Skocz do zawartości

Uwalona gtx 970??

Recommended Posts

Witam, dzisiaj moja mi gtx 970 odmówiła pracy, sprawa wyglada tak: 

Uruchomiłem PC i po kilkunastu minutach wyskoczył komunikat sterownik ekrany przestał działać ale odzyskał sprawność. Patrzę na msi AB a tam zegary mem i gpu podkręcone o 1000, myślę zrobię reset i będzie ok. Niestety nie było, komputer pracuje 5 sekund i zwiecha, 1 na 10 wyskoczy info o sterowniku i można kozystac z pc jedenak AB znów pokazuje OC po 1000 na gpu i mem. Po wyjęciu karty, uruchomieniu na integrze jest ok, odinstalowalem sterowniki (były najnowsze) po włożeniu karty wszystko działa ale do momentu instalacji sterowników nVidia  (nieważne jaka wersja). Po instalacji pc działa góra 5 sekund. 

Usuwałem  sterowniki programem ddu, czyściłem rejestr i nic. Czyżby sterowniki uwaliły kartę?  

WItam

Według mnie winne są nowe sterowniki, ponieważ miałem to samo na 980ti u mnie pomogło:

1.Odinstaluj Msi afterburner

2. Wyczyść sterowniki nvidia http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

3. Wyczyść rejestr ccleaner

4.Zainstaluj starszy sterownik 

364.51

5. Sprawdź czy wszystko jest OK, jeśli tak to zainstaluj na nowo MSI afterburnera.

Pozdrawiam 

Witam sprawa rozwiązana a wyglądało to tak:

1. Wyciągnąłem kartę ze pci-e (inaczej komputer nie startował) i włączyłem na integrze przez HDMI (i5 4670k, HD4600)

2. Odinstalowałem sterowniki programem ddu

3. Włożyłem kartę i uruchomiłem pc przez dvi na karcie

4. Włączyłem MSI AB a on pokazywał oc GPU i mem +1000Hhz (?)

5. Zresetowałem ustawienia MSI AB (wszystko na wartości domyślne) oraz zrobiłem restart kompa.

6. Zainstalowałem sterowniki najstarsze (te z premiery karty) w windowsie wszystko ok, w Rainbow 6 stery się wysypywały

7. Zainstalowałem najnowsze sterowniki i wszystko puki co chodzi jak trzeba.

8. Dzisiaj wieczór dłuższe testy, dam znać co i jak.

Dodam że  komputer  się zwieszał nawet gdy MSI AB nie startował z Windowsem.

Zastanawia mnie skąd MSI AB wziął wartości +1000?