unquadium 10 Napisano 26 Maja 2016 Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Nie umialem znalezc lepszego dzialu, mam nadzieje ze pasuje Mam obok siebie telewizor LG, modelu nie znam ale w miare nowy, wiec HDMI, USB i tym podobe sa. Uzywam karty graficznej GTX 670 z zlaczami takimi jak na obrazku: http://www.nvidia.pl/content/product-detail-pages/geforce-gtx-670/geforce-gtx-670-bracket.png Na chwile obecna uzywam monitora asusa, podlaczonego do karty przez HDMI. Chcialbym mogl uzywac telewizora jako drugiego monitora, ale ~niezaleznego. Ciezko mi do ubrac w slowa, powiedzmy ze przelaczac sie miedzy monitorami jakims guzkiem. Zebym mogl odpalic na tv serial w fullscreen, potem przelaczyc sie na asusa i nie martwic sie ze myszka mi bedzie wjezdzac w tv. Nauczycie mnie prosze odpowiednich zaklec, zeby odpowiednio zaczarowac oba monitory? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
RastaFaraji 8 Napisano 26 Maja 2016 Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Podepnij sobie go przez DP/HDMI. Jak chcesz oglądać tv na tv to jako źródło wybierasz na nim dekoder czy co tam masz, a jak chcesz mieć ekran na nim to wybierasz odpowiednie złącze połączone z grafiką w kompie i tyle ;] Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 26 Maja 2016 Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 DVI lub DP - monitor HDMI - TV Używając kombinacji klawiszy WIN+P zamieniasz źródło obrazu. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
unquadium 10 Napisano 26 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Zaklecie rzucone i wszystko smiga! Dzieki wielkie! Jeszcze tylko 2 pytania: 1. Mam ustawione, zeby lapalo ekrany jako jeden. Zeby myszke przerzucic komputera na telewizor, musze ja zepchnac przez prawy bok. Moge to zmienic na lewy? Telewizor mam po swojej lewej i przesuwanie myszki w prawo zeby sie na niego dostac jest troszke nieergonomiczne. 2. To pewnie ciezszy czar, ale spytac nie zaszkodzi. Moge miec 2 niezalezne zrodla dzwieku do dwoch ekranow? Zalozmy, ze na tv ogladalbym cos na YT przed hdmi i chcialbym, aby dzwieki z YT wyskakiwaly przez TV, ale w tym samym czasie chcialbym robic inne rzeczy na monitorze i chcialbym, aby moj glosniczek wydawal zwiazane z tym dzwieki. Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 26 Maja 2016 Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 1 - prawym na pulpit - ustawienia ekranu i zamień miejscami ekrany. 2 - coś takiego jest, lecz nie pamiętam, wyszukaj google albo ktoś pewnie wypowie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
unquadium 10 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Odswiezam jeszcze jednym pytaniem. Majac odpalony program w full screen (bez opcji borderless), nie moge przeskoczyc myszka na drugi ekran. To pewien plus, bo program ma przewijanie na krawedziach. Mimo to chcialbym swobodnie skakac na drugi monitor bez minimalizowania tego programu full screen. Jest jakis skrot klawiszowy badz cos w tym stylu, ktory przerzuci mi myszke na durgi monitor, pozwalajac programowi na pierwszym dalej pracowac w fullscreen? Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 uruchomić program (lub grę) w trybie: pełny obraz w oknie Cytuj Link to post Share on other sites
unquadium 10 Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Jak wspomnialem, program nie ma w ustawieniach opcji borderless (<- czyli wlasnie pelny ekran w oknie) Jezeli moge to jakos obejsc, to prosze o wskazowki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts