Monika512 0 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 (edytowane) Jestem na etapie poszukiwania nowego modelu smartfona. Obecnie mam Lumie z WP 625 (swoje przeszła, ale nie narzekam), do systemu WP 8.1 nie miałam żadnych zastrzeżeń, ale potrzebuję odmiany. Telefon będzie wymieniany w ramach przedłużenia umowy z operatorem. Abonament wybrany - Comfort, za telefon jestem w stanie zapłacić 1500 +/- (wolę dopłacić i być zadowolona z jakości, niż żałować przez kolejne 2 lata lub dłużej).Cennik: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/documents/doc_00006/D_006_0009099.pdf budżet jakim dysponujesz: 1500 - ale nie ukrywam wolałabym mniej niż więcej wydaćgdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu: T-mobile, w ramach przedłużenia umowy taryfa Comfort wolisz nówkę czy może być używany: nowypreferowany rozmiar wyświetlacza: obecnie mam 4,7 - wydaje się ok, ale nie przerażają mnie większe wyświetlacze. W sklepie np. Lumia 640XL przeraża mnie swoją wielkością, natomiast 950XL niepreferowany system mobilny: bez znaczenia, obecnie mam WP - lubię, ale zmiana jest również mile widzianado czego będziesz używać urządzenia: przede wszystkim dzwonienie/sms, poczta, internet, zdjęcia, przeglądania plików (pdf, doc), nawigacjanajważniejsze wymagania: dobry czas pracy baterii (aby bateria wytrzymywała mi co najmniej 1 dzień), ładne zdjęcia, bardzo dobra jakość rozmów, bardzo dobry zasięg, płynność systemu, nie wieszanie się Może ktoś coś mi doradzi? Wstępnie zastanawiam się nad:- Samsung Galaxy S 6 (czy różnice między nim a edge, czy też edge plus są aż tak wyraźne?)- Honor 7 by Huawei- Sony Xperia Z3 LTE - Sony Xperia M5 LTE- Huawei P9- Lumia 950 XL (tutaj obawiam się jakości samego wykonania)- inny Telefon wybieram na okres co najmniej 2 lat - nie wchodzi w grę jego wymiana po upływie krótszego czasu. Edytowane 3 Maja 2016 przez Monika512 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Ile wynosi abonament i ile musisz za telefon zapłacić? Z wyżej wymienionych S6, P9, H7 Samsung Galaxy S 6 (czy różnice między nim a edge, czy też edge plus są aż tak wyraźne?) różnica jest w ekranie, tzn. jest zagięty po bokach, a edge plus ma dużo większy ekran i 1 GB RAM więcej Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 w oficjalnym cenniku: abo 69,99 - Samsung Galaxy S 6 - 1349- Honor 7 by Huawei - 599- Sony Xperia Z3 LTE - 1089- Sony Xperia M5 LTE - 549- Huawei P9 - 1149- Lumia 950 XL DS - 1559 To są cenny wyjściowe, które będę próbowała trochę obniżyć Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Sporo się cenią. Warunki chociaż korzystne? Za te pieniądze to powinno być wszystko nielimitowane... Jeśli ma być dobry aparat to P9 lub S6, trochę taniej Honor 7. Wgl opłacalna jest dla Ciebie ta oferta? Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Sporo się cenią. Warunki chociaż korzystne? Za te pieniądze to powinno być wszystko nielimitowane... Jeśli ma być dobry aparat to P9 lub S6, trochę taniej Honor 7. Wgl opłacalna jest dla Ciebie ta oferta? Warunki są w miarę: nielimitowane minuty, smsy, internet 5 GB...czy mi odpowiadają - średnio na chwilę obecną, ale będę starać się co nieco po negocjować z konsultantem... a co myślisz o sony z3? co do aparatu - najwyżej przełknę gorszej jakości aparat, ale nie odpuszczę baterii, dobrego zasięgu i dobrej jakości rozmów - to jest taka podstawa podstaw. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 W virgin identyczna oferta jest za 29zł. Sam ją mam i jestem zadowolony. Nie postarali sie. Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Sporo się cenią. Warunki chociaż korzystne? Za te pieniądze to powinno być wszystko nielimitowane... Jeśli ma być dobry aparat to P9 lub S6, trochę taniej Honor 7. Wgl opłacalna jest dla Ciebie ta oferta? S6 ma chyba trochę kiepską baterię, plus za Samsungiem ciągną się opinie że ich telefonu mulą zacinają się z p9 widzę że jest lepiej a co myślisz o Sony Z3 oraz Lumia 950xl? W virgin identyczna oferta jest za 29zł. Sam ją mam i jestem zadowolony. Nie postarali sie. Niestety nie, dlatego jestem z niej średnio zadowolona. I na razie w moim przypadku nie wychodzi w grę zmiana sieci, więc muszę coś wybrać z tego co jest dostępne Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 a co myślisz o Sony Z3 oraz Lumia 950xl? Z3 - zaprezentowany 2014 r., nadal dobry smartfon, lecz nie zapewni Ci takiej jakości zdjęć, co P9, S6 950 XL - zdjęcia są bdb, lecz system nie każdemu pasuje, dużo mniej aplikacji w porównaniu do Androida; najważniejsze: 5,7'' musisz najpierw sprawdzić, czy Ci to pasuje Cytuj Link to post Share on other sites
areks90 2 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) te ceny telefonów które podałaś niczym się nie różnią od cen które są bez przedłużania umowy tylko dla nowego klienta do tego jeszcze pół roku abo za darmo... ostatnio doszedlem do ciekawej sprawy odnośnie telefonow w abo... dajmy na to taki przyklad z tą ofertą dla nowych klientów w t-mobile, pol roku za free i do tego abo100zl galaxy s6 kosztuje 750 czyli razem z abomanentem na dwa lata wychodzi 2550.. w abo 70zl kosztuje 1350 to wychodzi 2610zl na dwa lata.... wychodzi na to ze im wyzszą oferte wezmiesz w ogolnych rozrachunku mniej placisz i masz wieksze pakiety neta sam sie władowałem w abo i wydaje mi sie ze jesli kupi sie telefon oddzielnie i pozniej np virgin mobile za 30zl na miecha lepiej sie na tym wychodzi, no ale w tmobile masz zasieg wszedzie a z virgin nie wiem jak to jest ;p Edytowane 5 Maja 2016 przez areks90 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Virgin pracuje na nadajnikach T-Mobile, Plus, Play. Zasięg jest bdb, nawet w małych miejscowościach. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Brokula 13 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 S6 ma kiepską baterię i przy intensywniejszym użytkowaniu ciężko będzie od rana do wieczora bez podładowania. Reszta jest bardzo dobra - wydajność, aparat, podzespoły i wydajność. Lumia 950XL - masz do czynienia z WP, więc o tym, jak wygląda sytuacja w sklepie windowsa i płynności systemu nie trzeba pisać. W moim odczuciu aparat jest trochę gorszy niż w S6, ale to nie oznacza, że jest kiepski - to jeden z najlepszych aparatów na rynku. Wykonanie jest w porządku, aczkolwiek plastik w telefonie premium to kiepskie połączenie dla mnie. Co więcej, niektórzy uskarżają się, że klapka przy częstym otwieraniu ma tendencje do późniejszego skrzypienia. P9 - najnowszy telefon ze wszystkich proponowanych. Wykonanie jest świetne i telefon bardzo fajnie wygląda oraz leży w dłoni. Do Twoich zastosowań wydajności nie zabraknie, aczkolwiek system czerpie sporo inspiracji z iOS'a - więc trochę się różni od innych androidów (oczywiście warstwę wizualną można zmienić, więc nie powinien to być aż taki problem). Aparat w dobrych warunkach oświetleniowych strzela bardzo dobre zdjęcia, ale zaczyna się miotać gdy robi się ciemniej. Moim zdaniem, na tym tle wypada gorzej niż Lumia i S6. Bateria powinna wytrzymać od rana do wieczora, aczkolwiek z początku może płatać figle i szybko się rozładowywać. Sytuacja się ZNACZNIE polepsza po kilku/kilkunastu ładowaniach.Z3 - wg mnie ostatnia dobra zetka. Bateria najlepsza z całej stawki i telefon powinien pracować spokojnie jeden dzień, z zapasem na kolejny dzień. Mimo, że jest to najstarszy z telefonów to wciąż działa płynnie i jest wspierany przez Sony - czyli dostał (albo dostanie, nie jestem pewien) najnowszego androida. Wykonanie w porządku, uroku Z3 na pewno nie można odmówić. Internet krzyczy o samopękających pleckach i warto zapoznać się z tematem. Zetka nie popisuje się aparatem i raczej mocno odstaje od reszty wymienionych przez Ciebie telefonów. Na Twoim miejscu, spróbowałbym powalczyć o P9 - nie jest to najmocniejszy telefon jeśli patrzymy tylko na cyfry, ale jest dobrze zoptymalizowany i powinien płynnie chodzić przez czas trwania Twojej umowy. W porządku aparat, świetne wykonanie i ciekawy design. Bateria również powinna podołać ten dzień wytrzymać. Cytuj Link to post Share on other sites
kolis123 0 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Hmmm, wydaje mi się, że średnio opłaca Ci się brać telefon w abonamencie. Piszesz, że będziesz próbować negocjować z nimi warunki umowy, przy ofercie z telefonem myślę, że niewiele wskórasz... co innego gdybyś wziął sam abonament bez telefonu to raczej do 30 zł by Ci zeszli. A jeśli chodzi o telefon, to zawsze możesz kupić w każdym sklepie typu sferis, np Honor7, który jest dość przyzwoitym telefonem spokojnie kupisz go w założonym przez Ciebie budżecie a w najgorszym wypadku, możesz wpłacić założoną przez siebie kwotę a pozostałą część rozbić na raty Cytuj Link to post Share on other sites
Monika512 0 Napisano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Z3 - zaprezentowany 2014 r., nadal dobry smartfon, lecz nie zapewni Ci takiej jakości zdjęć, co P9, S6 950 XL - zdjęcia są bdb, lecz system nie każdemu pasuje, dużo mniej aplikacji w porównaniu do Androida; najważniejsze: 5,7'' musisz najpierw sprawdzić, czy Ci to pasuje Mniejsza ilość aplikacji mnie nie przeraża te ceny telefonów które podałaś niczym się nie różnią od cen które są bez przedłużania umowy tylko dla nowego klienta do tego jeszcze pół roku abo za darmo... ostatnio doszedlem do ciekawej sprawy odnośnie telefonow w abo... dajmy na to taki przyklad z tą ofertą dla nowych klientów w t-mobile, pol roku za free i do tego abo100zl galaxy s6 kosztuje 750 czyli razem z abomanentem na dwa lata wychodzi 2550.. w abo 70zl kosztuje 1350 to wychodzi 2610zl na dwa lata.... wychodzi na to ze im wyzszą oferte wezmiesz w ogolnych rozrachunku mniej placisz i masz wieksze pakiety neta sam sie władowałem w abo i wydaje mi sie ze jesli kupi sie telefon oddzielnie i pozniej np virgin mobile za 30zl na miecha lepiej sie na tym wychodzi, no ale w tmobile masz zasieg wszedzie a z virgin nie wiem jak to jest ;p Teoretycznie tak, sama nawet zastanawiałam się, czy aby nie przejść na kartę - ale to już w ogóle nie byłoby opłacalne. Jak napisałam wcześniej, nie biorę pod uwagę zmiany sieci, z rożnych powodów S6 ma kiepską baterię i przy intensywniejszym użytkowaniu ciężko będzie od rana do wieczora bez podładowania. Reszta jest bardzo dobra - wydajność, aparat, podzespoły i wydajność. Lumia 950XL - masz do czynienia z WP, więc o tym, jak wygląda sytuacja w sklepie windowsa i płynności systemu nie trzeba pisać. W moim odczuciu aparat jest trochę gorszy niż w S6, ale to nie oznacza, że jest kiepski - to jeden z najlepszych aparatów na rynku. Wykonanie jest w porządku, aczkolwiek plastik w telefonie premium to kiepskie połączenie dla mnie. Co więcej, niektórzy uskarżają się, że klapka przy częstym otwieraniu ma tendencje do późniejszego skrzypienia. P9 - najnowszy telefon ze wszystkich proponowanych. Wykonanie jest świetne i telefon bardzo fajnie wygląda oraz leży w dłoni. Do Twoich zastosowań wydajności nie zabraknie, aczkolwiek system czerpie sporo inspiracji z iOS'a - więc trochę się różni od innych androidów (oczywiście warstwę wizualną można zmienić, więc nie powinien to być aż taki problem). Aparat w dobrych warunkach oświetleniowych strzela bardzo dobre zdjęcia, ale zaczyna się miotać gdy robi się ciemniej. Moim zdaniem, na tym tle wypada gorzej niż Lumia i S6. Bateria powinna wytrzymać od rana do wieczora, aczkolwiek z początku może płatać figle i szybko się rozładowywać. Sytuacja się ZNACZNIE polepsza po kilku/kilkunastu ładowaniach. Z3 - wg mnie ostatnia dobra zetka. Bateria najlepsza z całej stawki i telefon powinien pracować spokojnie jeden dzień, z zapasem na kolejny dzień. Mimo, że jest to najstarszy z telefonów to wciąż działa płynnie i jest wspierany przez Sony - czyli dostał (albo dostanie, nie jestem pewien) najnowszego androida. Wykonanie w porządku, uroku Z3 na pewno nie można odmówić. Internet krzyczy o samopękających pleckach i warto zapoznać się z tematem. Zetka nie popisuje się aparatem i raczej mocno odstaje od reszty wymienionych przez Ciebie telefonów. Na Twoim miejscu, spróbowałbym powalczyć o P9 - nie jest to najmocniejszy telefon jeśli patrzymy tylko na cyfry, ale jest dobrze zoptymalizowany i powinien płynnie chodzić przez czas trwania Twojej umowy. W porządku aparat, świetne wykonanie i ciekawy design. Bateria również powinna podołać ten dzień wytrzymać. Dzięki za odp: Z3 - już odpada - przebrnęłam przez wiele wypowiedzi, i faktycznie dość często powtarza się problem z odklejaniem wyświetlacza, czy też pękaniem obudowy. Z czego udało mi się zorientować, czasami nie zostaje to uznane w ramach gwarancji, przez serwis. Co do S6 - jak wygląda sprawa z "muleniem" telefonu, po kilkumiesięcznym jego używaniu? Bateria, właśnie za bardzo nie przekonuje mnie do siebie Lumia 950xl - widziałam filmiki na yt jak to wygląda - niestety, skrzypienie jest głośne - i raczej za taką kasę nie akceptowalne. Plus podobno system nie do końca działa tak jak powinien, a szkoda. Plus opinie o pękających pleckach przy złączu..... P9 - muszę mu się bliżej przyjrzeć. Zastanawiam mnie jak wygląda zasięg, jakość rozmów przy tym telefonie. Bateria, patrząc na parametry wydaje się całkiem ok. Hmmm, wydaje mi się, że średnio opłaca Ci się brać telefon w abonamencie. Piszesz, że będziesz próbować negocjować z nimi warunki umowy, przy ofercie z telefonem myślę, że niewiele wskórasz... co innego gdybyś wziął sam abonament bez telefonu to raczej do 30 zł by Ci zeszli. A jeśli chodzi o telefon, to zawsze możesz kupić w każdym sklepie typu sferis, np Honor7, który jest dość przyzwoitym telefonem spokojnie kupisz go w założonym przez Ciebie budżecie a w najgorszym wypadku, możesz wpłacić założoną przez siebie kwotę a pozostałą część rozbić na raty Abonament na pewno będzie zmodyfikowany przez konsultanta . Obecnie nie biorę innego wyjścia jak przedłużyć abo wraz z telefonem. A co powiecie o: - Apple iPhone 6 16GB - za 1709 - Apple iPhone 6s 16GB za 2129 - LG G4 (H815) LTE za 1409 - LG G5 (H850) LTE za 1419 - Huawei P8 LTE za 509 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 jak wygląda sprawa z "muleniem" telefonu, po kilkumiesięcznym jego używaniu? TouchWiz został gruntownie przebudowany, ale raz na jakiś czas zdarzają się lekkie ścięcia, jak to w Androidzie - Apple iPhone 6 16GB - za 1709 Zupełnie inny system, trzeba go polubić lub spróbować zaakceptować. Najpierw obejrzyj jakiegokolwiek ip i zobacz czy pasuje Ci iOS. Poza tym, czy wystarczy Ci 16 GB w telefonie, w którym nie można włożyć karty sd? Realnie zostaje Ci 12,1 GB. IMO jest to nieporozumienie. Pytaj się o wersję 64 GB, ale obawiam się, że zaśpiewają kolejne kilka stówek. Płynność zapewniona przez najbliższe lata, na pewno podczas umowy nie zmuliłby. Brak problemów przy sprzedaży, tzn. cena nie spadnie tak szybko, tak jak to jest z telefonami, z Androidem. Bateria średnia. - Apple iPhone 6s 16GB za 2129 Nowszy model, ulepszony. Reszta podobnie. 16 GB to mało. Bateria średnia. - LG G4 (H815) LTE za 1409 Telefon z bardzo dobrym aparatem, bateria nieco gorsza od S6. - LG G5 (H850) LTE za 1419 Najświeższy model LG. Jest jeszcze mało testów. Nie każdemu przypadnie do gustu jego design. Przeciętna długość pracy na baterii. Również bdb aparat. - Huawei P8 LTE za 509 Bardzo dobra bateria (rozdzielczość FHD, niższa niż w S6, G5, G4, co przyczynia się do dłuższej pracy na jednym ładowaniu) bardzo dobry aparat, jest mniej wydajny od w/w, ale niczym nie ustępuje. Ogólnie polecam. Sam go używam na co dzień. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts