Skocz do zawartości

Używany telefon do 500 złotych

Recommended Posts

Witam. Jak w temacie, poszukuję czegoś jak najlepszego w tej kwocie. Myślałem o Huaweiu P8 Lite, jednak słyszałem, że bateria nie jest najlepsza. Co moglibyście mi polecić?

• mój budżet :
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : allegro, olx
  • nówka czy używka : używka
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : 5-5,5"
  • preferowany system mobilny : Android (tylko i wyłącznie)
  • do czego będę używać urządzenia :  gry (Hearthstone, lecz nie tylko), internet, facebook, czasem oglądanie filmów, słuchanie muzyki, snapchat
  • moje najważniejsze wymagania : Szukam porządnego Androida, stablinego i takiego, który nie będzie mi się ciął, bo jak na razie moje doświadczenia z tym systemem nie należały do najprzyjemniejszych. Mile widziana niezła wydajność w grach i dobra bateria.

Z góry dziękuję za pomoc ;]

Jeżeli 10.6 GB wolnego miejsca bez możliwości rozszerzenia wystarczy, to od siebie mogę polecić LG G2, trochę staruszek, ale dalej bije wydajnością większość telefonów. Bateria tez nie najgorsza. Do tego jest płynny, a jeszcze pokazuje pazur po wgraniu CyanogenModa. Za 500 zł można używkę znaleźć.

Osobiście posiadam i w razie pytań chętnie odpowiem.

Edytowane przez Rica1
  • Popieram 1

Myślę że na dłuzszą metę to wolne miejsce może być problemem, więc chyba szukałbym czegoś innego.

Słyszałem, że Redmi 3 jest niezłe, z tym że chyba jest mało popularny i nigdzie nie widzę używek w fajnej cenie. Tylko nówki za 700

na Twoim miejscu szukałbym urządzenia możliwie jak najmłodszego świeżego a takim jest jeszcze P8 Lite, oferuje bardzo dobrą płynność działania wraz z dobrym aparatem, a bateria jeśli nie używasz cały dzień internetu to spokojnie wystarczy na pełny dzień, a nawet na 1,5 dnia ;) bo umówmy się jak po całym dniu zostanie Ci 30% to chyba nie będziesz go ładował na noc ;)

• Popieram 1

Po dłuższych przemyśleniach z tych wszystkich telefonów chyba wybrałbym Huaweia P8 Lite. W moim obecnym telefonie mam taką samą baterię i nie przeszkadza mi specjalnie jej mała pojemność.

Zanim jednak zdecyduję się na zakup, chciałbym rozważyć jeszcze jeden telefon, który mi polecono.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, o co chodzi z Vernee Thor? Jest śmiesznie tani, patrząc na jego specyfikację. Gdzie tu tkwi haczyk? Bo widzę, że mógłbym go wyrwać za 500 złotych, ale to jest jakieś podejrzane, żeby telefon o takich "bebechach" był w takiej cenie

Myślicie, że warto? Nie będzie problemów z gwarancją itd?

Na wyżej podanej stronie telefon będzie z Androidem w języku polskim?

EDIT: Dziękuję za kupon, ale wg podanej przez Ciebie strony promocja trwała do 4 maja :P

Edytowane przez ghoul199

http://www.gearbest.com/about/warranty-and-return.html

Zresztą jak Ci telefon upadnie to i tak po gwarancji ;)

Poluj jutro na 99$ i bier

@up

Słoneczko mi przygrzało :) Fakt jest czerwiec już

Ale spoko to jeszcze inaczej:

http://www.oppomart.com/vernee-thor.html

wpisz coupon w koszyku: " VENE20 "   -20$

99$ wyjdzie po znizce ;)

Oczywiscie do tego doliczasz dowoz z EU Warehouse +20$ (no tax , no vat) = 120$ 

Edytowane przez phx1990

@Rica

To nie PCet, czy Samsung 7ka za 3 tysie zeby sie martwic gwarancja czy czesciami. Zreszta najczesciej w telefonach padaja ekrany od pajeczynek a tego gwarancja nie ratuje. Ten telefon kosztuje 400zł, ma fajne bebechy i zbiera pozytywne oceny w necie. Na start ma Andka 6.0, na co komu wiecej. Jak ktos ma ograniczony budzet trzeba polowac na stare modele albo nowe chinczyki  8-)

Waham się strasznie. Nie wiem czy ryzykować czy bezpiecznie zapolować na P8 Lite w dobrej cenie. Na pewnym forum część ludzi skarżyła się na to, że Vernee gubi zasięg, inni zaś nie mieli z tym problemu. Może ktoś jest posiadaczem tego modelu i ma jakieś uwagi?

Jak sie boisz i nie potrzebujesz super bebechow to bierz p8lite, tez wporzadku telefon, mamie zakupilem takowy na urodziny i telefon sprawuje sie super ;)

masz do poczytania na temat thora

http://telchina.pl/vernee-thor-z-androidem-6-i-3gb-ram-za-120-dolarow-t26831.html

+ czegokolwiek nie wybierzesz zamow sobie od razu jakies etui + szklo pancerne do telefonu np:

http://allegro.pl/etui-foto-huawei-ascend-p8-lite-szklo-hartowane-9h-i6019244686.html