Planter 0 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Witajcie, ostatnio zastanawiam się nad kupnem klawiatury jednak nigdzie nie mogę znaleźć takiej, która by mi pasowała. Dlatego napisałem ten temat żeby ktoś kto się na tym zna mógłby mi pomóc. Cechy, które chciałbym aby miała ta klawiatura: -Mechaniczna (przełączniki Cherry mx red albo black) -Podświetlana (Najlepiej na czerwono, bo niebieski podobno razi) -Z blokiem numerycznym. -Fajnie byłoby gdyby miała też podpórkę pod nadgarstki choć nie jest konieczna. -Koszt do 400zł To wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ozone strike pro 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Cm storm quickfire ultimate, roccat ryos, ozone strike pro 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bozydar.ciemiaczko 28 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 CM Quickfire TK. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Że się tak spytam, bo zbieram sobie odpowiedzi ludzi na to pytanie.. Dlaczego akurat mechanik? Cytuj Link to post Share on other sites
Planter 0 Napisano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Że się tak spytam, bo zbieram sobie odpowiedzi ludzi na to pytanie.. Dlaczego akurat mechanik? Kilka powodów: Ma wytrzymałość 50mln kliknięć albo i więcej, a membranowa 10mln. Przycisku nie trzeba dociskać do końca, bo aktywacja jest szybsza niż w membranowej. No i ostatni powód klawisze bardzo ładnie brzmią. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil9915 28 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Od siebie mogę z czystym sumieniem polecić CM Storm Quickfire ulitmate, (zadowolony posiadacz tejże klawiatury) naprawdę świetna klawiatura, bardzo dobrze wykonana. Mam ją od pół roku i w tym czasie nie sprawiała żadnych problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Kilka powodów: Ma wytrzymałość 50mln kliknięć albo i więcej, a membranowa 10mln. Przycisku nie trzeba dociskać do końca, bo aktywacja jest szybsza niż w membranowej. No i ostatni powód klawisze bardzo ładnie brzmią. Nie wykorzystasz jej wytrzymałości nie mając pracy, która wymaga dużo pisania, a co do skoku to ludzie przestańcie porównywać mechaniki to zwyklych membranówek. Są już od dawna nożyce, które mają mały skok.Co do dźwięku to kwestia indywidualna. Mechanik do gier to wytwór marketingowy, więc warto się zastanowić, czy na pewno jest Ci mechanik potrzebny drogi autorze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts