Skocz do zawartości

Komputer do grafiki 1200 funtów

Recommended Posts

Witam

Szukam komputera głownie do grafiki(Adobe Photoshop CS6, Autodesk 3ds Max 2013, Unreal Engine 4)

Jestem hobbystom i uczę się tych programów a na kompach znam się tyle co o nich przeczytam:)

• Zastosowanie komputera: Głównie praca/dla relaksu gry
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: Około 1200 funtów
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? w ciągu 2 miesięcy
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Raczej tak
  • Specjalne wymagania: cisza, możliwość rozbudowy
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?:jeszcze nie mam/możecie coś polecić
  • Których części potrzebujesz?: Tylko "buda" ewentualnie "buda+monitor"
  • Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? Brak
  • Własna propozycja zestawu:http://www.cclonline.com/pc/gaming-pcs/elite-pro/advanced-customiser/040202020202000003/
  • Inne:------------------------

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)

jeszcze nie mam/możecie coś polecić

Do ilu ?

Co do zestawu, mobo z lichą sekcją zasilania, do OC 4790K spokojnie wystarczy Macho BW / BQ DR3, a tego Krakena 120mm sobie daruj.

Bardzo kiepski/wolny dysk SSD, Crucial MX200 250GB znacznie szybszy dysk na lepszym kontrolerze, do tego drugi pod scratch disk, pliki tymczasowe i bieżące projekty. 

Generalnie w tym budżecie możesz iść już 6700K i DDR4.

• Popieram 1

Dzięki wielkie za odpowiedź :) już wiem, że wybrany przeze mnie zestaw jest kiepski, jak wspomniałem wcześniej obsługuję programy graficzne ale na podzespołach komputerowych się nie znam, czy mógłbyś polecić mi jakiś komputer lub zestaw, który jest w stanie obsłużyć programy graficzne o których wcześniej wspominałem (najlepiej taki zestaw który później ewentualnie będę mógł jeszcze rozbudować).  Do dyspozycji mam 6500zł.

dziękuje za podany zestaw i bardzo prosiłbym jeszcze o ocenienie takiego oto zestawu:

-Intel Core i7 5820K 6x 3.30GHz So.2011-3 WOF

-Asus X99-A/USB 3.1 Intel X99 So.2011-3 Quad Channel DDR4 ATX Retail -32GB HyperX Impact DDR4-2400 SO-DIMM CL15 Quad Kit -be quiet! Dark Rock Pro 3 Tower Kühler -4096MB Gigabyte GeForce GTX 980 Xtreme Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) -Fractal Define R5 Midi Tower -250GB Crucial MX200 -2000GB WD RE4-GP Serie WD2003FYPS 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 3Gb/s -nie wybrałem zasilacza jeszcze.

Napiszcie proszę czy się nadaje lub co ewentualnie w nim zmienić.

dziękuje za podany zestaw i bardzo prosiłbym jeszcze o ocenienie takiego oto zestawu:

-Intel Core i7 5820K 6x 3.30GHz So.2011-3 WOF

-Asus X99-A/USB 3.1 Intel X99 So.2011-3 Quad Channel DDR4 ATX Retail -32GB HyperX Impact DDR4-2400 SO-DIMM CL15 Quad Kit -be quiet! Dark Rock Pro 3 Tower Kühler -4096MB Gigabyte GeForce GTX 980 Xtreme Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) -Fractal Define R5 Midi Tower -250GB Crucial MX200 -2000GB WD RE4-GP Serie WD2003FYPS 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 3Gb/s -nie wybrałem zasilacza jeszcze.

Napiszcie proszę czy się nadaje lub co ewentualnie w nim zmienić.

Procesor jest ok, Płyta główna jest ok, jednak można by było dać coś podobnego, tylko, że w niższej cenie, np. ASRock Fatal1ty X99M Killer, pamiątki zmieniłbym na 4x8GB na przykład na coś z serii Corsair  Vengeance, np. takie cooler cpu zaś zamieniłbym na bequiet! Dark Rock 3, ponieważ jest tańszy, a nie ma zbyt wielkiej różnicy między Dark Rock 3, a Dark Rock 3 Pro, kartę graficzną zamieniłbym na tą co podałem ci wyżej czyli GTX 980 od firmy EVGA, obudowa ok, ssd ok, hdd zmieniłbym na WD Blue, zasilacz wybrałbym taki lub taki

Edytowane przez astraszek
  • Popieram 1

ASRock Fatal1ty X99M Killer

MicroATX pod LGA 2011 ? - daj spokój.

cooler cpu zaś zamieniłbym na bequiet! Dark Rock 3, ponieważ jest tańszy, a nie ma zbyt wielkiej różnicy między Dark Rock 3, a Dark Rock 3 Pro

Przy 6 jajkach pod OC z lutowanym IHSem jest różnica i to spora.

Nie ma sensu dopłacać tutaj do nieopłacanej 980. SSD musisz mieć dwa, HDD bierz tańsze Barracuda 2TB / Toshiba P300.