Skocz do zawartości

Drukarka mobilna

Recommended Posts

Witam,

poszukuje drukarki mobilnej. W internecie w ogóle temat tych drukarek jest trochę pomijany i niewiele o nich piszą. Najważniejsze dla mnie aby była w miarę lekka i mała. Zastanawiają mnie czy są takie małe drukarki laserowe bo znalazłem tylko atramentowe i termiczne, które są bardzo drogie. Nie jestem jakoś przekonany do atramentowej, ale jeśli będzie trzeba to nie będzie wyjścia.

- Mała, w miarę lekka

- Wystarczy czarny kolor

- Najlepiej laserowa?

- Cena do 1000zł

W miarę w tym typie znalazłem HP OfficeJet 100. Może ktoś polecić jakieś inne, lepsze jeśli są może nawet tańsze? Fajnie by było napisać coś o nich, jeśli ktoś korzysta?

Pozdrawiam!

W sumie masz rację, jeśli chodzi o typowe przenośne drukarki to ta officejet 100 jest chyba najmniejszą, nic mniejszego nie znalazłem.

Jedynie troszkę większe i korzystniejsze w eksploatacji będzie Epson M105, coś takiego http://www.sferis.pl/p/382606-drukarka-atramentowa-epson-workforce-m105-c11cc85301.html

Tu tylko dolewasz, jedna butelka 140 ml starczy Ci na ok 6 tys stron wydruku

Mój błąd... W ogóle kwestii baterii nie wziąłem pod uwagę, skupiłem się na gabarytach i ta mi przyszła do głowy. To ta officeje 100 lub ewentualnie jeszcze Canon ip 110

Laserowej chyba nie ma, co do termicznych to po za faktem, że są one strasznie drogie w zakupie to dodatkowo eksploatacji a i trwałość wydruków też pozostawia wiele do życzenia.

Czy Hp jest tańsze w eksploatacji to bym się kłócił. To zależy czy Autor będzie korzystał z zamienników cy z oryginałów, jeśli to drugie to Canon wyjdzie dużo taniej  jeśli z zamienników to może mieć problem z dostępnością tuszy do canona więc tu przewagę ma HP

Edytowane przez wiktor83

To dalej nie zmienia faktu, że HP wyjdzie korzystniej w eksploatacji bo przez wszystkie blokady ze strony HP może się okazać, że drukarka w ogóle nie będzie współpracowała z zamiennikami więc Autor będzie zmuszony zaopatrywać się w oryginały co będzie kiepskim rozwiązaniem

Co Ci dadzą zamienniki dobrej jakości jeśli przez upgrade ze strony HP drukarka w ogóle nie ruszy na zamienniku?

Zgadzam się, że są dobrej jakości zamienniki ale kupowanie ich do drukarek HP zawsze wiąże się to z dużym ryzykiem.

Jak są stare modele i sterowniki są instalowane z płyty i nieaktualizowane to jasne, wszystko śmiga pięknie i różnica w jakości jest praktycznie niezauważalna ale piszemy tu o dość nowym modelu