Viridescent 0 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Szukam ssd o pojemności około 500 gb na gry czyli na katalogi steam i uplay. Zależy mi na tym aby dysk był jak najtańszy, wydajność i bezawaryjność mają mniejsze znaczenie, ale nie są bez znaczenia. W tej chwili mam Samsunga NNMe SM951 512gb i myślałem o zakupie czegoś tańszego tylko na gry. Czy Samsung 850 evo 500 gb to dobry wybór? Zastanawiam się też nad tańszym sandisk ultra, wziąłbym wersję 960 gb tylko zastanawiam się czemu ten dysk jest taki tani. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) za 589zł masz szybki i tani MX200 500GBcena/wydajność/pojemność jest bezkonkurencyjna Czy Samsung 850 evo 500 gb to dobry wybór? nie Zastanawiam się też nad tańszym sandisk ultra, wziąłbym wersję 960 gb tylko zastanawiam się czemu ten dysk jest taki tani. jeśli chodzi o ULTRA II to jest on na TLC, dlatego tani Co ciekawe za ok tysiąc zł kupisz reactor 960GB na MLC ( tydzień temu kosztował mniej niż 1000zł ) ale to jest typowo budżetowa konstrukcja zbliżona do BX100 Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez kokosnh Cytuj Link to post Share on other sites
Viridescent 0 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Czy w ogóle wydajność ma jakieś znaczenie jeśli to dysk tylko na gry? Myślę, że 500 gb wystarczy, nie ma sensu kupować na zapas ssd. Ten mx200 to najlepszy wybór? TLC nie brać z powodu awaryjności? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 TLC nie brać z powodu awaryjności? Tlc nie bierzemy z paru powodów, w tym awaryjność. ale nie chce mi się rozpisywać ( pisałem to już paręnaście razy ) zy w ogóle wydajność ma jakieś znaczenie jeśli to dysk tylko na gry? no ma znaczenie, ale minimalne, Ten mx200 to najlepszy wybór? pod gry tak, bo nie ma tańszego dysku 500GB na mlc No ok jest jeszcze reactor ( prawie kopia BX100, różnią się producentem buforu DDR, ten ma od samsunga ) ale ja nadal bym dołożył, do kontroler marvell czyli mx200 choć możesz go kupić, nie ma przeciwwskazań Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts