Skocz do zawartości

Telefon nowy 1000 zł +/-200 zł

Telefon około 1000 zł +/-200 zł  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki telefon uważacie za najbardziej przyzwoity w tej cenie? (mile widziane uzasadnienie w poście)

• Alcatel Idol 3 5,5
    • Honor 6
      0
    • Honor 5X
      0
    • Lenovo Motorola X Play
    • LG G3
    • Inny...
      0

Recommended Posts

Cześć przydałoby mi się doradztwo w sprawie smartfonu

/Leniwi mogą ominąć ten opis/

Ostatnio mój LG 4X HD zaczyna mieć problemy z utrzymaniem 1 dnia na baterii, więc pora przymierzyć się do zmiany smartfona. Tym bardziej że zbiegło się to ze zwrotem 500 zł za tablet Kiano którego mi nie naprawią, tylko mają mi zwrócić pieniądze.

Początkowo mierzyłem w przedział do 900, ale jak to zwykle w takich sytuacjach "dołóż 100-200 i będziesz miał sporo lepsze urządzenie" stąd moje elastyczne podejście do budżetu. Oczywiście im mniej tym lepiej. Ekran jaki chciałbym mieć to chyba 5,5 cala, w końcu smartfon będzie mi zastępował tablet.

Bardzo ważne jest to, że telefon ma być nowy z 2 letnią gwarancją. Najlepiej ze znanego sklepu typu MediaMarkt, komputronik itp, żebym w razie czego nie musiał bujać się z firmą "krzak" na gwarancji. W ostateczności jakiś telefon z przedłużenia umowy u operatora, ale musi być 100% pewniak i nie na zasadzie, że będę musiał polować na okazję. Zbyt leniwy jestem ;-). Nie chce chińczyków bez oficjalnego wsparcia w Polsce.

/Koniec opisówki/

Wymagania:

- ekran powyżej 5 cali

- windows jest niekonkurencyjny w tym przedziale więc Android

- Nowy z pewnego sklepu z 24 miesięczną gwarancją na terenie Polski

- Im mniej kasy tym lepiej

- Używany do: przeglądania internetu, yt, zarządzanie kalendarzem, przyzwoity aparat,

Moje propozycje:

Alcatel Idol 3 5,5 - Fajne audio, wizualnie bardzo mi się podoba, odwracalny

Honor 6 - właściwie nie wiem co jest jego atutem w zestawieniu

Honor 5x - atut to czytnik lini papilarnych, ale nie wiem czy bym z niego korzystał

Lenovo Motorola X Play - Fajna bateria

Lg G3 - Ex flagowiec, chyba najlepsze parametry techniczne w zestawieniu?

Z wymienionych to Moto X play. Bardzo dobra bateria, prawie czysty android robi robote, aparat też hest bardzo dobry.

Dodam jeszcze Honora 7 ale z przedłużenia umowy:)

Niebawem też wejdzie Huawei P9 lite. Na zachodzie ma kosztować 299 euro. Pewnie szybko wejdzie do operatorów więc szybko cena jeszcze spadnie. Zerknij na specyfikację:)

G3 mam aktualnie i jedynie bateria mi doskwiera, po aktualizacji do 6.0 znacznie się poprawiła płynność ale i tak Moto X play będzie lepiej działać

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Alcatel Idol 3 5,5 - 1069 zł Fajne audio, wizualnie bardzo mi się podoba, odwracalny

Honor 6 - 1049 zł właściwie nie wiem co jest jego atutem w zestawieniu

Honor 5x - 1046 zł atut to czytnik lini papilarnych, ale nie wiem czy bym z niego korzystał

Lenovo Motorola X Play - 1109 zł Fajna bateria

Lg G3 - 1050 zł Ex flagowiec, chyba najlepsze parametry techniczne w zestawieniu?

Dodałem sobie orientacyjne ceny w jakich dałoby się dane modele kupić w sklepie któremu bym zaufał.

Nie ukrywam, że byłem w media Markt dzisiaj, chwytałem wszystkie wyżej wymienione modele i najbardziej wizualnie podoba mi się Alcatel, do tego fajne audio, dobre słuchawki JBL, wg recenzentów bardzo dobry wyświetlacz (bardzo jasny). Martwi mnie, że te telefony szybko tracą na wartości, recenzje pozytywne

Na wygląd 2 miejsce dla Honora 5x, aluminium zawsze wygląda "premium", recenzje raczej pozytywne

3 miesce LG G3, bardzo ładne ramki, tylko nie wiem czy przyzwyczaiłbym się do guzików z tyłu. recenzje pozytywne

No i mój problem z moto X play wizualnie jest najmniej atrakcyjna do tego najdroższa. Recenzje pozytywne.

@@dawid0032, Popatrzyłem sobie na Twój profil, udzielasz bardzo dużo porad w dziale telefonów, może znasz jeszcze jakiś model który warto rozważyć o niezłych parametrach?

Huaewei P9 Lite na początku będzie pewnie kosztował około 1400 zł w Polsce więc odpada. Honor 7 poza granicami cenowymi. Trzeba by polować na okazje.

Warto zapolować na Honora. Chyba że jeszcze Huawei P8. Delikatnie gorszy od Honora

Na tego P9 lite bym poczekał. Cena szybko spadnie

No albo te Lenovo. Dobra bateria i prawie czysty android to spora zachęta

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka