Skocz do zawartości

Recommended Posts

• mój budżet :600/650
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu :Allegro/olx
  • nówka czy używka : Nowy lub uzywka w dobrym stanie
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : 5 cali
  • preferowany system mobilny : Android
  • do czego będę używać urządzenia : Facebook, internet, czasami gry
  • moje najważniejsze wymagania : Dobre zdjecia

Znalazlem cos takiego:

-Huwawei p8 lite

-LG G4S

-Samsung galaxy J5

Samsung galaxy s4 i9506

Napiszcie co sadzicie na temat tych telefonow i najlepiej podajcie swoje propozycje.

Edytowane przez mikus1616

P8 nie polecam, bo to to zjada baterię. Z wymienionych mam LG G4S i Galaxy S4 w codziennym użyciu. LG  na Antku 6.0 działa naprawdę szybko. Do tego FullHD IPS, fajny kształt. Na minus LG zapisuję trochę kiepskie plastki. Lepsze wykonanie oferuje Samsung S4 (oprócz tych srebrnych ramek). Zaletą S4 jest też wyswietlacz Amoled. Po stronie minusów mozna zapisac zbyt wiele dziwadeł softwareowych od Samsunga. Zresztą, jak kto lubi. 

P8 nie polecam, bo to to zjada baterię.  

*P8 Lite!

Autor nigdzie nie napisał, że priorytetem jest bateria.

• moje najważniejsze wymagania : Dobre zdjecia

Też poszukuje telefonu do tej kwoty

Czego oczekujesz od telefonu?

czy Samsung Galaxy S4 będzie dobrym wyborem?

Nie, po pierwsze ma duże problemy z wydajnością, a po drugie (jeżeli Ci to nie przeszkadza) są tylko używane z krótką gwarancją albo bez, a jak są ''nowe'' to odnawiane telefony w Chinach.

Ja dobrze poszukać, to na wiadomym portalu aukcyjnym spokojnie mozna dostać nowe S4 do 700 złotych. Problemów z wydajnością nie zauważyłem. Telefon działa dobrze. Zdjęcia również dają rade. Jedną z większych zalet Samsungów jest bardzo dobre zarządzaniem energią. Wiem, że autor nie napisał słowa o baterii, ale szkoda nie napisać, że w Samsungach czas pracy telefonów jest więcej niż doskonały. Ostatnimi czasy miałem do czynienia z S4, S5, S5NEO, A3 i A5 i w każdym z tych fonów baterie trzymały naprawdę długo. 

Aha, a do dobrych zdjęć... To jest aparat fotograficzny , a nie telefon.

Edytowane przez lucjanos
  • Popieram 1

Z tego co wymieniłeś to Huwawei p8 lite przedstawia się moim zdaniem najlepiej. Moja propozycja to myphone infinity IIs. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, oprócz wyświetlacza (ma 4.7 cala). Ostatnio czytałem o nim parę recenzji i wydaje mi się warty uwagi.

Z tego co wymieniłeś to Huwawei p8 lite przedstawia się moim zdaniem najlepiej. Moja propozycja to myphone infinity IIs. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, oprócz wyświetlacza (ma 4.7 cala). Ostatnio czytałem o nim parę recenzji i wydaje mi się warty uwagi.

Strategia marketindowa raczej słaba, jesteś importerem lub/i dystrybutorem to może daj nam te telefony do zrecenzowania i będziesz miał jakiś link do wklejenia.