Skocz do zawartości

Telewizor 42" do 2100zł porównanie

Recommended Posts

Witam, jak w temacie poszukuję telewizora najlepszego w swojej cenie.. Nadmienię, że telewizor ma służyć głównie do gier i filmów HD z komputera(hdmi) No i oczywiście do telewizji kablowej + kino domowe. Szukam cały czas czegoś konkretnego bo nie chcę zrobić wtopy.. Jest to dla mnie bardzo duża kasa. Telewizorek Musi mieć 42 cale ponieważ jestem ślepy jak kret i mam bardzo duży pokój 35m

Takie coś znalazłem w internecie:

http://www.megamarket.com.pl/product,id-120752

http://www.pixmania.pl/pl/pl/4928254/ar ... 3a67dca9dc

Bardzo proszę was o ocenę tych tv wyżej oraz propozycję może znacie jakiś model godny uwagi który byłby w tej cenie?

Bardzo, Bardzo dziękuję za ewentualną pomoc. Każde zdanie będzie bardzo POMOCNE!!

Witam!

Z tych dwóch co podałeś to na pewno Philips, wystarczy zerknąć na specyfikacje.

Nie wiem jak się ustosunkowałeś co do odświeżania... tylko Philips jest 100Hz. Jeżeli chcesz coś w cenie tego LG to polecam zamiast niego takie cuś:

http://www.megamarket.com.pl/samsung-te ... ,id-116032

wszak jest to 40" ale różnicy zbyt wielkiej nie ma.

Ale i tak ten Philips jest tu najlepszym wyborem.

Pozdrawiam!

No raczej ciężko będzie znaleźć lepszy TV w tej cenie. Za podobnej "klasy" TV innych producentów musisz zapłacić około 400-500zł więcej, także możesz śmiało brać tego Philips'a.

Mercone, jeśli jeszcze nie podjąłeś decyzji to z uwagi na wysoką „klasę” i jakość telewizora Philips, polecam wybór modelu PFL5405H. Telewizory Philips, w tym również wskazany model PFL5405H, wyposażone są w liczne funkcje, które poprawiają jakość obrazu oraz dźwięku. Wymienię funkcje: Active Control, Pixel Plus HD, Digital Noise Reduction. W skrócie można powiedzieć, że funkcje te przekładają się na:

- redukcję najważniejszych parametrów obrazu, czyli zniekształcenia, kontrast, format, kolor i ostrość

- zapewnienie płynności i ostrości podczas oglądania filmów, w szczególności przy dynamicznych ruchach obrazu

- odszumianie obrazu

Najlepszym rozwiązaniem będzie wybrać się do sklepu i zobaczyć na żywo jak sprawuje się ten telewizor. Jeśli będziesz miał pytania, pisz.

---

Ekspert Philips, udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z produktami marki Philips. Zapraszamy do dyskusji lub bezpośredniego kontaktu.

Już zamówiłem ten telewizorek, kupiłem go za świetną cene 2038zł razem z przesyłką do domu.. ;) jak byłem w RTV&AGD obejżałem go dokładnie i prezentował się świetnie a cena? w rtv agd kosztował 2800 :-)

Super, dobrze znasz się na sprzęcie? To udziel mi odpowiedzi odnośnie kabla mam laptop, z wyjściem VGA. Telewizor też ma tak owe wejście i teraz zachodzi pytanie dotyczące połączenia miedzy komputerem a tv. 10m odległość czy taki kabel VGA->VGA podoła jakością oraz rozdzielczością HD?

• 1 miesiąc temu...

Mercone, używając złącza VGA, które dedykowane jest do podłączania projektorów, monitorów CRT i LCD i plazmowych nie utracisz jakości rozdzielczości. Kabel VGA może przenieść rozdzielczość 2560x2048p, a jakość obrazu spada dopiero, gdy kabel ma długość ok. 30 m. Przy rozdzielczości 1920x1080p i długości kabla 10 m również nie powinien pojawić się żaden problem i nie będziesz potrzebował dodatkowego wzmacniacza.

Jeśli masz dodatkowe pytania, pisz. Pozdrawiam.

---

Ekspert Philips, udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z produktami marki Philips. Zapraszamy do dyskusji lub bezpośredniego kontaktu.