BatMan98 0 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Witam, jaki monitor byście polecili do PC i PS4?Jaki rozmiar będzie, będę musiał sam jeszcze zdecydować ale waham się między 24 i 27 cali, ale jednak bliżej mi do 24".Monitor będzie stosowany do zwykłych zastosowań tj. internet, youtube i oczywiście granie. Nie będą to gry typu CS czy Battlefield (może sporadycznie ale to tylko dla funu z kolegami) tylko Uncharted, Rise of the tomb raider, Far cry, Fifa itp. Nie oczekuje więc 144hz i 1ms. Raczej stawiam na komfort użytkowania, ładne kolory, nie męczenie wzroku. Z racji tego że będzie pod nim i konsola, i PC pasowałyby 2xHDMI lub HDMI, DVI. Dobrze też gdyby była opcja podłączenia głośników/słuchawek. OBOWIĄZKOWO również możliwość zamocowania do ściany!No i najważniejsza: cena. chciałbym się wyrobić w 800zł jeśli chodzi o 24" lub 1000zł - 27"Co polecacie? IPS czy może jednak VA lub AMVA? Czy może jednak 27" znacząco poprawia komfort (wolałbym 24" bo są też inni użytkownicy w domu dla których przesiadka z 20" syncmastera 2033 byłaby sporym szokiem, http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/bigsmile.gif)? Lub może coś z tunerem TV (nie jest to niezbędne, ale może się przydać)? Chętnie wysłucham waszych rad i opinii http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gifMoje propozycje:24"Iiyama X2483HSU SAMSUNG T24E390EW LG 24MT77D-PZ LG 24MP67VQ-P27"Iiyama X2783HSU LG 27MP38VQ-B Monitor LG 27MP67VQ Cytuj Link to post Share on other sites
Colin2000 56 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Proponuje Asus MX239h sam mam podłączone do niego PS4 i PC Cytuj Link to post Share on other sites
BatMan98 0 Napisano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Proponuje Asus MX239h sam mam podłączone do niego PS4 i PCPatrzyłem na niego ale nie ma możliwości zamocowania na ścianie poza tym wykracza poza budżet Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts