0rthank 0 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam, zwracam się do was z moim małym problemem. Od 2 miesięcy zacząłem intensywna prace w biurze i przy komputerze spędzam dziennie ponad 10godzin. Generalnie cały czas korzystając z myszy Tracer Recon. Wcześniej wydawało mi się że mysz dobrana jest dobrze, nie odczuwałem większych dyskomfortów z korzystania. Od jakiegoś czasu (szczególnie wieczorem gdy już ręka jest zmęczona, a prace zamieniam na bardziej wymagające precyzji granie) zaczynam odczuwać mocne bóle w całej dłoni, a szczególnie 2 palce (mały i jego kolega po lewej). W związku z tym stwierdziłem że jest to chyba jednak powód myszy i czas ją wymienić Mój budżet to tak do 200zł chciałbym się zmieścić. Generalnie dłoń mam dużą i to może powodować aktualny problem. Poniżej dam zdjęcia mojej dłoni z aktualną myszką i moim chwytem z jakiego aktualnie korzystam. Zdjęcie 1 i 2 to wielkość dłoni i chwyt gdy wypełnia mi całą rękę pokazuje jak mocno wystają mi palce. Tutaj mój chwyt intuicyjny z jakiego korzystam. wydaje mi się ze ten przykurcz małego palca jest źródłem problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Spróbuj z Steelseries Rival, ewentualnie Dream machines dm2 comfy / mionix Naos 7000 (najwygodniejszy kształt ever) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja w pracy mam DM2 Comfy... no i jest very comfy i very good Polecam... Żanet Kaleta. Możesz też spojrzeć na Rival 300. Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez kebab84 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Jak koledzy wyżej. Ewentualnie Qpad 5K/8K. Cytuj Link to post Share on other sites
0rthank 0 Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Po waszych odpowiedział narodziły mi się nowe pytania i 2 możliwe opcje. 1. Wybór dłuższej myszki typowej pod palm grip i próba przestawienia chwytu. Chociaż nie wiem czy to dobre rozwiązanie. a. myszki jakie mnie zainteresowaly w tym przypadku to: - Rival 300 - Razer Deathadder - Logitech G500 2. Wybór nowej myszki pod finger grip z rozbudowanym bokiem pod mały palec i ten obok: a. Myszki jakie mnie zaitersowaly: - DMF 2 Comfy - Mionix Naos 7000 - Qpad 5k Kóre z rozwiązan według was jest lepsze? I która z podanych myszy. Miliony DPI nie sa mi potrzebne chodzi przedewszystkim o wygode i trwałość. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Żadna nie bedzie pod fingera poniewaz sa za duże, bedzie yo jeszcze wygodniejszy palm grip. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Myśle, ze jesli to jest myszka do pracy, a nie do grania w gry to powinieneś pewnie przedewszystkim postawić na wygode i tu najlepszym chyba moim zdaniem rozwiaząniem byłby Dm2 comfy, ktory posiada bardzo dobry sensor i przedewszystkim kszałt jaki chcemy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
0rthank 0 Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Ta Dm2 Comfy ciekawa, wydaje się że kształt mógłby rozwiązać mój problem. Jak generalnie sprawuje się w porównaniu z gamingowymi gryzoniami i cyzm się rożni Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Kształtem Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 ^ j/w Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Nie uginaj palców to problem zniknie na DM2 Comfy przy takiej dłoni będziesz miał właśnie fingertipa (w sumie jak na każdej) ale dzięki tym wcięciom, może nauczysz się trzymać palce prosto chociaż. Cytuj Link to post Share on other sites
0rthank 0 Napisano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Byłem ostatnio w sklepie i miałem możliwość trzymać SS Rival 300, kształtem była bardzo spoko tylko mialem możliwość sprawdzic myszke w wersji bialej z sliskim plastikiem i wydawala mi sie strasznie badziewna. Jak sprawuje się wersja kolorystyczna czarna? I tutaj zastanawiam sie własnie nad ta: - Dm2 Comfy troche obawiam sie że te profilowanie bedzie strasznie dziwne podczas grania. - SS Rival 300 i Rival 6500 DPI, zastanawiam sie czym róznią sie realnie te 2 wersje bo jedna jest tansza o 50zl - rzucila mi sie jeszcze w Oczy mysz MX300 od gigabyte ale nie moge znalezc o niej zbyt duzo w internecie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts