Skocz do zawartości

zestaw komputerowy do 3400 zł

Recommended Posts

Witam, chciałbym poprosić o propozycje zestawu komputerowego do 3400zł w skład tego zestawu musi wchodzić buda + monitor. System operacyjny posiadam. Prosił bym o zestaw bez dysku ssd ,bo zamieżam go kupić w wakacje.

Zastosowanie komputera : Gry 60% internet 40%

Maksymalna kwota : 3400 absolutny max

Kiedy zamierzam kupić komputer? : w ciągo tygodnia

Których części potrzebuję : buda za około 2800 + jakiś monitorek do 600zł

Czy będę podkręcać sprzęt? :nie

Rozdzielczość mojego monitora i model : planowany zakup 1920x1080

Specjalne wymagania :jestem zwolenikiem kart nvidi , ale kart AMD nie wykluczam i nagrywarka :) - jakaś najprostrza

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :brak

Propozycja zestaw: Brak

Pozdrawiam

Edytowane przez dodo1806

do 3400zł w skład tego zestawu musi wchodzić buda + monitor. System operacyjny posiadam.

A co z klawiaturą + myszką ?

Prosił bym o zestaw bez dysku ssd ,bo zamieżam go kupić w wakacje.

Zrób odwrotnie - teraz kup SSD, a w wakacje HDD na magazyn. Dzięki temu oszczędzisz sobie problemu z przenoszeniem systemu. 

Maksymalna kwota : 3400 absolutny max

Szkoda mi było z czegokolwiek ciąć więc jeżeli to za dużo to daj znać. Propozycja:

Intel Core i5-6500 /3.2GHz, 6MB, LGA1151, BOX/ MSI H110M PRO-D /intel H110, DDR4, LGA1151/ 

Kingston 8GB 2133MHz CL14 HyperX Fury Black EVGA GeForce GTX 960 SSC ACX 2.0+ 4GB 

Crucial BX100 250GB (535/370MB/s) 

Antec VP-PC 500W 120mm SilentiumPC Regnum RG3 Pure Black (b/z) 

LG 24MP48HQ-P (IPS, 5ms, HDMI) 

3430 złKod na darmowe złożenie i wysyłkę do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

CPU szóstej generacji 4 rdzenie 4 wątki, budżetowe MOBO z przyzwoitą sekcją zasilania, RAM w jednej kości z myślą o rozbudowie o drugie tyle w przyszłości, GPU od EVGA z chłodzeniem pół pasywnym, szybkie SSD na kościach MLC o stosunkowo wysokich transferach odczyt / zapis, budżetowy zasilacz o sprawdzonej konstrukcji, buda z dwoma wentylami oraz piwnicą na zasilacz, a na koniec monitor od LG 24 cale z matrycą IPS o bdb odwzorowaniu kolorów.

Zestaw w akcji:

https://www.youtube.com/watch?v=6MWx9MHI6uQ

https://www.youtube.com/watch?v=fmrUfkPX2Bc

Aktualnie już jeden zestaw posiadam (widoczny w sygnaturze) sprawuje się świetnie już 2 rok. Ten zestaw będzie składany dla mojego kuzyna, który prosił mnie o napisanie tematu na forum  - wrażenia na pewno będą jak najbardziej pozytywne, bo puki co kuzynowi wystarczał zwykły tablet :)

Edytowane przez dodo1806