toomekb 0 Napisano 17 Maja 2016 Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) Cześć Zastanawiam się nad zmianą monitora. Interesowałby mnie monitor 23/24 cale. Głównym przeznaczeniem to jest zwyczajne użytkowanie + troszkę grafiki + programowanie. Do gier mam konsole, a do filmów mam zwykły TV więc napewno do tych celów nie będzie wykorzystywany, chyba, że youtube Najbardziej zaciekawiły mnie te modele: BenQ GW2470H AOC i2369Vm W mój gust bardzo trafia AOC i przeglądając różne tematy i testy można stwierdzić, że jest to dobry produkt w stosunku cena/jakość. Niestety jego minusem jest brak Flicker-Free Atutem Benq jest większy kontrast statyczny, Flicker-Free oraz Low Blue Light Który z tych dwóch polecilibyście mi bardziej ? Ewentualnie jakaś inna ciekawa propozycja ? W związku z tym, że bardzo dużo czasu spędzam przed monitorem (w pracy i w domu) zależy mi, aby również monitor nie męczył zbyt wzroku, stąd niestety minut dla AOC za brak Flicker-Free Edytowane 17 Maja 2016 przez toomekb Cytuj Link to post Share on other sites
xernos2 53 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 (edytowane) Żaden monitor Flierke Free, czy co tam innego nie zastąpi dobrze przygotowanego i oświetlonego stanowiska pracy plus częstych przerw - tzw. higieny pracy przed komputerem. Nie jestem tego pewien ale Low Blue Light wydaje się być rozwiązaniem programowym zmieniającym temperaturę barwową obrazu bo raczej żadnego tam filtra nie zamontowali - podobny efekt możesz uzyskać np. bawiąc się flux'em ... IMHO z tych dwóch brałbym AOC'a w twoim przypadku, 3 letnia gwarancja D2D oraz panel AHIPS, a jak chcesz coś przyjaźniejszego wzrokowi to można P2314H lub P2214H dokładając niewiele dorwać (coś koło 700 zł)- więcej zdarza się nierównie podświetlonych egzemplarzy, ale dostajemy Pivot i ciut lepszy wygląd plus fliecker free (o czym nie wspomniano w specyfikacji, ale wyszło w testach TFT Cerntral ). BTW. Czasy reakcji matrycy można między bajki włożyć - tak dobierają próbę, aby średnia ładnie wyglądała unikając zmian odcieni "problematycznych" i czasu przetworzenia sygnału. Pozdrawiam Edytowane 18 Maja 2016 przez xernos2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BOGu1 2 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 659 zł IIyama 2483HSU-B2 Do Twoich celów i w tej cenie idealny. Dodatkowo sklepy oferują darmową wysyłkę, a w oficjalnym sklepie IIyamy jest kod zniżkowy 3% - OKAZJERABATUJ2016 2 Cytuj Link to post Share on other sites
toomekb 0 Napisano 27 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 dziękuje a jeszcze jedno pytanie, co myślicie o Asus VC239H ? Cytuj Link to post Share on other sites
xernos2 53 Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Asus VC239H nie miałem na biurku oraz nie znam nikogo osobiście kto by miał ten model - ogólnie to można się tylko podeprzeć recenzjami, które w jakiś stopniu oddają prawdę, gorzej że większość polega na naocznym porwaniu własnego egzemplarza ze starym... https://www.back2gaming.com/reviews/b2g-hardware/peripherals-review/monitor-reviews/asus-vc239h-ips-monitor-review/ http://www.cnet.com/au/products/asus-vs239h/?_escaped_fragment_=#! Osobiście bym sobie odpuścił ten model ze względu na łapiący odciski palców fortepian oraz brak porządnych recenzji... Pozdrawiam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 @BOGu1 dzięki za kod rabatowy, kupowałem dwa monitory Iiyama X2483HSU-B2, więc 40zł w kieszeni Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts