Skocz do zawartości

Corsair Carbide 500R

Recommended Posts

Witam.

Jutro albo w przyszlym tygodniu zamawiam taki oto zestaw:

https://www.morele.net/inventory/info/jVX3i/

Obudowa to Corsair carbide 500R.

Chce dolozyc dodatkowe 2 wentylatory 140mm u gory.

Slyszelame ze dokladanie wentylatorow czasem moze negatywnie wplynac na temperatury a nie pozytywnie wiec wlasnie nad tym sie zastanawiam.

Karte graficzna byc moze wymienie na EVGA.

1  Instalacja systemu operacyjnego 47,49zł 

:rotfl:

karta trochę mało opłacalna, nie możesz poczekać do premiery nowych układów pascal/polaris na Integrze ?  

Poszukaj kodu na darmowe składanie na morele, gdzieś tu był ( nie pamiętam czy aktualny ) 

Bo ktoś ci składa, więc wszystko zależy na kogo trafisz ( zwykle składają dobrze, choć nigdy nie tak dobrze jak ty byś sobie złożył samemu )

Ogólnie to nie pojmuję instalacji systemu, tzn płacić prawie 50 zł za 10 kliknięć myszką ( a jeszcze tego 1TB HDD ci jakoś podzielą partycjami, kompletnie losowo ) 

Mi chodzi o to, ze ja chce w sklepie sprawdzic co jest w srodku tego komputera. Otworzyc go nie moge, poniewaz bedzie zaplombowany, dlatego musze jak mi go dadza juz z zainstalowanym to sprawdze w systemie jakie sa podzespoly.

Chociaz i tak bede mial z tym problem, bo zapewne karta graficzna bedzie opisana jako "Geforce GTX 980", pamiec ram "8292MB" itp itd.

Jest mnostwo opinii w internecie, ze czasami daja co innego niz to co sie zamowilo a placi sie tak jak za to co zamowiles.

Naprawde boje sie troche.

Jak to nie będziesz mógł otworzyć pc? Przecież nie ma plomb na obudowie, takie praktyki były wiele lat temu. Osobiście również nie polecam montażu przez morele a tym bardziej płacić tyle kasy za instalację systemu bo to jest totalna głupota.

Jeżeli zerwie plomby (bo są) to traci gwarancję 30-to dniową na zestaw.Pozostaje oczywiście gwarancja na podzespoły. Nie będzie mógł po otworzeniu oddać całości do sprawdzenia. Pozostanie samemu sprawdzić co jest przyczyną problemu i normalnie wysłać wadliwą część na gwarancję. Są przypadki,że komuś mniej doświadczonemu,trudno jest dojść samemu co nawaliło...

Jest mnostwo opinii w internecie, ze czasami daja co innego niz to co sie zamowilo a placi sie tak jak za to co zamowiles. Naprawde boje sie troche.

W pewnym sklepie na X kupiłem laptopa z wersją z poszerzonym ram-em, dopiero po roku się skapłem, że wpieprzyli mi tam jakiś najsłabszy 1333MHz ( zostawiłem im to, bo nie miałem czasu i miałem dość ważne rzeczy na dysku, na uczelnię )

a tym bardziej płacić tyle kasy za instalację systemu bo to jest totalna głupota.

prawda, prawda ( i tak dostajesz pudełka ( przynajmniej w niektórych sklepach ) więc masz wszystko jak na dłoni, możesz nawet numery seryjne porównywać, z tymi na fakturze ) 

Edytowane przez kokosnh