Skocz do zawartości

Nowy smartfon do 1,5 tyś.

Recommended Posts

Witam

• mój budżet : ~ 1500 zł
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Allegro, sklep stacjonarny
  • nówka czy używka : nówka
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : ~ 5,0
  • preferowany system mobilny : Android
  • do czego będę używać urządzenia : zdjęcia, przeglądarka www, PDFy, nawigacja
  • moje najważniejsze wymagania : płynność, dobrej jakości aparat, długi czas pracy na baterii, bezawaryjność

Obecnie korzystam z HTC Sensation którego zakupiłem jako nówkę z przedłużenia umowy na aledrogo, data na paragonie 14.03.2012. Po 4 latach nastał czas żeby w końcu przeszedł na emeryturę ;)

Zacząłem ostatnio przeglądać obecną ofertę telefonów w tych przedziałach cenowych i... nie wiem co wybrać. Na pewno nie chcę "telewizora"  - 5,5" to absolutny max, do tego najlepiej od razu 3GB Ram bo z perspektywy czasu widzę, że tego androidowi nigdy nie jest za dużo. 4GB w tej kwocie chyba raczej nie jest osiągalne. Miłym dodatkiem byłoby nieoficjalne wsparcie poprawiające / przedłużające życie smartfona.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam :)

Samsung Galaxy S6. Nic lepszego z ekranem poniżej 5.5 nie znajdziesz.

4gb ramu jest osiągalne. Np Asus zenfone 2 za ok 1100zl i mniej ma 4gb ramu:)

Chyba że jeszcze Honor 7. Dla wymienionych wymagań nada się bardzo dobrze

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

@dawid0032

Nie przeglądałem aż tak dokładnie  %-)

Co do Xiaomi to dobre pytanie bo czytałem już o zablokowanych bootloaderach. Jeśli tylko ten etap przeszedł by bez problemu... 

@maciek46

Ok, ale wraz z "globalnym" rom'em jest jeszcze mnóstwo różnego chińskiego syfu i o ile się orientuję to MIUIPolska tego nie ma.

G3 / G4 też rozważam... poczytałem trochę wątek na xda o baterii w SGS6 i... zadka nie urywa, nie wiem jak ta kwestia wygląda w LG ew. co innego jest "spaprane" ale z mojej perspektywy na plus na pewno zaliczam wymienną baterię. Zwłaszcza, że nie zmieniam często telefonów.

Poczytaj sobie na pewnym adroidowym forum jak wygląda kwestia baterii w s6. Bo 4,5h sotu to chyba na minimalnym podswietleniu. Mierz w lg g3/g4. Sam byłem napalony na s6 ale 2550mha przy wyświetlaczu qhd to trochę mało. Po za ty wspominasz o chęci wgrywanie custom romów. W samsungu nabija to flagę knoxa co oznacza utratę gwarancji.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Co o tym sądzicie ? http://allegro.pl/lg-g4-32gb-lte-leather-black-czarny-lg-h815-vat23-i6127713162.html

"Telefon sprzedawany na fakturę VAT 23%

Bez blokady SIM-Lock, działa z każdą siecią GSM
Nowy, nieużywany, fabrycznie zapakowany, gwarancja producenta, polska wtyczka."

1550 zł, po 1800 pln chodzą w sklepie, pytanie czy fakturę wystawiają z datą w dniu zakupu czy może faktura już jest i dni/m-ce gwarancji już lecą...