Skocz do zawartości

Monitor do gier ~ 2000 PLN ~ G-SYNC

Recommended Posts

Budżet- do 2.000 PLN

Nie zależy mi na wielkości monitora, 24 cale będzie wystarczająco duży.

Witam, szukam monitora do gier.

Zależy mi na płynności obrazu, najwięcej gram w League of Legends (gra moba), ale czasami gram w gry typu Wiedźmin 3.

Moja specyfikacja komputera znajduję się pod postem.

Jakiś czas temu miałem zamiar kupić monitor - Acer xb240habpr ale z tego co widzę to zniknął prawie z każdego sklepu i ciężko go gdzieś kupić, jest może jakiś następca tego monitora?

Mógł by ktoś mi doradzić ?

Edytowane przez globus222

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest asus mg248q sam rozważam jego zakup :)

On ma FreeSync a nie G-sync.

Rozpatrz jeszcze AOC G246PG 144Hz + G-sync. Osobiście nie posiadam lecz sporo dobrego o nim słyszałem.

Nie mogę znaleźć takiego monitora.

Aoc jest fajny ale barwy ma bardzo kiepskie Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

I na plus dla asusa mg248u moge dodac że firma wprowadzila swoje poprawki do free syncu i dziala on tak poprawnie ja g-sync i do tego ma ładniejsze kolory.Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Jakiś czas temu miałem zamiar kupić monitor - Acer xb240habpr ale z tego co widzę to zniknął prawie z każdego sklepu i ciężko go gdzieś kupić, jest może jakiś następca tego monitora?

Owszem jest - Acer XB241H, tyle że jeszcze niedostępny w Polsce z tego co się orientuję.

http://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-model/UM.FX1AA.001

Specyfikacja bardzo podobna do poprzednika, tylko design jest już ten "predatorski".

Owszem jest - Acer XB241H, tyle że jeszcze niedostępny w Polsce z tego co się orientuję.

http://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-model/UM.FX1AA.001

Specyfikacja bardzo podobna do poprzednika, tylko design jest już ten "predatorski".

Widziałem, ale widziałem też że nie ma go w Polsce, a nie wiem czy jest sens czekać.

Po co Ci te g-sync? To daje podobno duzego input laga. Profesjonalni gracze tego nie uzywaja przez to. Do tego jeszcze to dziala przy 120hz, a nie 144.

Profesjonalni gracze grają na tym co dostają od sponsorów :P

Jakieś konkrety ?

Mógł by ktoś kto ma G-Sync napisać jak to faktycznie jest z input lagiem ?

Film widziałem, ale czy jest to w ogóle odczuwalne w grach typu League of Legends ?

Ewentualnie zawsze będę mógł wyłączyć G-Synca w lolu, jeśli faktycznie będzie taka konieczność ale mieć go na nowsze produkcje typu Wiedźmin 3, a za tydzień premiera :)