Mercone 0 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam, jak w temacie poszukuję telewizora najlepszego w swojej cenie.. Nadmienię, że telewizor ma służyć głównie do gier i filmów HD z komputera(hdmi) No i oczywiście do telewizji kablowej + kino domowe. Szukam cały czas czegoś konkretnego bo nie chcę zrobić wtopy.. Jest to dla mnie bardzo duża kasa. Telewizorek Musi mieć 42 cale ponieważ jestem ślepy jak kret i mam bardzo duży pokój 35m Takie coś znalazłem w internecie: http://www.megamarket.com.pl/product,id-120752 http://www.pixmania.pl/pl/pl/4928254/ar ... 3a67dca9dc Bardzo proszę was o ocenę tych tv wyżej oraz propozycję może znacie jakiś model godny uwagi który byłby w tej cenie? Bardzo, Bardzo dziękuję za ewentualną pomoc. Każde zdanie będzie bardzo POMOCNE!! Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Witam! Z tych dwóch co podałeś to na pewno Philips, wystarczy zerknąć na specyfikacje. Nie wiem jak się ustosunkowałeś co do odświeżania... tylko Philips jest 100Hz. Jeżeli chcesz coś w cenie tego LG to polecam zamiast niego takie cuś: http://www.megamarket.com.pl/samsung-te ... ,id-116032 wszak jest to 40" ale różnicy zbyt wielkiej nie ma. Ale i tak ten Philips jest tu najlepszym wyborem. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Mercone 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Czyli nic lepszego niż philips nie znajdę do 2100? bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 No raczej ciężko będzie znaleźć lepszy TV w tej cenie. Za podobnej "klasy" TV innych producentów musisz zapłacić około 400-500zł więcej, także możesz śmiało brać tego Philips'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Ekspert_Philips 0 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Mercone, jeśli jeszcze nie podjąłeś decyzji to z uwagi na wysoką „klasę” i jakość telewizora Philips, polecam wybór modelu PFL5405H. Telewizory Philips, w tym również wskazany model PFL5405H, wyposażone są w liczne funkcje, które poprawiają jakość obrazu oraz dźwięku. Wymienię funkcje: Active Control, Pixel Plus HD, Digital Noise Reduction. W skrócie można powiedzieć, że funkcje te przekładają się na: - redukcję najważniejszych parametrów obrazu, czyli zniekształcenia, kontrast, format, kolor i ostrość - zapewnienie płynności i ostrości podczas oglądania filmów, w szczególności przy dynamicznych ruchach obrazu - odszumianie obrazu Najlepszym rozwiązaniem będzie wybrać się do sklepu i zobaczyć na żywo jak sprawuje się ten telewizor. Jeśli będziesz miał pytania, pisz. --- Ekspert Philips, udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z produktami marki Philips. Zapraszamy do dyskusji lub bezpośredniego kontaktu. Cytuj Link to post Share on other sites
Mercone 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Już zamówiłem ten telewizorek, kupiłem go za świetną cene 2038zł razem z przesyłką do domu.. jak byłem w RTV&AGD obejżałem go dokładnie i prezentował się świetnie a cena? w rtv agd kosztował 2800 :-) Super, dobrze znasz się na sprzęcie? To udziel mi odpowiedzi odnośnie kabla mam laptop, z wyjściem VGA. Telewizor też ma tak owe wejście i teraz zachodzi pytanie dotyczące połączenia miedzy komputerem a tv. 10m odległość czy taki kabel VGA->VGA podoła jakością oraz rozdzielczością HD? Cytuj Link to post Share on other sites
Ekspert_Philips 0 Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Mercone, używając złącza VGA, które dedykowane jest do podłączania projektorów, monitorów CRT i LCD i plazmowych nie utracisz jakości rozdzielczości. Kabel VGA może przenieść rozdzielczość 2560x2048p, a jakość obrazu spada dopiero, gdy kabel ma długość ok. 30 m. Przy rozdzielczości 1920x1080p i długości kabla 10 m również nie powinien pojawić się żaden problem i nie będziesz potrzebował dodatkowego wzmacniacza. Jeśli masz dodatkowe pytania, pisz. Pozdrawiam. --- Ekspert Philips, udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z produktami marki Philips. Zapraszamy do dyskusji lub bezpośredniego kontaktu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts