am333 1 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 witam. zastanawiam się nad kupnem nintendo wii. z tego co mi wiadomo jest to troszkę przestarzała platforma, tak? czy lepiej poczekać na wii 2 które ma podobno pokazać się w połowie 2011; cena nieznana? czy może poczekać troszkę i kupić ps3 move lub xboxa z tym urządzonkiem, dzięki któremu możemy robić różne wygibasy przed tv. cena zdecydowanie przemawia za wii i podobno grywalność jest wyśmienita. i jeszcze jedno. cena? jak konkurencja wypada pod tym względem? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 nintendo wii w polowie 2011r? :D Jezlei WII 2 pokaze sie w 2012 to bedzie bardzo dobrze ;], nie ma zadnych zmianej na temat nowej konsoli od nintendo... Sam posiadam nintendo wii i powiem tak... nigdy nie bylem milosnikiem konsol ale ta konsola mnei urzekla, zabawa jest przednia, szczegolnei w 4 osoby. Co do przestarzalosci... no coz na FULL HD przyjdzie nam poczekac do WII2 ale troche starsa grafika, nie przeszkadza w dobrej zabawie ;], kinekt xboxa i ps3move to nowsza technologia ale tez nie bezproblemowa, o dizwo duzo osob chwali sobie wii po przejsiu na xboxa albo ps3 . Ja bym nie zamienil wii na x'a albo ps'ke, do grania w super detalach mam dobrego kompa a wii... do czystej rozrywki , ja osobiscie polecam szczegolnei ze ceny sa dosc atrakcyjne http://allegro.pl/nintendo-wii-zestaw-w ... 90398.html --> tutaj np powystawowy sprzet, a dodatkowe pady sa za 55 zl za komplet a wiec bardzo tanio Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 moze z tym wii 2 źle przeczytałem i przekręciłem powiem tak, nie zależy mi na fontannie graficznej, chce dobrej zabawy na godzinke czy dwie po powrocie z pracy, tak żebym z dziewczyną mógł sobie poskakać itd..do ogladania filmów są odtwarzacze, także najważniejsza jest jedynie grywalności, frajda, zabawa i miłe spędzanie czasu. i jakie ciekawe gry polecacie? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Jak chcesz poskakac z dziewczyna to proponuje cos takiego:http://allegro.pl/bardzo-ladne-i-wygodne-podwojne-lozko-i1376572787.html --> podobna cena a ile wiecej atrakcji!! A jak bys sie zdecydowal na wii to szczerze polecam, jak jakies pytania czy cos to zapraszam na prv Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 @am333 Zainwestuj w PlayStation 3, dwa kontrolery, oraz LittleBigPlanet. Tryb kooperacji spełni w 100% twoje oczekiwania. Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 chyba jednak zdecyduję się na wii, play wyjdzie drożej z psmove itd. a jakie gry nabyć drogą kupna? w pudełku jest Wii Sports i Wii Sports Resort, jak na początek jak najbardziej z tego co widziałem na youtubie, ale poza tym? bo troszkę tego jest. Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Wiesz mi na słowo. WII nie warte jest ani jednej złotówki w nie zainwestowane. Jeśli masz kilkuletnie dziecko to oczywiście WII jest świetnym rozwiązaniem, a w innym przypadku... Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Ja mam 23 lata a bawie ise w WII jak dziecko, jak chce sobie pograc w crysisa czy GTA to odpalam PC'ta, a WII mam do zabawy mieczem sweitlnym ,skakaniu ala malysz i bibiu zlych ninja :D:D:. Jesli wiec Ujemny nie bawiles sie wczesniej w WII to najpierw zobacz co to za konsola ;]. O dziwo dorosli lepiej sie w to bawia nic dzieci Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 dziecka brak konsola, czy to play, xbox czy wii ma zapewnić jedynie rozrywkę dla dwójki. xbox w zasadzie odpada ze względu na zapisy umowy licencyjnej Kinecta, play troszkę drogi i mało gier na wygibasy jeszcze a do wii jakoś średnio jestem przekonany, tak na 61% Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Jesli wiec Ujemny nie bawiles sie wczesniej w WII to najpierw zobacz co to za konsola.Skąd ten wniosek? Knsola, czy to play, xbox czy wii ma zapewnić jedynie rozrywkę dla dwójki.LittleBigPlanet. Zajrzyjcie z dziewczyną na YouTube.com. WII nudzi się bardzo szybko. W jeden dzień dana gra może ci się przejeść. Mechanika jest zbyt prosta: powtarzalność, powtarzalność, i jeszcze raz powtarzalność. Chociaż jak to bywa w życiu, każdy lubi co innego Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 wii dla dwóch osób to ok 1100 zł. a play? trzeba miec dwie kamery czy jedną? bo oczywiście 2 kontrolery, ale jak z kam? Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 WII dla dwóch osób to ok 1100 zł, a Play? Trzeba mieć dwie kamery, czy jedną? Bo oczywiście 2 kontrolery, ale jak z kam?Jedna kamera, plus 2 kontrolery. Z tym, że LittleBigPlanet to gra przeznaczona na DualShock 3/SIXAXIS. Z mojej perspektywy, hardcorowego gracza nie warto inwestować w casualowe technologie, a właśnie taką jest Move, czy konsola WII. Produkty są mało grywalne. Zgadzam się, że Move robi piorunujące pierwsze wrażenie, ale po kilku dniach odczujesz znużenie, i to nie ważne, czy będziesz grał 30 minut, czy 2 godziny dziennie. LittleBigPlanet nie tylko dostarczy ci wiele powodów do śmiechu, ale też ruszy w specyficzny sposób twój umysł. Twój i twojej dziewczyny, bo kooperacja pozwala z nóg. W miniony weekend odwiedziłem znajomych. Koleżanka nie znosi gier komputerowych, "pech" chciał, że zakochała się w maniakalnym graczu (swego czasu jeden z najlepszy graczy Lineage II). Dzień w dzień musiała znosić słabość męża, do momentu kiedy zakupili LittleBigPlanet. Happy End niczym z Amerykańskiego filmu. Piszę to wszystko, abyś się jeszcze raz zastanowił, bo nie znam osoby podobnej do Valus'a. Czarna owca graczy komputerowych. Żartuje oczywiście. Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 wii dla dwóch osób to ok 1100 zł. a play? trzeba miec dwie kamery czy jedną? bo oczywiście 2 kontrolery, ale jak z kam?LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Kupujesz po wystawowa konsole na gwarancji albo wyrywasz w okacyzjnej cenie po nieudanym prezencie i dokupujesz dodatkowy kontroloer za 59 zl . Razem cala zabawa cie kosztuje maz 600 zl.... zadne 1100!!!!!!! Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 nie ufam za bardzo tym egzemplarzom z wystaw:P szukam jak radziłeś jakiejś w miarę rozsądnej okazji:) a jeszcze dopytam. czy konsole z UK różnią się w jakiś sposób softem od tych "kontynentalnych" ? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Nie dzialaja gry z USA na konsolach w Europie (PAL) ale to jak i wiele innych rzezy mozna obejsc Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 myślę że europejskie gry w zupełności wystarczą http://allegro.pl/konsola-nintendo-wii- ... 48195.html znalazłem taką, czekam jeszcze na maila od faceta żeby mi potwierdził parę rzeczy i chyba tę wezmę. Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 no fanja promocja, masz do tego kontroler wii motion +. Proponuje dodatkowo dokupic jeszcze jeden zestaw np: http://allegro.pl/wii-motion-plus-z-sil ... 60157.html Potem tylko pare gier (wii resort masz juz do konsoli i mozna ise w 2 bawic ;]) Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 jaka jest dokładnie różnica pomiędzy czarną a białą wii? oprócz koloru oczywiście i chyba softu, czarny ma 4.2 a biały 4.1, tak? i coś jeszcze? :help: i oczywiście którą wybrać? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 soft aktualizuje sie samoczynnie podczas uzywania konsoli (trzeba wybrac opcje update i miec polaczenie z netem), roznicy wiec nie ma zadnej, obecnie najnowszy soft to 4.3 . Bierz taka ktora odpowiada ci kolorystycznie Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 a to dobra wiadomość. szkoda że nie mają różowej Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 konsolka nabyta. dobra zabawa dzięki za pomoc. tylko jeden problem - w tv jest kablówka, po odłączeniu nintendo są dostępne jedynie kanały podstawowe tzn tvp1,2, polasat itd, natomiast wszystkie inne są mocno zaśnieżone. coś się pokiełbasiło czy to tylko dziwny zbieg okoliczności i w między czasie uszkodzeniu uległa antena? tak na zdrowy rozum to nie ma co sie popsuć chyba, ale wole zapytać Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 okazało się że to antena:) jaką kartę SD i gry polecacie do nintendo wii? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 karte sd kup najtansza 2 GB, zeby trzymac savy i cos jeszcze . A gry to ja polecam: Xtreme truck, mario teniss Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 co może zbrickować konsole? i co to jest tak naprawdę? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 zbrickowanie konsoli to proba jej przerobienia zby dzialaly pirackie gry (albo jak kto woli kopie zapasowe ), jesli nie uda sie przerobic za pomoca programu konsola moze sie wlasnie zbrickowac, czyli wyswietli sie zieony ekran po wlaczneu konsoli i... koniec . Ale jako legalny uzytkownik nie musisz sie o to bac ;] Link to post Share on other sites
Recommended Posts