Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem nowej myszki. Niestety nie znam się na tym na tyle aby samemu podjąć decyzję, a i nie mam możliwości przetestowania różnych myszek, sprawdzenia która jest dla mnie wygodna, a która nie.

Budżet jaki chcę na nią przeznaczyć to około 200zł. Jeśli będzie trzeba, będę w stanie dołożyć np. 10zł czy 20zł jednak zależy mi aby ta myszka była jak najtańsza ale i jak najlepsza.

Jeśli chodzi o specyfikację tej myszki to chcę aby ona była sensorem optycznym i nie obraziłbym się jakby miała jakiś dodatkowy przyciski pod kciukiem. Jeśli chodzi o to czy ma być wyprofilowana pod prawą rękę czy ma być symetryczna to raczej jest mi to obojętne, jednak preferowałbym myszki symetryczne.

Chwyt jakiego używam to palm grip.

Gra w jakiej będę jej używał to CS:GO.

Myszki na które sam zwróciłem uwagę i nad którymi się zastanawiam to:

-Zowie FK1

-Steelseries Kinzu V3

-Steelseries Rival 

-Steelseries Rival 300

Jeśli byłyby jakieś pytania proszę pytać, odpowiem na wszystkie w możliwie jak najszybszym czasie.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i Waszą pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Pemo4

nie podales dlugosci dloni, a to najwazneijsze przy doborze myszki

wymieniles myszki: kinzu bardzo mala mysz dla malych dloni, rival bardzo duza dla wielkich dloni

Moja długość dłoni jeśli licząc od palca środkowego do końca nadgarstka wynosi 17,5cm.

W tej cenie będzie CM Storm Alcor(dość średnia pod Palm Grip), możesz zobaczyć też Corsair Raptor M30 pod Palma będzie świetna i wygodna jej cena to 109zł(spadła ze 190zł) bardzo ciekawa propozycja na avago 3090 wygląd to pomieszanie Razera oraz A4techa. Jakościowo bardzo dobra... http://www.karen.pl/product/233616/Elektronika/Peryferia_PC/Corsair_Raptor_M30.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromo

Edytowane przez kebab84

Dajecie wiele bardzo ciekawych i kuszących propozycji takich jak ta Gigabyte XM300 z tą promocją za które serdecznie dziękuję. Jednak po dłuższym namyśle postanowiłem że poczekam ciut dłużej i wydam powyżej tych 200zł. Najbardziej kuszące wydają się myszki Zowie. Tylko tyle ich jest (FK1 i 2, trzy modele ZA itd itd) że nie mam pojęcia którą wybrać pod moją rękę. Może doradzicie mi również coś innego za ponad 200zł (jednak bez przesady ;) ).

Zastanawiam się jeszcze czy by nie kupić Steelseries Kinzu V3 i Mouse Bungee do tego gdyż strasznie irytuje mnie spadający kabel. 

Czekam na kolejne Wasze propozycje odnośnie tych Zowie, co sądzicie o pomyśle z tym Kinzu V3 (czy ta myszka jest w ogóle dobra?) i na inne propozycje myszek za ponad 200zł. 

Dzięki za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi i z niecierpliwością czekam na kolejne.

Pozdrawiam

Kinzu v3 to ten sam sensor co A4tech A90 za 70zł.

Zowie to dobra propozycja.

XM300 też w tej cenie jest spoko, ten Corsair też.

Mimo wszystko czego byś nie wybrał przy dpi do 1000 będzie dobre, nawet A90.

Jedyne czego bym nie brał to Kinzuv3...

a Tobie powiem że nie ma nad czym myśleć... ogólnie te myszy same nie będą grały za Ciebie i nawet jak wybierzesz tą najlepszą to i tak kwestia wygody chywtu będzie najważniejsza.

Edytowane przez kebab84

EC1A, FK1...

Ale szczerze zaryzykowałbym jeszcze po taniości tego Corsaira, podlecieć do komputornika i sprawdzić, albo nawet pod palma będzie dobry ten gigabyte... przymierz je w rękę. Różnicy w sensorze raczej nie odczujesz, a w portfelu zostanie ponad 100zł.

Edytowane przez kebab84

Miałem kinzu v3 zowie fk2, bloody a90 zowie fk1 i inne , mam dłoń ok 18.5-19

Z twoja dłonią to bym sugerował za12 pod palma ewentualnie moze fk2 (palmoclaw)

Jednak palmem na spokojnie złapiesz tego xm300 i to jego bym brał za 150zl :) kinzu bedzie za mała

Tak poza tematem jak działa ewentualny zwrot na morele , kupuje przez neta z odbiorem osobistym to moge zworocic do 14 dni jak cos? Pilnie potrzebuje infa bo skuszę sie na tego xm a zostało 5 modeli.

@dobra zamówiłem , walić ;v

Edytowane przez Amok.