Skocz do zawartości

5,5 calowiec do 1200zł (przesiadka z Galaxy S4 dla dziewczyny)

Recommended Posts

a więc jeszcze jeden temat dziś xd

moja dziewczyna chce się przesiąść na coś większego niż jej obecny Galaxy S4

budżet 1200zł (no jeśli trzeba to maksymalnie 1300)

Odpadają takie marki jak: Meizu, Xiaomi, Moto, Lenovo, Asus, LG..xD

W grze są Samsungi, Soniaki, Huaweie, Honor'y, HTC itp.. no bardziej markowe 

WAŻNE! Telefon musi mieć ekran 5,5'' - 5,7'' 

Telefon nowy ze sklepu lub wyłapany z przedłużenia umowy od kogoś.
Dobrze, żeby był wydajniejszy od jej obecnej S4'ki i robił chociaż odrobinę lepsze zdjęcia.
Telefon używany tylko i wyłącznie poza dzwonieniem i smsowaniem - do muzyki, internetu, fejsa, insta i do robienia dużej ilości zdjęć. Żadnych gier poza "Stick Hero" w 2D :D
(mimo wszystko jest bardzo zadowolona z płynności działania i aparatu w S4)

nasze propozycje:
Huawei GX8 / Honor 6 Plus / mooooże Galaxy Note 3 (ale to takie mocno może)

W przypadku, gdy żadna propozycja nas nie zainteresuje to w uwadze jest zakup Samsunga Galaxy S6 w normalnej wersji.

Edytowane przez Bartek5035

Dosyć mocno zawężony obszar poszukwiań. Lenovo moto x play byłby tu idealny no ale skoro nie lenovo to nie

Sony nic sensownego nie ma w tym rozmiarze i cenie HTC podobnie, Samsung może A7 czy A9? Wiem że są takie modele choć nigdy się w nie nie zagłębiałem.

No może jeszcze ten Huawei G8 byłby dobry:) no chyba że jej podarujesz albo odsprzedasz swoją G3 a za jakiś czas może pojawi się coś ciekawego:)

Witam.

Zacznijmy od tego że NIE KUPUJ SAMSUNGA.

Niestety tutaj nie mam jak zbytnio wszystkiego wytłumaczyć ale również i czas mnie nagli więc napiszę szybko.

W tej cenie coś dużego jedyne co mi się nasuwa to Xaiomi Redemi Note 3/3 Pro 3/32 (Bardziej polecam wersje PRO)

Czemu ? Świetny wyświetlacz 4 tys mhA Wydajny procesor układ graficzny czy bardzo dobry aparat jak na tą cene.

Jest to chińczyk w dobrze zrobionej aluminiowej obudowie. Jeżeli zależy Ci na polskiej gwarancji i polskim MUI to polecam tutaj zakupić (wiele Xiaomi przewinęło się przez moje dłonie i uwierz są świetne)

http://xiaomi.com.pl/kategoria-produktu/telefony-2/

http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note3-32gb-lte/

http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-3-pro-332gb-lte/

Ps. Wyglądają lepiej niż na marnych zdjęciach na tej stronie.

Pozdrawiam

No to tylko G4ka. Kupowałem kuzynce i zonie. Ze zdjęć jest zadowolona na 200%.

Masz już oficjalnego Androida 6.0

Bateria też bardzo dobra. Android 6.0 wyraźnie poprawił czas pracy.

Odpadają takie marki jak: Meizu, Xiaomi, Moto, Lenovo, Asus, LG..xD

Czemu LG odpada?A HTC,Sony i Huawei są... 

Dziwne..... Heheheh  :D  :D

G4ka najlepsze ze wszystkich robi tu zdjęcia i kręci wideo.

Edytowane przez droid

No to tylko G4ka. Kupowałem kuzynce i zonie. Ze zdjęć jest zadowolona na 200%.

Masz już oficjalnego Androida 6.0

Bateria też bardzo dobra. Android 6.0 wyraźnie poprawił czas pracy.

Czemu LG odpada?A HTC,Sony i Huawei są... 

Dziwne..... Heheheh  :D  :D

G4ka najlepsze ze wszystkich robi tu zdjęcia i kręci wideo.

Czemu ? Bo xiaomi nikt nie zna a lg kiedys robilo kiepskie telefony

Próbowałem pomóc jak trzymasz sie samsunga to sie go trzymaj :)

prosta zasada czemu nie G4'ka ;) Kobiecie telefon też się musi podobać xd a nawet mi się G4'ka nie podoba ;)

A Pan AfgFire zanim "pomoże" niech przeczyta temat, i jeśli jego kryteria się nie łapią pod wytyczne to niech lepiej wcale nie pisze ;) Wyraźnie napisałem jakie marki odpadają a jakie są brane pod uwagę ;)

prosta zasada czemu nie G4'ka ;) Kobiecie telefon też się musi podobać xd a nawet mi się G4'ka nie podoba ;)

A Pan AfgFire zanim "pomoże" niech przeczyta temat, i jeśli jego kryteria się nie łapią pod wytyczne to niech lepiej wcale nie pisze ;) Wyraźnie napisałem jakie marki odpadają a jakie są brane pod uwagę ;)

Często rozmawiam z klientami którzy nie chcą niczego innego niż IP lub samsung bo ? sami nie wiedzą czego i szukają kiepskich argumentów. Dlatego to napisałem. Wymieniłeś marki które robią telefony większe niż 5.2 cala bo w sony masz 5.2 (5.5 z5 premium ale nie ta cena) Jedynie Z Ultra ale to 6.44 cala Huawei podobnie 5.2         5.5 drogi i tak samo 6 cali

Czasami trzeba iść na ustępstwa jedynie jeżeli chcesz coś dobrego z 5.5 cala+ to o ile sie nie mylę note 3 używany w tech kwotach lata nic więcej nie znajdziesz.

Dałeś wybór albo samsung albo co ? nic

S6 od razu mowie że jest pomyłką

I jak Xiaomi nie jest markowe to ja se dam członka odciąć (widać że nie masz szerokiego pojęcia o rynku)

Xiaomi sprzedaje się lepiej niż samsung w chinach :)

Czemu nie jest u nas ? Firmy takie jak samsung sony lg bardzo sie o to starają bo wejście Xiaomi kończyło by się obniżeniem cen o 500 zł flagówek na start aby mieć jakąkolwiek sprzedaż

Kobiecie telefon też się musi podobać xd a nawet mi się G4'ka nie podoba

Czemu Twojej kobiecie G4ka się nie podoba? Niech popstryka parę zdjęć,a doceni ten fon.

Odpuść Sony i HTC. 

Nie rozumiem. Sam piszesz,ze zależy na pstrykaniu dużo zdjęć.

Czyli idziemy w ilość pstrykania, a nie jakość końcowych zdjęć ?

Edytowane przez droid

Jezu no ja wiem że Xiaomi to dobra marka, ale moja dziewczyna nie chce i koniec xd

G4 jej sie nie podoba i też tyle w temacie bo po prostu jest okropny wg. niej, a mnie też się nie podoba xd

w tej chwili w grę wchodzi Huawei GX8... Huawei P9 Lite (podoba jej się)  i.... Galaxy Note 3 XD :D  bo ma duży ekran ale chyba nie kupi się już nowego... tylko refurba z chin...
a jak nie to się kupi Galaxy S6

Note 3 będziesz miał problem z kupieniem nowego, p9 lite to ciekawy wybór ale ma wyświetlacz tylko 5,2'

Z dużym wyświetlaczem bardzo fajnie wypada Honor 6+, ogromną zaletą tego telefonu jest to, że się nie nagrzewa, tzn może przy bardzo dużym obciążeniu ale to i tak tylko troszkę, wygląd zbliżony do p9 lite tylko bardziej zaokrąglony ale to chyba na plus.

Nawet mojej dziewczynie wpadł on w oko jak byliśmy w sferisie, był wystawiony biały więc to coś musi mieć w sobie bo z reguły to była zwolenniczką samsungów, oczywiście wygląd odgrywał kluczową rolę, :D

Podepnę się, 1200zl, dobra bateria, dobry ekran, dobry aparat, nie będzie do gier, do internetu, muzyki, yt, ekran 5,2" i większy. Dobra jakość wykonania.

Za czym warto się rozejrzeć? Nowy, ze sklepu.

Edytowane przez ramzesx

Moim zdanie właśnie w Honorze bardzo dobrze wypada procesor, pozwala na działanie kilku aplikacji na raz i nie m to wpływu na płynność chociaż nie wiem jak to wypada w GX8 ale jeśli jest tak jak piszesz to w takim razie weź ten GX8.

Edytowane przez konraad