kamuflaz 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Cześć, doradzicie co wybrać do tego dwurdzeniowego Pentiuma? Zależy mi, żeby była nowa grafika, która go w pełni wykorzysta i nic więcej na zapas nie potrzeba. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Do jakich gier (konkretne tytuły), jaki budżet. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
kamuflaz 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Budżet do 600zł, ale nie chce karty na zapas. Po prostu, ona ma działać na 100% i procesor też. Będę grał w: Euro Truck Simulator 2, PlanetSide2 Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Nie ma czegoś takiego. Zawsze któryś z podzespołów będzie ograniczał inne, bo każda gra czy zastosowanie jest inne, inaczej zoptymalizowane.W takim budżecie albo 750Ti, albo dołożyć z 90 zł i nowszego i o 50% wydajniejszego GTX950. Cytuj Link to post Share on other sites
kamuflaz 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Wiem, ale chodzi mi, żeby nie było czegoś takiego, że "zawsze" karta chodzi na 20% a procek dusi się na 100%. Tylko, żeby było to w miarę podobnie. Gdzieś czytałem, że Pentiumy dwurdzeniowe źle współpracują z GeForcami. Jak to rozumieć? Dzięki I jeszcze jedno pytanie: Jak mi się gra zamknęła, bez żadnego blue screena to może to być spowodowane brakiem RAM'u? Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Ja mam coś takiego na 3DMarku06. Procesor na 13%, karta na 30-40%. Szybciej poprostu się nie da, bo nikt tak wcześniej nie zaprojektował ani benchmarka ani API graficznego. Przestarzała informacja, NVidia poprawiła sterowniki. Teraz narzut sterów NVidii jest mniejszy niż AMD - sytuacja się odwróciła. Może być to spowodowane wieloma rzeczami, ale niekoniecznie brakiem Ramu. Trudno powiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
kamuflaz 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dzięki, za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts