darko1988 0 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Proszę o pomoc w kalibracji tv! Podajcie wasze konfigurację. Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Łatwiej będzie Ci pomóc jak napiszesz czego oczekujesz co oglądasz o jakiej porze itp Możliwości konfiguracji są tysiące... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Nie ma tysięcy, są góra dwie możliwości: na dzień i na noc. Samsung to tryb film i na nim korekty, sam tego nie zrobisz. Poszukaj usługi kalibracji na google Cytuj Link to post Share on other sites
nazan 0 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) Edytowane 11 Maja 2016 przez nazan Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Nie zgodzę się co do dwóch kombinacji inaczej kalibru się tv pod filmy inaczej pod gry inaczej pod sport etc. Z tysiącami może przesadziłem ale na swoim tv mam zapisane 4 różne konfigurację Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 A ja zostaje przy swoim: isf day oraz isf night. Pierwsze słyszę o kalibracji pod gry czy sport, można sobie to ustawić pod własne preferencje np. więcej koloru w grach lub ostrości dla transmisji sportowej ale to nie jest żadna kalibracja i dochodzimy do mylenia pojęć 1 Cytuj Link to post Share on other sites
darko1988 0 Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Ja głównie oglądam sport i filmy. HM myślę, że nie głupie jest to z ustawieniem dzień noc.. Nie ukrywam, nie siedzę w tym za dużo. A czytałem na forach, że jakoś obrazu po kalibracji można podnieść o 1/3.. Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 A czytałem na forach, że jakoś obrazu po kalibracji można podnieść o 1/3.. W jakim sensie? 1.3 czego? Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Darko napisz do mnie na priv to Ci pomogę znaleźć dobry początek i podpowiem do kogo uderzyć dalej jeśli zechcesz w to zainwestować parę groszy bo warto Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts