Skocz do zawartości

Co wymienić do World of Tanks ?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez lewiis,

Recommended Posts

Witam

Nie wiem czy to w dobrym wątku, jak nie to przepraszam bo to 1 post na tym forum...

Ale o co chodzi... Co wymienić najpierw żeby grać w World of Tanks na wysokich detalach, teraz na średnich i to jest ok 17-30 fps max. Chyba procesor tutaj jest hamulcem...

Asrock ALiveNF6G-VSTA

AMD Athlon 64 X2 4600 (2x2,4 Mhz)

8 GB DDR2 PC2-6400

Palit GTX750 Ti StormX Dual

Dzięki za każdą sensowną odpowiedź...

Procesor jest słabym ogniwem, najlepiej sprzedać go z płytą i kupić coś na Core2Duo minimum. Jaki zasilacz?

Dokładnie.

Słabym ogniwem w twoim przypadku jest procesor.

Do WOT-a wystarczy procesor z mocnymi 2 rdzeniami.

Najlepiej zmień na platformę na Intelu - na pewno będzie to bardziej perspektywiczne.

Oczywiście możesz dokupić do swojej płyty będzie na pewno taniej  jakiś używany procesor do swojej płyty z zegarami koło 3GHZ.

Dzięki.

Tak właśnie myślałem, że procek. Planuje poczekać trochę i kupić i5-4460 + płyta tylko nie wiem jaka będzie dobra za niedużą kasę... albo tymczasowo Athlon 2 x 3.0 Mhz lub Phenom 4 x 2,3 Mhz... Koszt ok. 60-80 zł, na przeczekanie... Tylko nie wiem czy to coś pomoże...

Dzięki.

Tak właśnie myślałem, że procek. Planuje poczekać trochę i kupić i5-4460 + płyta tylko nie wiem jaka będzie dobra za niedużą kasę... albo tymczasowo Athlon 2 x 3.0 Mhz lub Phenom 4 x 2,3 Mhz... Koszt ok. 60-80 zł, na przeczekanie... Tylko nie wiem czy to coś pomoże...

Osobiście gram na I3 2120 + Radeon 7850 nie mam mniej niż 40 kl - przeważnie ok 60 - gram wyłącznie w SD bo zależy mi na stabilności.

Wiadomo w WOT dużo zależy od optymalizacji danej mapy oraz ilości obiektów.

Co do procesora to używanego można spokojnie coś wyhaczyć w dobrej cenie - efekt będzie bo dużo zależy od wydajności pojedynczego rdzenia.   

Jeśli do potrzebujesz do wota to lepiej 2 x 3 Ghz niż 4 x 2,3 Ghz.

Widzę że na znanym portalu aukcyjnym jest kilka ADX6000IAA6CZ w cenie mocno poniżej 100 zł

Edytowane przez marko.s

Ja bym szukał raczej i5 6400 - może coś się nawet z używek trafić, do tego MOBO na H110 oraz RAM DDR4. Na teraz może wyjść drożej ale zostaniesz z nowszym standardem kości RAM.

Po co do WOT'a nisko taktowany 4 rdzeniowy procesor? No może, że autor zamierza grać w coś jeszcze. Jaki zasilacz posiadasz? Ile pieniędzy masz na upgrade?

Edytowane przez ADR15
  • Popieram 1

Tak poczytałem trochę na temat tego G3258 i myślę, że pomysł wart przemyślenia...

Nie wiedziałem nawet, że jest taki procesor...

Do Wota wręcz stworzony ! :-) Rzadko pogrywam jeszcze w GTA albo jakąś strategie, to wystarczy chyba.

Wersja BOX czy lepiej OEM i jakiś inne chłodzenie jak już bym się zdecydował ?

Edytowane przez Siara77

GTA albo jakąś strategie

w gta powinieneś liczyć się z możliwymi dropami fps. 

Wersja BOX czy lepiej OEM i jakiś inne chłodzenie jak już bym się zdecydował ?

box wystarczy do co na poziomie 4-4,2ghz(zależy od sztuki). Na mocniejszym chłodzeniu (fera czy fortis) osiągnąć można 4,7 ghz.   

Realny wybór na chwilę obecną to: G3258 na LGA 1150 lub i3 6100 na LGA 1151 i tak zależnie od tego ile będziesz grał w inne gry wybierz odpowiedni dla siebie.

Ciężki temat rzeczywiście. Może trochę podsumuję dotychczasowe przemyślenia.

Pierwotnie chciałem uzbierać trochę grosza na i5-4460+płyta i tymczasowo kupić athlona 2x3Ghz.

W trakcie debaty pojawił się pomysł G3258 na LGA 1150 lub i3 6100 na LGA 1151.

O ile dobrze kumam to ten i3 6100 jest bardziej "uniwersalnym" prockiem, przydatnym również do innych gier niz WoT.

G3258 można podkręcić do ponad 4 Ghz (chociaż nie mam pojęcia jak to zrobić... :-) ) ale w innych tytułach nie będzie rewelacji.

Kupowanie wspomnianego athlona x4 860k nie ma chyba sensu bo i tak muszę kupić nową płytę, to już chyba lepiej w stronę intela się kierować.

Z funduszami to do 1000 zł bym się chciał zmieścić.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...