remi.88 50 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, czy ktos z tutejszych forumowiczow ma lub mial niedawno (wiekszosc opini w internecie jest z 2011/12 roku) stycznoac z tym operatorem? Otoz planuje zamienic neostrade ktora od roku tak swiruje ze nie da sie jej normalnie uzytkowac (poziom szumow downstream na poziomie 6.9db !!!) i mysle nad zmiana na wlasnie tego operatora. Wiem ze w mojej miejscowosci sa warunki nawet na 200mbit bo ma to moj sasiad tyle ze wpredkosci 96/10. Problem w tym ze on uzywa internetu do przegladania facebooka i tyle. Zastanawia mnie fakt czy nie ogranicza transferu jak jednego dnia postawie na nowo sytem i sciagne 30gb z neta, a wlasnie takie sa opinie tyle ze sprzed 5 lat... doradzcie cos bo w Orange praktykanci zbywaja historyjka ze centrala jest przeciazona raz za razem... Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez remi.88 Cytuj Link to post Share on other sites
Markus9292 4 Napisano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Krzysio chyba jest z Airmaxa.... Używam ich neta od ok. 3 tygodni, wziąłem ofertę 300MB Radiówkę, wiadomo, że tyle nie będzie ale przez pierwszy tydzien miałem w speedteście ok. 30Mb i ściąganie w programach nawet do 5Mb/s. Po tygodniu się zaczęło... Net działa strasznie, prędkoc downloadu w granichach 100kB/s!!!! Dzwoniłem już tam 4 razy, pisałem maila za kazdym razem mówią, że zgłoszą to technikom... Zero poprawy! Złodzieje, oszuści i tyle i jeszcze uwiązałem się z nimi na rok! Nie da się nić ściągać, na Steam, Origin nie da się ściągnąć żadnej gry... Omijać tych oszustów szerokim łukiem! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 843 Napisano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Ale ładnie Krzysio odkopał. Pewnie właściciel i naczelny oszust tego badziejstwa. Download 0.1, upload 0.01 i 20% straty pakietów to taka średnia z okresu dwóch lat dawnej męki. Wysłanie posta na forum jest czymś, co zdecydowanie przewyższa ten "Internet.". http://opiniuj.pl/airmaxpl.html Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez Karister Cytuj Link to post Share on other sites
uraharu 1 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 niestety po podpisaniu umowy z 80mb/s zrobiło się 20 mb/s pingi w grach po 100-200ms, także do gier całkowicie odpada (no ale to w końcu radiówka) ładowanie stron żenująco wolne, nie ma mowy o ściąganiu plików większych niż 100MB. ogólnie w skali 5 dałbym 1.5/5 1.5 tylko za to że działa Cytuj Link to post Share on other sites
drizzt24 4 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Tu macie prawdziwe opinie: http://opiniuj.pl/airmaxpl.html Cytuj Link to post Share on other sites
Markus9292 4 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Jak dla mnie Airmax to najlepszy dostawca w południowo zachodniej Polsce, płacę kilkadziesiąt złotych za bezlimitowe 200 Mb a mam nawet trochę więcej http://www.speedtest.net/result/6216864837. Opinie innych użytkowników http://portal-konsumenta.pl/opinie-o/airmax.pl Moja opinia nt sieci Airmax.pl jest pozytywna. Internet śmiga jak należy, czasem zdarza mu się nawet szybciej niż w umowie, tv idzie bez problemow, a nie płace nie wiadomo ile pieniędzy. jestem klientem od 5 lat - ANI JEDNEJ AWARII. Polecam też obejrzeć mają super kamerki https://airmax.pl/kam_inne.php Hahahah xD znowu pracownicy albo właściciel założył sobie konta na i chwali ten chłam xD Dobrze, że już mam koniec umowy z tymi oszustami. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Shins 0 Napisano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Temat trochę odświeżę, bo jest 2018, czy ktokolwiek coś z nimi ugrał. Byłem naiwny, bo z braku wyboru wziąłem od nich internet, oczywiście w okresie próbnym była bajka, teraz jakaś żenada, czy ktokolwiek coś u nich wywalczył? A jeśli nie, czy nadal są tutaj ludzie korzystający z ich usług i nadal są niezadowoleni? Cytuj Link to post Share on other sites
cfirek 0 Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Ja własnie rozwazam wybranie jakiegos dostawcy internetu i teoretycznie na papierze najlepiej oni sie prezentuja, ale po tych opiniach juz sam nie wiem co mam myslec... ktos cos jeszcze moze opisac? Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Tak czytam na rożnych stronach o Airmaxie i na każdym pracownicy itp chwalą ten "internet radiowy" wiec nawet jeśli dobry to nie bierz za takie zagrywki. Cytuj Link to post Share on other sites
drizzt24 4 Napisano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Omijajcie tego pseudo dostawce szerokim łukiem. Mi sie skończyła umowa i dzięki temu uwolniłem się z tego koszmaru. W mojej miejscowości o wiele lepiej działa LTE i o wiele taniej. Polecam posprawdzać oferty oraz zasięg w Waszych miejscowościach Cytuj Link to post Share on other sites
darnaw 4 Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Witam, w zasadzie założyłem konto specjalnie dla tej opinii. Otóż niedawno też testowałem internet radiowy od Airmax (po kablu w moim miejscu zamieszkania nie mam możliwości). Internet śmigał bez problemów, zgodnie z podawanymi przez firmę parametrami, także ping bardzo dobry. Problem pojawił się, gdy syn chciał coś ściągnąć z serwerów Steam-a. Transfer spadał do zera, albo prawie do zera (co nie zmienia faktu, że nie dało się stamtąd nic ściągnąć). Dzwoniłem - odpowiedź: problemy przekażą technikowi. Mailowałem wysyłając print-screeny - ponoć nie dotarł. Więc znów zadzwoniłem, mail odebrano podczas rozmowy - ale odpowiedzi nie było. Dalej ze Steama i Origina nic nie można było ściągnąć, pomimo że wszystko inne chodziło bardzo dobrze (np. oglądanie filmów w hd na kilku sprzętach jednocześnie). Dodam, że sygnał miałem znakomity (wynika to z faktu że do anteny mam ok. 150 m. bez żadnych przeszkód). Znów zadzwoniłem - sprawę przekażą technikowi. I nic. Poszukałem w necie - a tam widzę ten sam problem już od kilku lat!!! Więc gdy zbliżał się koniec okresu próbnego, zapakowałem sprzęt i zgodnie z warunkami odesłałem. Zwrot kaucji za sprzęt dostałem w miarę szybko. Pozostałem więc dalej przy internecie LTE jednego z operatorów komórkowych. Airmax: Plusy: okres próbny, który pozwala na przetestowanie; w miarę szybki zwrot gotówki po odesłaniu sprzętu. Minusy: Niestety zerowy transfer z wybranych serwerów (steam, origin); brak uczciwego info z firmy (nie wierzę, że nie wiedzą o problemie). Wnioski: widać powyżej jak ważny jest okres próbny przy podpisywaniu umów. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
drizzt24 4 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 I w dodatku portal opiniuj.pl zamknął stronę z większości prawdziwymi komentarzami więc tylko ten temat i parę innych jest wiarygodny. Natomiast reszta jest sponsorowana i wprowadza nic nie wiedzących ludzi w ślepy zaułek tuż po podpisaniu umowy Cytuj Link to post Share on other sites
markoz7 0 Napisano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Ja własnie rozwazam wybranie jakiegos dostawcy internetu i teoretycznie na papierze najlepiej oni sie prezentuja, ale po tych opiniach juz sam nie wiem co mam myslec... ktos cos jeszcze moze opisac? Witam Pozwolę sobie odświeżyć temat - zdecydowałeś się na Airmax? Jestem ciekaw jak się sprawuje po okresie testowym i jaki jest ping na serwerach w USA w grach online.. Wygląda na to, że firma zablokowała wszystkie negatywne komentarze i ciężko uzyskać obiektywne opinie na temat tego dostawcy internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekopole 1 Napisano 14 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 airmax omijać to oszustwo, Internet i transfery nie działają, brak infolinii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 W mojej miejscowości niedaleko Opola ,ten internet był żenująco słaby. Zrywanie transferów i utrata pakietów. Cena może nie była wysoka ale za taką jakość ? Najlepsze było to, jak wchodził na rynek nowy operator, to nagle się obudzili i zaczęli obiecywać dużo lepszą usługę. Żenada jednym słowem. Przez wiele lat nie robili wiele by się poprawić. Cytuj Link to post Share on other sites
mirqu 2 Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Witam. Postanowiłem zamieścić opinie o dostawcy internetu AirMax z Opola. Stanowczo odradzam każdemu kto chodzby pomyślał o tych oszustach. Obsługo techniczna przemiła ale tylko do momentu podpisania umowy potem każdy telefon do nich to strata czasu nie potrafią pomuc twierdzą zawsze że po szczegółowych testach u nich jest wszystko wporządku. Co najśmieszniejsze wszystkie Speed testy pokazują tak jak ma być a w rzeczywistości strony się otwieraja bardzo wolno o pobieraniu szybkim zapomnijcie, jeszcze w tygodniu tak od 8 rano do okolo 14-15 można w miare kożystać. potem Internet cofa się do epoki 54kb/s.O graniu multiplayer zapomnijcie chyba ze w tygodniu do 15.(Śmiech) A w weekendy tragedia nie życze nikomu mi zostało jeszcze pare miesięcy i uciekam. Ot cały internet bez limitów podpiszcie umowe i się zacznie bo przez okres testowania jest super:) Najgorszemu wrogowi nieżycze tego dostawcy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 @up - Jeśli masz problemy z poprawną pisownią , to korzystaj ze słownika ... Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekopole 1 Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 O Airmaxie można poczytac na stronie: https://airmax-internet-portal-konsumenta-opiniuj24-czachorandrzej.pl/airmax-internet-opinie/ Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 (edytowane) Pracownikom airmax, wstęp wzbroniony. I tak będziemy słuchać klientów a nie nadawcy... Edytowane 4 Marca 2020 przez adivxv 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drizzt24 4 Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Wpadnijcie do nas na wioskę powymieniać kable zwisające z anteny do mieszkań. Wszystkie przetarte ( montażysta podłączył tak, aby było i się zmył) .Połowa bloku nie ma internetu... uppsss zapomniałem, że Wy serwisem nie dysponujecie a u Was wszystko jest ok i chociaż neta nie ma płacić trzeba Cytuj Link to post Share on other sites
brakslow 0 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Mielismy wybierac/podpisywac umowe na uslugi internetowe Po przeczytaniu wszystkich komentarzy o tym dostawcy, myslelismy ze te negatywne sa troche naciagane.... Ze az tak zle przeciez byc nie moze ... Spoiler A jednak Pierwsze zdziwienie ... Firma nie informuje (po rozmowie z konsultantem i podpieciu uslugi) ze jesli mamy wlasny zestaw do internetu to okres testowy nie wynosi 14dni a jedynie 24h ! Zaproponwano mi "platny okres testowy" na zasadzie pre paid ;-) (obiecywano ze bedzie dzialac on z max predkoscia lacza) O godz 16:30 zostal aktywowany zestaw Drugiego dnia bylem w pracy Po powrocie po 16 zostalo mi ok 50min testow ;-) Dzis w Sobote postanowilem wykupic internet pre paid na 24h (okolo godziny 20) Internet wlaczyl sie po oplaceniu uslugi w ok 5min (jedyn plus tej uslugi haha) Ale jego predkosc to 2-4Mb/s (antena i zestaw odkupiony od uzytkownika z Legnicy ktory mial wczesniej internet od best partner airmax - ubiquiti power beam m5-300) Wgrane ustawienia z maila od konsultanta Nie ma tu wiec mowy o zle skonfigurowanym zestawie Istny dramat .... Zenada Brak mi slow Jak by tego bylo malo teraz o godz 00:53 nie dziala w ogole Ciesze sie ze nie podpisalismy zadnej umowy z firma bestnet poniewaz byly by to poprostu pieniadze wyrzucone w bloto Prosze sie dobrze zastanowic nad wyborem tego uslugodawcy Teraz po 4.5 godzinach od wykupienia uslugi pojawil sie komunikat ze minal okres waznosci konta ! Bylo wykupione na 24h ! Cala jedna dobe Oszusci !!! Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez brakslow 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 No to gratulacje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts