jacek_ 0 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam, mam dosc dziwny problem z polaczeniem zewn monitora (Dell P2214H) z laptopem poprzez kabel 1,8m DP <-> miniDP, wyprobowalem dwa kable z dwoch roznych sklepow i sytuacj powtorzyla sie z oboma kablami. co jakis czas obraz na zewn monitorze gasnie na sekunde/dwie i wraca z powrotem, z pierwszym kablem - krotszym ok 1m - wystapilo to kilka razy - a teraz z tym dluzszym 1,8m przed chwila wystapilo to kilka razy w przeciagu godziny, a teraz znow jest ok jak sadzicie czy to moze byc cos z monitorem ? mam go od ok miesiaca. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
klopi 0 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Jakiego masz laptopa ? Podłączasz go przez stację dokującą czy bezpośrednio do monitora ? Cytuj Link to post Share on other sites
jacek_ 0 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Jakiego masz laptopa ? Podłączasz go przez stację dokującą czy bezpośrednio do monitora ? Lenovo T440 z miniDP, monitor podlaczany bezposrednio do lapa w laptopie oprocz DP jest jeszcze VGA, takze musze potestowac polaczenie innym kablem aby wyeliminowac kwestie samego portu DP w laptopie, jakies inne testy sugerujesz aby cos konkretnego wyeliminowac jako przyczyne ? Cytuj Link to post Share on other sites
klopi 0 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Napisz mi jeszcze jakiego masz windowsa. Myśle ze na VGA tego nie bedzie ponieważ te kable DP to straszna lipa. Najlepiej jak byś zaktualizował BIOS'a i sterowniki do intela wraz z chipsetem. Wejdź na stronę intela i ściągnij programik intel driver update utility on sam Ci zaktualizuje. Jak to nie pomoże to Znajdz sterowniki Beta i zainstaluj. Cytuj Link to post Share on other sites
jacek_ 0 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Napisz mi jeszcze jakiego masz windowsa. Myśle ze na VGA tego nie bedzie ponieważ te kable DP to straszna lipa. Najlepiej jak byś zaktualizował BIOS'a i sterowniki do intela wraz z chipsetem. Wejdź na stronę intela i ściągnij programik intel driver update utility on sam Ci zaktualizuje. Jak to nie pomoże to Znajdz sterowniki Beta i zainstaluj. Win7 prof, az biosa ? cholercia wlasnie szukam nowszych driverow do k.grafiki, ale sprobuje niestety za duzej alternatywy wobec DP nie mam przy analogowej VGA obraz niestety gorszy Cytuj Link to post Share on other sites
klopi 0 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Bios często w takich sytuacjach pomaga to normalnie ściągasz z strony producenta najnowsze i instalujesz jak normalny program tylko pamiętaj żeby podłączyć go do ładowarki podczas aktualizacji biosu.(powinien sie uruchomić ponownie sam podczas instalacji) A i czasami producenci dają specjalne sterowniki do DP to tez możesz sprawdzić. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez klopi Cytuj Link to post Share on other sites
jacek_ 0 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (...) A i czasami producenci dają specjalne sterowniki do DP to tez możesz sprawdzić. masz na mysli producenta laptopa czy kabla ? Cytuj Link to post Share on other sites
klopi 0 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) masz na mysli producenta laptopa czy kabla ? Producenta laptopa. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez klopi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts