Skocz do zawartości

Recommended Posts

• mój budżet : 700-800zł
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : allegro.pl - olx.pl
  • nówka czy używka : Nowy lub okazja by trafić na kogoś kto sprzedaje nowy telefon wzięty prosto od operatora lub po prostu w idealnym stanie i mało używany.
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : 5` lub więcej
  • preferowany system mobilny : Android
  • do czego będę używać urządzenia : Dzwonienie/SMS, zdjęcia, przeglądanie Facebooka oraz mało wymagające gry.
  • moje najważniejsze wymagania : Nic od Sony oraz Samsunga

Sam myślałem nad takimi markami jak Honor (Honor x5) albo Xiaomi itd... Nie wiem czy to dobry wybór dlatego piszę tutaj. Jak przeglądałem oferty od Xiaomi to się trochę pogubiłem od ilości modeli z podobną nazwą. Może jakiś Nexus od Google?

Aktualnie mam myPhone Cube od operatora i sprawował się całkiem nieźle bo nie wymagam od telefonu wiele albo po przywróceniu ustawień fabrycznych zaczął się cały sypać. Nie da się do mnie dodzwonić czasami, zawiesza się, aplikacje nie odpowiadają...

Edytowane przez Degarus

albo Xiaomi 

dasz radę odblokować bootloader i wgrać miuipolska? poczytaj o tym na forum miuipolska

lub po prostu w idealnym stanie i mało używany.

w takim razie szukaj używek w dobrym stanie P8. jak dołożysz dwie stówki masz nowy

Strasznie ciężko znaleźć N3PRO do tego z Snapdragonem w normalnej cenie. To znaczy znajdą się, ale prosto wysyłka z chin, nawet nie wiem i nie mam pewności czy jest to oryginał. 
Będę szukał, ale gdyby coś przyparło mnie do muru, że będę musiał mieć od razu telefon to... co w takim razie wybrać? Nie od Xiaomi? Coś co jest łatwo dostępne w Polsce. 

MiuiPolska poleca sklep Technos-Online. Obliczyłem ceny jak by to wyszło i wychodzi na to, że za Redmi 3 Pro dopłacimy więcej o 50zł,a im droższy telefon tym taniej wychodzi. Dlatego chyba tam będę zamawiał. Na razie napisałem do nich w sprawie Note 3 Pro 16/2 bo nie mają go.