Zbysio12 0 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Poszukuję NIEMECHANICZNEJ klawiatury. Przeszukałem forum i wszyscy napaleni są na mechaniczne i nigdzie nie mogłem znaleźć info o innych. Do dyspozycji mam 150zł. Jestem sprzętowym laikiem ale wydaje mi się, że ta kwota do czegoś co nie jest mechaniczne mi wystarczy. Nie potrzebuję żadnych podświetleń, dotatkowych przycisków, szmerów bajerów. Żeby tylko obudowa była z podpórką. Klawiatura ma nadawać się do grania w DOTA2 i najlepiej żeby miała wysoki skok przycisków a nie taki "laptopowy". Jak potrzeba coś więcej wiedzieć to dopiszę. Cytuj Link to post Share on other sites
ZeroSensei 1 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Ja kupiłem ostatnio https://www.morele.net/klawiatura-natec-genesis-rx39-nkg-0710-799664/ i jestem bardzo zadowolony podświetlenie i blokada klawiszy windows/antyghosting Z koleij znajomy ma https://www.morele.net/klawiatura-sharkoon-zone-k30-us-layout-834533/ też bardzo dobra wykonanie wydaje się lepsze Cytuj Link to post Share on other sites
king2127 71 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 w tej klawiaturce masz namiastkę mechanicznej https://www.morele.net/klawiatura-a4-tech-bloody-b188-a4tkla45414-858244/?gclid=CIGp1aaY_cwCFeTUcgod7xgC2w&gclsrc=aw.ds Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 (edytowane) W tej kwocie bezkonkurencyjnie cougar 200k. Klawiatura, która mogła by kosztować 180 zł, a i tak by na tę kwotę zasługiwała. King powinieneś się wstydzić z taką propozycją "Namiastka", bo ma kilka przełączników? I z tego powodu dokładać 100 zł do wartości klawiatury? MASAKRA Edytowane 28 Maja 2016 przez neckol 1 Cytuj Link to post Share on other sites
seeqin 14 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Slyszalem dobre opinie o Tracer Mecano. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
king2127 71 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 (edytowane) W tej kwocie bezkonkurencyjnie cougar 200k. Klawiatura, która mogła by kosztować 180 zł, a i tak by na tę kwotę zasługiwała. King powinieneś się wstydzić z taką propozycją "Namiastka", bo ma kilka przełączników? I z tego powodu dokładać 100 zł do wartości klawiatury? MASAKRA klawiatura ma dobre opinie , powiązanie dwóch technologi , namiastka bo ma kilka najważniejszych przycisków i duży skok .200k też fajna klawiatura , ale niski skok klawiszy Edytowane 28 Maja 2016 przez king2127 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 No tak, ale co Ci dadzą te kila przycisków, gdy reszta klawiatury się rozleci? Zaletą mechanika jest właśnie to, że jest na lata. A niski skok jest spowodowany nożycami, które imo mają zdecydowanie lepszą kulturę pracy od zwykłych klawiszy oraz nacisk na nie jest równomierny. Nie doczytałem jednej rzeczy, że autor chce mieć podpórkę. Ja bym jednak nagiął to trochę i chwycił cougara i dokupił sobie osobno podpórkę pod nadgarstki. Warto. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 To juz lepiej tracer mecano Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 To juz lepiej tracer mecano Serio? O.o Przecież to jest zwykły membranowiec z podświetleniem, niczym się nie wyróżniający. Wytłumacz proszę dlaczego podałeś tą klawiaturę bo ja na prawdę tego nie rozumiem Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) To nie jest zwykły membranowiec tylko hybryda i działa podobnie jak mechanik, (INNACZEJ ale podobnie) szybciej sie aktywuje niz zwykły membranowy, i jest bardzo Solidnie wykonany i kosztuje 80-90zl? Sam mam używam i polecam i nie tylko ja. Pozatym koleś chce wysoki skok a ty proponujesz mu cougara z niskim Edytowane 29 Maja 2016 przez Amok. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) Nie ma czegoś takiego jak hybryda. Albo masz membranę, albo masz przełącznik. To jest zwykła klekocząca membranówka. Co do wykonania to owszem jak za tą cenę jest jak najbardziej na +. Jednak jak zwykłe klawisze to gigabyte force k7. Ludzie nie chcą nożyc przez gówniane laptopowe klawiaturki. Też byłem sceptyczny do nożyc ale się przekonałem. O wiele sprawniej się pisze, ciszej, a jak jest dobra klawiatura to i przyciski się "wyczuwa". @w tej mecano jest przerobiony przycisk troszeczkę. Wygląda jak przełącznik i nawet ma krzyżyk, ale to dalej membranówka. + będzie łatwo się czyścić. - spacja trochę "lata" W miarę dobrze odbija. Jeśli nie masz kwoty na gigabyte to bierz tego mecano. Jeśli jednak zdecydujesz się wypróbować nożyc to cougar 200k. Seeqin i Amok zwracam honor Edytowane 29 Maja 2016 przez neckol Cytuj Link to post Share on other sites
Zbysio12 0 Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Ta klawiatura gigabyta wygląda właśnie tak, jaka - przynajmniej wydaje mi się - byłaby najwygodniejsza bo ma tą podpórkę. Niestety ma niski skok. Jestem od lat przyzwyczajony do wysokiego skoku jak palec mi sie topi w klawiaturze . Ten Tracer mecano ma z kolei takie przyciski, ale nie ma podpórki. Nie wiem jak to jest na niskim skoku szczerze mówiąc. Dużo siedzę przed komputerkiem grając, raczej mało pisząc. Musiałbym gdzieś pójść i pomacać sobie takie troszkę lepsze niskoskokowe klawiatury. Zerknąłem na stronę gigabyta. Ta force K3 jest tania, ma dobry skok i podpórkę. Jest dobra? Edytowane 30 Maja 2016 przez Zbysio12 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Nie wypowiem się o k3. K7 jest wart swojej ceny, tak samo jak cougar 200k i co muszę przyznać (2 dzień siedzę na pożyczonej) Mecano także. Podpórki można sobie dokupić żelowe. Do cougara podpórka będzie niepotrzebna bo jest niską klawiaturką. Jeśli k7 Ci się podoba to zamawiaj i nie marudź. Na pewno się nie zawiedziesz Cytuj Link to post Share on other sites
Zbysio12 0 Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) chyyyba pójdę w tą k7. Chociaż mecano ma takie przyciski jakbym chciał i nawet 100 zł nie przekracza. Prześpię się z tym. Ważna męska decyzja Edytowane 30 Maja 2016 przez Zbysio12 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Napisz nam co kupiłeś i jak dojdzie klawiaturka to wyraź opinię Cytuj Link to post Share on other sites
Zbysio12 0 Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Dzisiaj zamawiam sobie mecano. Cytuj Link to post Share on other sites
NEF.X 0 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 mecano to zwykła membranówka sam taką posiadałem i wiem co mówię a hybrydy istnieją lecz są to po prostu przełączniki ale takie trochę podrabiane a w tym mecano po 1 roku użytkowania zaczęły coś szwankować klawisze i poszła na wymianę , tak troche nie polecam Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 mecano to zwykła membranówka sam taką posiadałem i wiem co mówię a hybrydy istnieją lecz są to po prostu przełączniki ale takie trochę podrabiane a w tym mecano po 1 roku użytkowania zaczęły coś szwankować klawisze i poszła na wymianę , tak troche nie polecam Eeee, o czym Ty mówisz, ponieważ nie za bardzo rozumiem... Hybryda? Albo jest przełącznik, albo jest membrana. Gdzie tu widzisz hybrydę? Podrabiany przełącznik... Aha... Dlaczego zaczęły szwankować? W jaki sposób? Chłopie wypowiedz się konkretnie, bo tak trochę ni w kij ni w oko... Cytuj Link to post Share on other sites
Zbysio12 0 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Ja sie swoje naczytałem zanim kupiłem i wiem, że są dobre. Pozatym sprzęt jak sprzęt. Jednym tanizna starcza na lata, innym drogie renomowane rzeczy siadają po pół roku. I tak już kupiłem. Klawiaturka prezentuje się całkiem nieźle. Fakt, jest głośna, ale mało piszę. W trakcie grania nie zwracam na to uwagi. Jest dość ciężka, nie przesuwa się po biurku. Gorzej jak się wysunie te podpórki z tyłu, bo wtedy już lata. 3 kolorki podświetlenia, świeci się, co więcej gadać. 1 wrażenie pozytywne. Edytowane 1 Czerwca 2016 przez Zbysio12 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts