tyrgaroth 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, chciałbym zakupić myszkę do grania, wiem, że było wiele podobnych tematów jednak żaden nie pomógł mi w wyborze.§ Budżet: Jest otwarty, wysoka cena jeśli ma swoje uzasadnienie, nie jest problemem. § Jakiej myszki obecnie używasz: RAT 7 § Jaką masz obecnie podkładkę: Qck + § Z jakich wartości DPI korzystasz: 400 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: około metr § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): CS GO, reszta nie ma znaczenia jeśli myszka spisze się tam, będzie dobra też w innych gatunkach, tytułach. § Ile przycisków używasz w myszce: Przyciski pod kciukiem do przeglądania internetu, reszta nie ma znaczenia. § Chwyt: Taki trochę rozciągnięty wzdłuż claw grip § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: około 16-18 (Nie mam przy sobie linijki, pomiar wykonany ekranem telefonu ) § Dlaczego chcesz zmienić mysz: W szczurze, sensor jest dziadowski zacina się + zepsuł mi się przycisk na rolce. § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Fajnie by było żeby myszka miała podkładkę na kciuk oraz na mały palec, chociaż nie jest to warunek konieczny, jeśli inna myszka deklasowała by taką z podkładkami, jestem otwarty.Jeśli chodzi o materiał, wygląd jest to sprawa drugorzędna, ważniejszy jest sensor. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez tyrgaroth Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Przy takiej łapie dużej to Zowie eca-1 albo Rival 300 spokojnie Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Quelto Cytuj Link to post Share on other sites
tyrgaroth 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dodam, że jednak znalazłem ciekawą opcję w temacie niżej Asus ROG Gladius, bardzo ciekawie wygląda opcja wymiany przełączników czy jest na rynku coś podobnego ale z podpórkami ?Zaraz sprawdzę tego ECA-2 Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dm2 comfy, mionix Naos 7000, jak chcesz takie wypustki. Ewentualnie moze logitech g502 Cytuj Link to post Share on other sites
tyrgaroth 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Dziękuję za propozycję, chyba wygrywa Rival 300. Ale zastanawia mnie też ta propozycja którą rzuciłem (Gladiator), jak myślicie która była by lepsza ? Czy ktoś z was używał tych myszek ? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Co prawda nie miałem gladiusa ale miałem zowie ec2 evo i razer deathadder (to samo co Gladius) i wlasnie po wszystkich testach myszek wróciłem spowrotem do rivala. Nie jest aż tak profilowany jak deathadder co mi w nim przeszkadzało oraz lubie podświetlenie wiec dla mnie rival lepszy i wygodniejszy od zowie np Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 @up Mówiłem. Gladius byłby świetny gdyby nie waga. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts