Mir00 115 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich Mam problem z internetem który strasznie zamula, pomimo posiadania extendera. Extender pokazuje po 3-4 kreski ( na 5), na laptopie mam zazwyczaj full bądź 4, a i tak transfer potrafi tak zwolnić, że nie da się wejść na żadną stronkę (pliki potrafią się ściągać po kilka kb/s), a nieraz po prostu całkowicie pada, czego to może być problem. Internet: UPC 150mb Extender: TP-link TL-WA854RE Przepinanie extendera w inne miejsca nic nie daję (największy transfer jaki udało mi się uzyskać to jakieś 2,2mb, podczas gdy w pokoju z routerem był oto ok 6mb), a czytałem na internecie że inni mając zasięg 3-4 kresek spokojnie mogą korzystać z internetu. Dodam że extender ma świeży soft (sprawdzałem, jest zaktualizowany), a w pokoju gdzie znajduje się modem nie ma żadnych problemów z przesyłem danych. Proszę o pomoc, z góry dzięki Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez Mir00 Cytuj Link to post Share on other sites
greatwyrm 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Powiem Ci tak.U siebie mam Neostradę 80mb router Tp-Link TD-W9980.Ja miałem 860Re i też działało tragicznie. Zmieniłem na Linksys RE6700 (niby bardzo drogi i super) działa dużo lepiej ale nadal czasami przerywa internet albo transfery spadają. Czasami na chwile zanikają obie sieci 2,4 i 5Ghz. Ogólnie działa lepiej ale przymierzam się do normalnego Acess Pointa bo coś te extendery to chyba chwyt marketingowy. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 I co zrobisz z tym ap? Generalnie nawet tanie ale dobre sprzęty mają komplet trybów. Z repeaterami jest inny problem - nie rozumiecie jak działają, jakie mają ograniczenia i minusy a później żądacie nie wiadomo czego i się dziwić ie ze jest inaczej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts