samek1993 0 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Tak jak w temacie. Przykladowo kupujemy jakiegos chinczyka. Jakas firma nie wprowadza uaktualnien do oprogramowania. Co na tym tracimy? W Iphonie np. jesli oprogramowania sie nie z aktualizowalo niektore programy np. snapchat nie dzialal. Dopiero gdy to zrobilismy. Jak to jest? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Zazwyczaj jest to ograniczenie braku dostępności do nowych funkcji oferowanych oficjalnie przez nową wersję androida. Do tego brak łatek bezpieczeństwa. Większości aplikacji wystarcza android w wersji 4.4, nie spotkałem jeszcze jakiejś, która by wymagała nowszego. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Ja spotkalem.Sa aplikacje wymagajace 6.0 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Ja spotkalem.Sa aplikacje wymagajace 6.0 jakie? Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Np odtwarzacz dla samsunga z androida M nie dziala na 5.1. Cytuj Link to post Share on other sites
AfgFire 3 Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Np odtwarzacz dla samsunga z androida M nie dziala na 5.1. Bo jest napisany tylko na ten system. Gratuluje (żart) Brak aktualizacji kończy się mniejszym bezpieczeństwem. Mniejszą liczbą opcji (u większości producentów aktualizacja dodaje jakieś rozwinięcia ich aplikacji). Gorszą optymalizacje. Ale czy jest to tak zauważalne ? NIE Dlaczego? Telefon jest robiony tak aby działał pod pewnym systemem operacyjnym i tak jest działa płynnie (jak ktoś chce sie teraz pruć co ja pisze to JAK SE ZAŚMIECISZ SYSTEM W KOMPIE ZA 20 TYŚ TEŻ BĘDZIE MULIĆ INSTALUJECIE GÓWNA I POTEM PŁACZ BO MULI [dodając oczywiście że niektóre aplikacje mają większe wymagania tak samo jak gry]) kontynuując chińczyk Xiaomi na spokojnie poradzi sobie przez kolejne 2 lata i wydaje aktualizacje i większość chińczyków to robi trzeba tylko poszukać. U mnie w pracy jak ktoś chce kupić dobry telefon najczęściej polecam Xaiomi przewineły mi się wiele razy przez łapy nigdy nie byłem niezadowolony z ich jakości za to dodam że ich użytkownicy również nie mają zastrzeżeń. Chińczyk nie = kiepski pozostawiony telefon bez wsparcia Szybciej samsung = kiepski pozostawiony telefon bez wsparcia (polityka apple co do aktualizacji polecam poczytać co do celowego postarzania sprzętu) Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts