ghoul199 0 Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Witam. Jak w temacie, poszukuję czegoś jak najlepszego w tej kwocie. Myślałem o Huaweiu P8 Lite, jednak słyszałem, że bateria nie jest najlepsza. Co moglibyście mi polecić? mój budżet : gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : allegro, olx nówka czy używka : używka preferowany rozmiar wyświetlacza : 5-5,5" preferowany system mobilny : Android (tylko i wyłącznie) do czego będę używać urządzenia : gry (Hearthstone, lecz nie tylko), internet, facebook, czasem oglądanie filmów, słuchanie muzyki, snapchat moje najważniejsze wymagania : Szukam porządnego Androida, stablinego i takiego, który nie będzie mi się ciął, bo jak na razie moje doświadczenia z tym systemem nie należały do najprzyjemniejszych. Mile widziana niezła wydajność w grach i dobra bateria. Z góry dziękuję za pomoc ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) Jeżeli 10.6 GB wolnego miejsca bez możliwości rozszerzenia wystarczy, to od siebie mogę polecić LG G2, trochę staruszek, ale dalej bije wydajnością większość telefonów. Bateria tez nie najgorsza. Do tego jest płynny, a jeszcze pokazuje pazur po wgraniu CyanogenModa. Za 500 zł można używkę znaleźć. Osobiście posiadam i w razie pytań chętnie odpowiem. Edytowane 27 Maja 2016 przez Rica1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ghoul199 0 Napisano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Myślę że na dłuzszą metę to wolne miejsce może być problemem, więc chyba szukałbym czegoś innego. Słyszałem, że Redmi 3 jest niezłe, z tym że chyba jest mało popularny i nigdzie nie widzę używek w fajnej cenie. Tylko nówki za 700 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 A może poszukaj Z3C- ma bdb baterię, ale ma 4,6'' 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dlomlo 6 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Xperia Z1 może? Jest wszystko czego chcesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 na Twoim miejscu szukałbym urządzenia możliwie jak najmłodszego świeżego a takim jest jeszcze P8 Lite, oferuje bardzo dobrą płynność działania wraz z dobrym aparatem, a bateria jeśli nie używasz cały dzień internetu to spokojnie wystarczy na pełny dzień, a nawet na 1,5 dnia bo umówmy się jak po całym dniu zostanie Ci 30% to chyba nie będziesz go ładował na noc 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ghoul199 0 Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Po dłuższych przemyśleniach z tych wszystkich telefonów chyba wybrałbym Huaweia P8 Lite. W moim obecnym telefonie mam taką samą baterię i nie przeszkadza mi specjalnie jej mała pojemność. Zanim jednak zdecyduję się na zakup, chciałbym rozważyć jeszcze jeden telefon, który mi polecono. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, o co chodzi z Vernee Thor? Jest śmiesznie tani, patrząc na jego specyfikację. Gdzie tu tkwi haczyk? Bo widzę, że mógłbym go wyrwać za 500 złotych, ale to jest jakieś podejrzane, żeby telefon o takich "bebechach" był w takiej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) Vernee Thor jest produkowany współpracy z uberem , (przewozy) telefon ma czystego androida i aplikacje uber, liczą ze na przewozach zarobią. Thor ma o wiele lepszą baterię od P8 Lite Edytowane 29 Maja 2016 przez czamarek Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Łapcie linka z kuponem http://www.gearbest.com/promotion-2016-vernee-thor-flash-sale-special-584.html?utm_source=shareasale&utm_medium=shareasale&utm_campaign=shareasale Codziennie od 11:00, 20 sztuk po 99$ Cytuj Link to post Share on other sites
ghoul199 0 Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) Myślicie, że warto? Nie będzie problemów z gwarancją itd? Na wyżej podanej stronie telefon będzie z Androidem w języku polskim? EDIT: Dziękuję za kupon, ale wg podanej przez Ciebie strony promocja trwała do 4 maja Edytowane 29 Maja 2016 przez ghoul199 Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) http://www.gearbest.com/about/warranty-and-return.html Zresztą jak Ci telefon upadnie to i tak po gwarancji Poluj jutro na 99$ i bier @up Słoneczko mi przygrzało Fakt jest czerwiec już Ale spoko to jeszcze inaczej: http://www.oppomart.com/vernee-thor.html wpisz coupon w koszyku: " VENE20 " -20$ 99$ wyjdzie po znizce Oczywiscie do tego doliczasz dowoz z EU Warehouse +20$ (no tax , no vat) = 120$ Edytowane 29 Maja 2016 przez phx1990 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Myślę, że o gwarancji to można pomarzyć co najwyżej. Aktualizacji nie ujrzysz na oczy, części zamiennych brak. Tak jest z każdym b-brandem. Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 @Rica To nie PCet, czy Samsung 7ka za 3 tysie zeby sie martwic gwarancja czy czesciami. Zreszta najczesciej w telefonach padaja ekrany od pajeczynek a tego gwarancja nie ratuje. Ten telefon kosztuje 400zł, ma fajne bebechy i zbiera pozytywne oceny w necie. Na start ma Andka 6.0, na co komu wiecej. Jak ktos ma ograniczony budzet trzeba polowac na stare modele albo nowe chinczyki Cytuj Link to post Share on other sites
ghoul199 0 Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Waham się strasznie. Nie wiem czy ryzykować czy bezpiecznie zapolować na P8 Lite w dobrej cenie. Na pewnym forum część ludzi skarżyła się na to, że Vernee gubi zasięg, inni zaś nie mieli z tym problemu. Może ktoś jest posiadaczem tego modelu i ma jakieś uwagi? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Ja na Twoim miejscu szukalbym tego Huawei. Telefon ma ponad rok i spisuje się bdb Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Jak sie boisz i nie potrzebujesz super bebechow to bierz p8lite, tez wporzadku telefon, mamie zakupilem takowy na urodziny i telefon sprawuje sie super masz do poczytania na temat thora http://telchina.pl/vernee-thor-z-androidem-6-i-3gb-ram-za-120-dolarow-t26831.html + czegokolwiek nie wybierzesz zamow sobie od razu jakies etui + szklo pancerne do telefonu np: http://allegro.pl/etui-foto-huawei-ascend-p8-lite-szklo-hartowane-9h-i6019244686.html Cytuj Link to post Share on other sites
ghoul199 0 Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Biorę P8Lite w takim razie. Zaryzykowałbym, bebechy kuszą, ale już zbyt wiele razy przejechałem się na niepewnych sprzętach i wolę postawić na coś sprawdzonego ;] Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Biorę P8Lite w takim razie. Z pewnością się nie zawiedziesz:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts