patricio 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Mój poczciwy blaszak lada dzień będzie świętował 8 urodziny (ach jakie to były piękne czasy z dolarem za 2 zł) więc przyszedł czas na jego pożegnanie. Obecnie posiadam 1800 zł na tzw. zbyciu. Potrzebny mi jest cały zestaw bez GPU i dysku SSD (widziałem promocje w selgorsie na sandiski 120gb za 150 złotych). Zależy mi na tym, aby za 2-3 lata nie było problemu z modernizacją CPU, GPU na obecnym mobo. Karta grafiki jaka będzie obecnie zawarta w komputerze (do lipca/sierpnia) to gtx 560. Poniżej prezentuje mój zestaw i tu jest moja prośba czy wszystko będzie ze sobą współgrało czy ew. coś zmienić, warto do czegoś dopłacić. Zastosowanie komputera: w głównej mierze gry Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 1800 zł Kiedy zamierzasz kupić komputer? w okresie pomajówkowym? Których części potrzebujesz?: buda bez gpu Czy będziesz podkręcać sprzęt? nie Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Full HD LG 23MP75 Specjalne wymagania: możlwiosc bezproblemowej modernizacji w przyszlosci Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? naped Własna propozycja zestawu: http://pokazywarka.pl/mkgdwd/ http://www.morele.net/inventory/info/xhHGW0/ Inne: jako karta docelowa: gtx 970, r9 390 Pozdrawiam Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez patricio Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Wrzuć sobie Fortis 3 zamiast tej Fery i tyle na temat. Jest dobrze. Co do SSD to nie przesadzaj. Dozbieraj sobie na jakiegoś Cruciala BX 100 / MX 200 bądź Goodram Iridium Pro o pojemności 250 GB. Cytuj Link to post Share on other sites
patricio 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) ulalal nie ten link wrzucony z koszyka, jak to sie stalo? Nie wiem dlaczego ale przekierowuje z mojego linku na inny, zaraz wrzuce zalacznik Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez patricio Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 No właśnie coś tak ten koszyk to chyba z innego tematu ? Obudowę zmień sobie na RG1 z piwnicą na PSU i okablowanie. Pamięci możesz dać ciut tańsze 2133 MHz. Maks pod H110. Ogólnie jest też ok. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
patricio 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Z tego co widziałem pamięć jest tańsza jedynie o 10 zł. Czyli z tego co rozumiem RG1 jest po prostu większą obudową? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Wymiary sobie sprawdź jak to tam wygląda. RG1 tak jak wspomniałem piwnicą na PSU i okablowanie co przy zasilaczu bez modularnego okablowania znakomicie rozwiązuje całą aranżację okablowania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
patricio 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dodatkowe wentylatory są potrzebne czy sobie odpuścić? Na płycie głównej podanej w zestawie bez problemu będę mógł przeprowadzić za jakiś czas modernizacje? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Póki co boxowe wentyle z budy wystarczą. Masz tam 2 x 120 mm. Przy małej dopłacie masz RG3 również z 2 x 120 mm + piwnica na PSU i okablowanie. Fajna i funkcjonalna sprawa. Jeżeli chodzi o mobo. Możesz dokładać dyski, możesz dorzucić drugą kostkę pamięci a procesora raczej nie będzie potrzeby ruszać. Nie podkręcisz na niej a wkładać i7 nie ma sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
patricio 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Nowsze generacje GPU w przyszłości też powinny pociągnąć na tej płycie? Ten zasilacz sobie poradzi? Mimo, że jest tani to z tego co czytałem ma dobre opinie użytkowników. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Zasilacz spokojnie da radę. O GPU nie ma się co martwić. Cytuj Link to post Share on other sites
patricio 0 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 W takim razie bardzo dziękuje za fachową opinie i pomoc. Pozdrawiam Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie CPU, mianowicie czy warto dopłacać te 70 zł do i5 6500 skoro przyrsot fpsów jest niewielki (5 fpsów przy 80)? Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Kilka mhz więcej czasem może się przydać. Ogólnie, jeśli jest taka możliwość to raczej zalecamy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts