micmao 0 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Witam, mam Huawei P8 Lite. Telefon w ciągu ostatnich 24h sporo przeszedł. Leżał w kałuży przez około 16h, potem go znalazłem. Naklejone szkło hartowane popękało, po usunięciu go ekran jak nówka. Jako, że telefon był w wodzie, rozebrałem go na czesci pierwsze, wysuszuszyłem i uruchomiłem, o dziwo zadziałał. Uszkodzony jest jednak wyświetlacz, prawdopodobnie po telefonie przejechało auto, bo widać, że telefon jest wgniecony (minimalnie, ledwo widać) i w tym miejscu jest rozlany. Dodam, że dotyk działa, bo mogę przesuwać po ekranie, nawet udało mi się odebrać jak ktoś dzwonił. Czy opłaca się wymieniać wyświetlacz? Bo nie wiem czy po takiej wodnej przygodzie działają inne funkcje telefonu. Można to jakoś zdiagnozować? Nie wiem czy warto inwestować, może to już trup. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Człowieku, co Ty z nim zrobiłeś? Zanieś do jakiegoś serwisu, niech to oszacują, ale nie wiem czy to będzie w 100% opłacalne. Cytuj Link to post Share on other sites
micmao 0 Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Ktoś się jeszcze wypowie? Cytuj Link to post Share on other sites
elektrico 1 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Zobacz na Allegro po ile chodzą wyświetlacze i dolicz montaż 50zł na oko, p8 lite używany można kupić za 500-600 zł, nowy koło 800-1000. Jak dla mnie by naprawa miała wynieść więcej niż 200-250 zł to jest to nieopłacalne. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 nowy koło 800-1000 nowy p8 lite można kupić za 500/600 z przedłużenia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts