hhmmmd 0 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Zarejestrowałem się na forum, bo jestem laikiem jeśli chodzi o kwestie sprzętu i potrzebuję porady fachowców, bo planuję zakup mocnego sprzętu i mam kilka dylematów z tym związanych. Z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość. Zastosowanie komputera : głównie gry (Wiedźmin 3,GTA V, Mortal Kombat X, Far Cry Primal, League of Legends) Maksymalna kwota : PC - ok. 6000 zł, POZOSTAŁE (monitor, obudowa) - ok. 1000zł Kiedy zamierzam kupić komputer? : Maj 2016 Których części potrzebuję : Wszystko (buda + peryferia) Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak Rozdzielczość mojego monitora i model : Nie posiadam Specjalne wymagania : bardzo dobre, ciche i niezawodne chłodzenie, dobry monitor, który wykorzysta potencjał GPU Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : nie posiadam Własna propozycja zestawu : CPU: Procesor Intel Core i5-6600K GPU: GIGABYTE GeForce GTX 970 4GB WindForce OC PŁYTA GŁÓWNA: MSI Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE RAM: Patriot Viper 4 DDR4 2x8GB 3000MHz CL16 Skylake DYSK TWARDY: Seagate Desktop HDD 1TB DYSK SSD: Crucial MX200 250GB ZASILACZ: be quiet! Pure Power L8 CM 630W CHŁODZENIE CPU: Noctua NH-D14 NAPĘD: Lg DVD-REC GH24NSD1RBBB OS: Microsoft Windows 8.1 64 bit MONITOR: ??? OBUDOWA: ??? Inne : 1. Jaki monitor? (tutaj nie mam nic na oku, 21-23 cale myślę, że wystarczą, priorytetem jest żeby można było pograć w starsze gry, żeby dobrze współpracował z grafiką i kąty widzenia były przyzwoite) 2: Jaka obudowa? (nie mam zielonego pojęcia, taka żeby mi się wszystko w środku pomieściło i był przepływ powietrza, walory estetyczne są kwestią marginalną) 3. Jakie chłodzenie? (priorytetem jest by chłodziło bardzo dobrze i bardzo cicho) - do tego elementu jestem w stanie dopłacić, jeśli jest coś naprawdę godnego polecenia. 4. Czy w zaproponowanym zestawie są elementy, które warto zamienić na inne ze względu na znacznie lepszą wydajność bez wpływu na cenę? Jeśli są, to co warto zmienić i dlaczego? Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez hhmmmd Cytuj Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Będziesz kupował zaraz na początku maja czy bardziej pod koniec? W okolicach połowy roku powinny się pojawić nowe karty graficzne od Nvidii i AMD, może warto poczekać, szczególnie z takim budżetem? Ewentualnie kupić samą jednostkę, jechać jakiś czas na integrze z procesora, a potem dokupić coś z nowych serii? Cytuj Link to post Share on other sites
hhmmmd 0 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Pod koniec. Może początek czerwca ale to na samym poczatku Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 To myślę, że do tego czasu poczekaj. Jak będzie tydzień/dwa przed kupnem to wtedy wróć. No i pomyśl o nowej generacji kart. Tymczasem możesz poprzeglądać sobie podobne tematy na forum. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts