościej mi będzie wybrać Smartfon. ... a Tobie w p8 ile trzyma bateria? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 To zależy jak korzystam z telefonu. Raz zdarzy się, że siedzę cały dzień, a czasem mało. Koło 8 rano mam 100 %, wieczorem koło 19-20 mam ok 10 %, na moje potrzeby jest bardzo dobrze. Siedzę na lte, przeglądam internet, oglądam filmy, gram Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Poszukaj Huawe P9 Lite na Allegro. Masa tego od operatora. Cytuj Link to post Share on other sites
levvyhb 2 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) Ja osobiście działam na p8 lite i jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza po przejściu na andka 6.0. W tym przedziale cenowym nowych telefonow, jest jednym z lepszych. Nie wiem jak ten p9 lite, nie miałem z nim do czynienienia, ale przeglądając specyfikacje wygląda ciekawie. Niestety trochę przekracza Twój budzet. Problemem jest to, że nie każdemu pasuje nakładka huawei'a. Poogladaj na Youtube jak wygląda i zastanów się nad tym telefonem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Maja 2016 przez levvyhb Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Nie wiem jak ten p9 lite, nie miałem z nim do czynienienia, ale przeglądając specyfikacje wygląda ciekawie. Niestety trochę przekracza Twój budzet P9 Lite można kupić za 800+ z przedłużenia umowy Cytuj Link to post Share on other sites
levvyhb 2 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 P9 Lite można kupić za 800+ z przedłużenia umowy Nie przegladalem aledrogo, ale skoro tak, to moim zdaniem będzie to bardzo dobry wybór. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Za ponad 1000 można mieć Honor 7 albo P8, ale autor preferuje Samsungi, a szkoda, bo Huawei udały się te dwa smartfony Cytuj Link to post Share on other sites
Busiarz 0 Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 a co myślicie o tej aukcji: http://olx.pl/oferta/nowy-samsung-galaxy-a5-6-2016-lodz-CID99-IDfeGDh.html#ac2b403fd9??? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Nazwa użytkownika ''tele gsm'', podejrzewam, że to sklep, który wystawia fakturę vat marża, spytaj się o to. jeśli wystawia to zrezygnuj. szukaj tylko z gw. producenta fv.vat23% albo z przedłużenia umowy, jest taniej Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts