kkrzysiekk 1 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Witam mam pewien komputer już trochę latek ma. W sumie żadna gra nie chce na nim sensownie chodzić (nawet 10 letnie gry) Jego specyfikacja to procesor Athlon x2 250 3.0 Ghz dwurdzeniowy, karta radeon asus 5750 z wbudowanym 1 GB ramu, i 8 GB ramu. Nie gram w zbyt wiele gier bo się nie da niestety , jedynie w diablo 3 które jako tako chodzi na totalnie minimalnych detalach ale dziwne że gdy gram w grupie dwóch czy trzech czy czterech osób wtedy klatki spadają do 11 , jak gram sam to jest około 30 czasem 40. Czy jest jakiś magiczny sposób żeby chociaż trochę przyśpieszyć ten mój komputer w tym diablo 3 (o innych grach to już nawet nie marzę przy takim koputerze). Pewnie podzespołów do takiego komputera nie ma już w sklepach i trzeba by szukać po allegro i tu moje pytanie co by dało jakiegoś kopa mojemu komputerowi bardziej, lepszy procesor czy karta graficzna, który z tych komponentów co aktualnie mam spowalnia mi komputer. Budżet mam mocno ograniczony do jakichś 300 złotych. Przepraszam z góry że wyskakuję z takim durnym tematem na forum gdzie ludzie zastanawiajją się która karta graficzna za kilka tysięcy jest lepsza. Może komuś będzie się jednak chciało mi coś podpowiedzieć, mało się znam na komputerach a sprzedawcy raczej chcą tylko naciąnąć niż doradzić. Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Jaką płytę główną masz i zasilacz? Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 ale dziwne że gdy gram w grupie dwóch czy trzech czy czterech osób wtedy klatki spadają do 11 , jak gram sam to jest około 30 czasem 40. procek niedomaga. jw + ram to ddr2/ddr3? Link to post Share on other sites
kkrzysiekk 1 Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M52LT-D3 Ramu 8 GB jest to ddr3 Zasilacz nie mam pojęcia ale 600W pisze ale pewnie realnie jest mniej bo kosztował 160 złotych Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Jaka marka i model? Link to post Share on other sites
kkrzysiekk 1 Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 logic 600atx Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 ajajaj, tykająca bomba, do wymiany. Bardzo nędzne zasilacze. Link to post Share on other sites
kkrzysiekk 1 Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Dobra kończmy ten temat nic się nie dowiem bo jak w każdym temacie na benchmark temat zeszedł na zasilacze które nie mają nic wspólnego z wydajnością komputera, a to chyba moja sprawa czy komputer kiedyś wybuchnie czy nie. Chociaż nigdy nic nie wybuchło ani mi ani kolegom Wiem wiem najchętniej odpisalibyście coś w stylu "Mylisz się bratku , nie masz pojęcia jak zasilacze są ważne w wydajności komputera" Link to post Share on other sites
Recommended Posts