Degarus 1 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) mój budżet : 700-800zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : allegro.pl - olx.pl nówka czy używka : Nowy lub okazja by trafić na kogoś kto sprzedaje nowy telefon wzięty prosto od operatora lub po prostu w idealnym stanie i mało używany. preferowany rozmiar wyświetlacza : 5` lub więcej preferowany system mobilny : Android do czego będę używać urządzenia : Dzwonienie/SMS, zdjęcia, przeglądanie Facebooka oraz mało wymagające gry. moje najważniejsze wymagania : Nic od Sony oraz Samsunga Sam myślałem nad takimi markami jak Honor (Honor x5) albo Xiaomi itd... Nie wiem czy to dobry wybór dlatego piszę tutaj. Jak przeglądałem oferty od Xiaomi to się trochę pogubiłem od ilości modeli z podobną nazwą. Może jakiś Nexus od Google? Aktualnie mam myPhone Cube od operatora i sprawował się całkiem nieźle bo nie wymagam od telefonu wiele albo po przywróceniu ustawień fabrycznych zaczął się cały sypać. Nie da się do mnie dodzwonić czasami, zawiesza się, aplikacje nie odpowiadają... Edytowane 11 Maja 2016 przez Degarus Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 albo Xiaomi dasz radę odblokować bootloader i wgrać miuipolska? poczytaj o tym na forum miuipolska lub po prostu w idealnym stanie i mało używany. w takim razie szukaj używek w dobrym stanie P8. jak dołożysz dwie stówki masz nowy Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Raczej by nie było problemu z odblokowaniem bootloadera,a wgranie MiuiPolska wydaje się bardzo łatwe. Także przeglądając olx dużo ludzi sprzedaje już z wgranym Miui na najnowszej aktualizacji. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Tylko musisz się upewnić czy są oryginalne Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka W tej cenie to Redmi 3 Note lub poszukaj Pro Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Wersje z Snapdragonem czy Mediatek? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Wydajniejsza ze Snapdragonem, bodajże 650 Jak możesz dołożyć to doloz do N3PRO, jest wydajniejszy od RN3Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Strasznie ciężko znaleźć N3PRO do tego z Snapdragonem w normalnej cenie. To znaczy znajdą się, ale prosto wysyłka z chin, nawet nie wiem i nie mam pewności czy jest to oryginał. Będę szukał, ale gdyby coś przyparło mnie do muru, że będę musiał mieć od razu telefon to... co w takim razie wybrać? Nie od Xiaomi? Coś co jest łatwo dostępne w Polsce. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 726 zł https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/327-xiaomi-redmi-3-pro.html Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 No właśnie nigdy nic nie zamawiałem z zagranicznych dlatego pytam o coś dostępnego w Polsce na wszelki wypadek. W końcu po coś jest ten podpunkt "Gdzie zamierzasz kupić". Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 W Polsce są często w zawyżonych cenach, dla przykładu w/w 3 Pro kosztował ~726zł, a w Polsce za 799 zł masz trochę gorszego RN3 2/16. Poczytaj sobie opinie sklepów zagranicznych/polskich na forum miuipolska Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 MiuiPolska poleca sklep Technos-Online. Obliczyłem ceny jak by to wyszło i wychodzi na to, że za Redmi 3 Pro dopłacimy więcej o 50zł,a im droższy telefon tym taniej wychodzi. Dlatego chyba tam będę zamawiał. Na razie napisałem do nich w sprawie Note 3 Pro 16/2 bo nie mają go. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Czy 16 GB wbudowane (realnie ~11) wystarczy Ci? Bo nie ma slotu na sd. Cytuj Link to post Share on other sites
ramzesx 163 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Podepnę się pod temat, warto kupić xiaomi notepro3 z linku: http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-3-pro-216gb-lte/ Telefon do neta, fb, zdjęć, filmów, sporo kart w przeglądarce, sms, rozmowy. Nie do gier Czy coś innego w tej cenie polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ten sklep jest odradzany na forum miuipolska Ten sklep jest odradzany na forum miuipolska Cytuj Link to post Share on other sites
ramzesx 163 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dlaczego? to skąd kupić xiaomi u nas? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Poczytaj opinie na w/w forum. No jak to? Z Chin:) Telefony niby oryginalne, ale obsługa klienta na niskim poziomie, ja osobiście polecam accessoriesforyou Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts