Sergiusz 1 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Witam. Jak w temacie. Mam 8350 i zastanawiam się czy jest sens to wymieniać. Np na i5-6600 z DDR4 ( o ddr4 już się naczytałem ze różnice są praktycznie niezauważalne). Myślę też o tym że moja płyta główna ma już prawie 5 lat i choć jest dosyć funkcjonalna nie wiem jak długo pociągnie(zwłaszcza że to najmocniejszy procek jaki obsługuje + Radeon R9 290 czyli jest dosyć mocno wyżyłowana) Do czego używam kompa? Do wszystkiego. Gier pracy itp. Ma po prostu szybko działać. Połączyłem sobie nawet 2 dyski SSD w RAID 0 (nie róbcie tego, w testach różnica jest w praktyce, nie zauważyłem). Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Ostatnio oglądałem filmy porównanujące fps w grach i5 6600k, i5 4690k oraz twój. Wyglądało to na poziomie amd 50 intel 70 fps. W przybliżeniu obrazowo. Sam sobie musisz odpowiedzieć. Według mojej opinii to tylko wymienić coś na nvidia aby mniej proca obciążało i hulać dalej. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Bimbo 5 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Trochę procka podkręć i wszystko w full hd smiga ja mam to samo tylko Radeona 290x te procesory do brze się podkrecają tylko chłodzenie musi być lepsze Ja mam wodę więc można dużo 5 GHz stabilnie chodzi Dirt rally ultra 65 fps warthunder 75fps jak gra jest dobrze zoptymalizowana czyli Nvidia tam nie dłubała komp wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Moja rada jest taka że z wymianą lepiej wstrzymać się do kolejnych serii. Co do raid: zawsze to dwa połączone w jedno. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Sergiusz 1 Napisano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Tak ale myślę o tym że teraz jest jeszcze moment że ten procek jest jeszcze coś warty... W połączeniu z działąjącą płytą główną jest szansa to sprzedać. Jak odczekam jeszcze może się okazać że nikt tego kupić nie będzie chciał albo za komplet z płyta i ramami dostanę 600zł... 6-generacja niedawno weszła wiec o 7 jeszcze nic nie słychać... Widzę jak szwagrowi chodzi 2500k nawet bez podkręcania. AMD to jestak 32nanometry a 6gen to 14... Ciężko mi tez określić ile takie płyty żyją. Ja jednak bardzo dużo używam kompa a płyta ma już 5 lat... Cytuj Link to post Share on other sites
lenoxxx 1 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Jak widzisz koledzy się określili. Sam podałeś inny argument, który idzie w kierunku sprzedaży obecnego hardware. Powiem tak - oczywiście, że teraz zyskasz przy odsprzedaży więcej aniżeli później ale tak można z każdym sprzętem w nieskończoność. Więc jeśli szukasz osoby, która powie ci MAGICZNE TAK to niepotrzebnie pytasz bo w końcu sam sobie odpowiedziałeś. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Widzę jak szwagrowi chodzi 2500k nawet bez podkręcania. Raczej średnio patrząc na różnice pomiędzy nim a FXem. Sandy wcale tyłka nie urywał, a różnica wydajności w grach w stosunku do FXa też nie dużo - chyba że gra to typowy jedno-/dwurdzeniowy szrot. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Sam posiadam fx 8320 po oc na 4.2 i chwilowo dopoki nie wyszly nowe procki a przy okazji ceny starych nie zjechaly nie mam chęci zmieniac bo ow proc jeszcze daje rade dosc dobrze... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts