deepbluesea 3 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Witam, poszukuje drukarki mobilnej. W internecie w ogóle temat tych drukarek jest trochę pomijany i niewiele o nich piszą. Najważniejsze dla mnie aby była w miarę lekka i mała. Zastanawiają mnie czy są takie małe drukarki laserowe bo znalazłem tylko atramentowe i termiczne, które są bardzo drogie. Nie jestem jakoś przekonany do atramentowej, ale jeśli będzie trzeba to nie będzie wyjścia. - Mała, w miarę lekka - Wystarczy czarny kolor - Najlepiej laserowa? - Cena do 1000zł W miarę w tym typie znalazłem HP OfficeJet 100. Może ktoś polecić jakieś inne, lepsze jeśli są może nawet tańsze? Fajnie by było napisać coś o nich, jeśli ktoś korzysta? Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Korzystałem kiedyś z HP OfficeJet 100, znośny sprzęt. Pamiętam że generalnie za bardzo nie ma drukarek do formatu a4 które byłyby w pełni mobilne, więc chyba będziesz skazany na tego HP. Cytuj Link to post Share on other sites
wiktor83 1 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 W sumie masz rację, jeśli chodzi o typowe przenośne drukarki to ta officejet 100 jest chyba najmniejszą, nic mniejszego nie znalazłem. Jedynie troszkę większe i korzystniejsze w eksploatacji będzie Epson M105, coś takiego http://www.sferis.pl/p/382606-drukarka-atramentowa-epson-workforce-m105-c11cc85301.html Tu tylko dolewasz, jedna butelka 140 ml starczy Ci na ok 6 tys stron wydruku Cytuj Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Tylko czy ten Epson jest mobilny? Ma wbudowaną baterię? Bo nie widzę informacji na ten temat Cytuj Link to post Share on other sites
wiktor83 1 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Mój błąd... W ogóle kwestii baterii nie wziąłem pod uwagę, skupiłem się na gabarytach i ta mi przyszła do głowy. To ta officeje 100 lub ewentualnie jeszcze Canon ip 110 Laserowej chyba nie ma, co do termicznych to po za faktem, że są one strasznie drogie w zakupie to dodatkowo eksploatacji a i trwałość wydruków też pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
wiktor83 1 Napisano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy Hp jest tańsze w eksploatacji to bym się kłócił. To zależy czy Autor będzie korzystał z zamienników cy z oryginałów, jeśli to drugie to Canon wyjdzie dużo taniej jeśli z zamienników to może mieć problem z dostępnością tuszy do canona więc tu przewagę ma HP Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez wiktor83 Cytuj Link to post Share on other sites
wiktor83 1 Napisano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 To dalej nie zmienia faktu, że HP wyjdzie korzystniej w eksploatacji bo przez wszystkie blokady ze strony HP może się okazać, że drukarka w ogóle nie będzie współpracowała z zamiennikami więc Autor będzie zmuszony zaopatrywać się w oryginały co będzie kiepskim rozwiązaniem Cytuj Link to post Share on other sites
wiktor83 1 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Co Ci dadzą zamienniki dobrej jakości jeśli przez upgrade ze strony HP drukarka w ogóle nie ruszy na zamienniku? Zgadzam się, że są dobrej jakości zamienniki ale kupowanie ich do drukarek HP zawsze wiąże się to z dużym ryzykiem. Jak są stare modele i sterowniki są instalowane z płyty i nieaktualizowane to jasne, wszystko śmiga pięknie i różnica w jakości jest praktycznie niezauważalna ale piszemy tu o dość nowym modelu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts