likestance 0 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Witam, przymierzam sie do kupna telefonu: mój budżet :850 zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : najlepiej na polskich stronach-allegro/olx ewentualnie jakieś sklepy nówka czy używka : bez znaczenia, byle miał jakąś gwarancje preferowany rozmiar wyświetlacza : max 5.5 cala preferowany system mobilny : android do czego będę używać urządzenia :internet, aplikacje społecznościowe moje najważniejsze wymagania : przedewszystkim najdłuższy czas na jednym ładowaniu oraz wydajność na dobrym poziomie oraz slot na karte microSD Wytypowałem pare modeli: Honor 5x, Huawei P8 lite, Z3 o ktorą będzie ciężko. Nie chce Moto G3, ani żadnych Xiaomi. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Niestety żaden z wytypowanych nir ma zbyt dobrej baterii a p8 lite nawet kiepską. Zobacz Sony Xperia z3c. Jeden z lepszych czasów działania na jednym ładowaniu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
likestance 0 Napisano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 A zwykła p8? O Z3c też będzie ciężko. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 P8 też ma niezbyt dobrą. Z3c używaną za 850zł nie kupisz? Jak za 1000 chodzą nówki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
likestance 0 Napisano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 No nic, narazie dziękuję za pomoc, czekam na dalsze propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Lepszej propozycji od z3c nie będzie Może jeszcze Lenovo Moto X play dobrze się sprawuje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 P8 nie ma takiej złej baterii, wytrzymuje cały dzień i zostaje sporo energii, przynajmniej mi. Na pewno nie jest to poziom Z3C, ale jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
likestance 0 Napisano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ostatecznie wybrałem Moto X Play. To znaczy-dozbieram i kupie nówkę. Nie polecam kupować używanych-przyszła do mnie juz 2 używana niby z gwarancją. W oby dwóch odblokowany bootloader, co w wypadku Motoroli/Lenovo prowadzi do utraty gwarancji(mają w bazie imeie i takie tam). Za pierwszym razem nie zostałem o tym poinformowany, za drugim już pytałem sie sprzedającego-mówił że nigdy nie było nic przy nim ruszane, wejście w recovery jednak zweryfikowało prawdę kupującego(oczywiście ślady zatarte wgraniem zamiast ostrzeżenia o odblokowaniu bootloadera logo Moto). Dziękuję serdecznie za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts