Skocz do zawartości

Jak najlepiej zbierać karty HearthStone

Recommended Posts

Gram w HS już prawie 4 miesiące i chiałbym osiągać lepszy ranking. W ostatnim miesiącu miałem 15 i dalej nie mogę wbić ze względu na karty. Myślałem nad kupnem pakietów. Wdziałem na allegro aukcje np 30 pakietów za 50zł, ale nie wiem czy w ogóle otwieranie się opłaca bo jak widziałem na YT to ludziom zazywyczaj nic ciekawego nie leci. Chiałbym też kilka kart z przygód, uzbierałem jedynie na dwie bo to zbieranie złota jest czasochłonne. Tak więc lepiej otworzyć kikadziesiąt pakietów czy może lepiej kupić za hajs przygodę i mieć przynajmniej pewne dobre karty?

Gram w HS już prawie 4 miesiące i chiałbym osiągać lepszy ranking. W ostatnim miesiącu miałem 15 i dalej nie mogę wbić ze względu na karty. Myślałem nad kupnem pakietów. Wdziałem na allegro aukcje np 30 pakietów za 50zł, ale nie wiem czy w ogóle otwieranie się opłaca bo jak widziałem na YT to ludziom zazywyczaj nic ciekawego nie leci. Chiałbym też kilka kart z przygód, uzbierałem jedynie na dwie bo to zbieranie złota jest czasochłonne. Tak więc lepiej otworzyć kikadziesiąt pakietów czy może lepiej kupić za hajs przygodę i mieć przynajmniej pewne dobre karty?

Przygodę kupujesz lub jej skrzydła, gdy potrzebujesz danych kart do decku. Tak czy inaczej wszystko sprowadza się do kupienia pakietu. Z niego masz karty lub pył, dzięki któremu zrobisz jeszcze inne karty. Wydanie realnej kasiory tylko przyśpieszy proces. Nic po za tym.

Uzbieranie 700 złota na jedno skrzydło zajmuje ~3-5dni wykonywania zadań i grania. Co do zyskiwania kart, to tylko kupno kluczy na arenę (140g)i przygód (700g) jak i wytwarzanie kart za pył. Sam gram od wydania z przerwami i jakoś nie narzekam na brak kart :D Najwyżej na takim graniu to do 5 rangi dobiłem.

• 3 miesiące temu...

Teraz warto kupić tą najnowszą przygodę. Przed ostatnim dodatkiem zbierałam na karty jakieś 3 miesiące i udało mi się zebrać jakieś 4k golda, łącznie otworzyłam 53 paczek no i cóż dostałam tylko 3 legendary...chyba najlepiej kupować paczki za golda, palić karty,a później crafcić, te które Ci są potrzebne. Ogólnie ciężko się wybić ponad 15 rangę, gram prawie rok i najwyższą miałam 10 i to z trudem, trochę zmaścili tą grę ostatnim dodatkiem. Może przygoda trochę to poprawi.