5891michal 14 Napisano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Witam, dzisiaj moja mi gtx 970 odmówiła pracy, sprawa wyglada tak: Uruchomiłem PC i po kilkunastu minutach wyskoczył komunikat sterownik ekrany przestał działać ale odzyskał sprawność. Patrzę na msi AB a tam zegary mem i gpu podkręcone o 1000, myślę zrobię reset i będzie ok. Niestety nie było, komputer pracuje 5 sekund i zwiecha, 1 na 10 wyskoczy info o sterowniku i można kozystac z pc jedenak AB znów pokazuje OC po 1000 na gpu i mem. Po wyjęciu karty, uruchomieniu na integrze jest ok, odinstalowalem sterowniki (były najnowsze) po włożeniu karty wszystko działa ale do momentu instalacji sterowników nVidia (nieważne jaka wersja). Po instalacji pc działa góra 5 sekund. Usuwałem sterowniki programem ddu, czyściłem rejestr i nic. Czyżby sterowniki uwaliły kartę? Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Jak coś to nie sterowniki uwaliły kartę, tylko padła bo padła a efektem jest to że sterownik nie działa poprawnie. Jeśli jest na gwarancji to od razu wysyłaj i nie dłub przy niej, na pewno wymienią, jeśli nie jest na gwarancji to trzeba kombinować, sprawdzić na innym komputerze i tak dalej Cytuj Link to post Share on other sites
5891michal 14 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Karta jest na gwarancji, w ten weekend jeszcze sprawdzę u kolegi czy działa jak nie to serwis, zobaczymy co pokaże MSI... Cytuj Link to post Share on other sites
kyubi13231 66 Napisano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 WItam Według mnie winne są nowe sterowniki, ponieważ miałem to samo na 980ti u mnie pomogło: 1.Odinstaluj Msi afterburner 2. Wyczyść sterowniki nvidia http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html 3. Wyczyść rejestr ccleaner 4.Zainstaluj starszy sterownik 364.51 5. Sprawdź czy wszystko jest OK, jeśli tak to zainstaluj na nowo MSI afterburnera. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
5891michal 14 Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam sprawa rozwiązana a wyglądało to tak: 1. Wyciągnąłem kartę ze pci-e (inaczej komputer nie startował) i włączyłem na integrze przez HDMI (i5 4670k, HD4600) 2. Odinstalowałem sterowniki programem ddu 3. Włożyłem kartę i uruchomiłem pc przez dvi na karcie 4. Włączyłem MSI AB a on pokazywał oc GPU i mem +1000Hhz (?) 5. Zresetowałem ustawienia MSI AB (wszystko na wartości domyślne) oraz zrobiłem restart kompa. 6. Zainstalowałem sterowniki najstarsze (te z premiery karty) w windowsie wszystko ok, w Rainbow 6 stery się wysypywały 7. Zainstalowałem najnowsze sterowniki i wszystko puki co chodzi jak trzeba. 8. Dzisiaj wieczór dłuższe testy, dam znać co i jak. Dodam że komputer się zwieszał nawet gdy MSI AB nie startował z Windowsem. Zastanawia mnie skąd MSI AB wziął wartości +1000? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts