etplayer 0 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Cześć. Szukam smartfona i proszę was pomoc w wyborze. Jestem w tym temacie zielony. mój budżet : 700 (ewentualnie 800, ale wolałbym się zmieścić w 700) gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : sklep stacjonarny lub internetowy nówka czy używka : nowy preferowany rozmiar wyświetlacza : 5 - 5,5 preferowany system mobilny : Android do czego będę używać urządzenia : Internet, Muzyka, Zdjęcia, Filmy, Aplikacje, Gry (w kolejności od najważniejszych rzeczy moje najważniejsze wymagania : aparat 13mpx+5mpx, 1,5 gb ramu (lub więcej), bateria wytrzymująca dłużej niż 1 dzień, wytrzymały ekran (obiło mi się o uszy Gorilla Glass), przydałby się dobry program do muzyki (podkręcenie basów (chyba,że znacie jakieś darmowe na Google Play)) lecz bez takiego programu też się obędzie. Myślałem nad: Samsung Galaxy J5, Honor 4x Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Moto G3 2/16 / Moto X Play / *P8 Lite / Honor 5X / **Redmi 3/Meizu M2 *może być problem z baterią, jest średnia, poza tym telefon bdb **jeśli dasz radę odblokować bootloader i wgrać miuipolska 1 Cytuj Link to post Share on other sites
etplayer 0 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Motorole jakoś mi pod gust nie podchodzą, P8 Lite odpada ze względu na baterię, Honor 5x za drogi, chińczyki typu Meizu też odpadają. A co sądzicie o Galaxy J5? Spodobał mi się bardzo, patrząc na recenzje, ale podzespoły trochę słabe, choć myślę, że wystarczające. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 1,5 GB RAM, 8 GB ROM, Snap 410, to jakiś żart. W tej kwocie można mieć lepsze. Honor 5X można spokojnie kupić za 800 i poniżej na olx/allegro 1 Cytuj Link to post Share on other sites
etplayer 0 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Hmm, pomyślę i może dopłacę do Moto G3. Tak dla pewności - o ten chodzi? http://www.oleole.pl/telefony-komorkowe/motorola-moto-g-16gb-3rd-gen-bialy.bhtml#opis Jak z muzyką, na której mi zależy? Jest jakiś program do tego? Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez etplayer Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Dokładnie tak. Czysty Android będzie śmigał na tych 2 GB RAM. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Do muzyki polecam PowerAmp z google play. Do tego najlepiej root + viper4android. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
etplayer 0 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts