apalen 0 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Siemka, Zamierzam kupić sobie jakiś dobry "monitorek" ~ 23/24', który będzie miał wysoką jakość obrazu(kolory itp.) Mam swoje 3 typy: AOC i2369Vm Samsung S24D590PL Samsung S24E510CS Ponoć chwalą AOC... Ogólnie będzie mi służył do grania i oglądania, stad zależy mi na wysokiej jakości obrazu. A i odnośnie tego opóźnienia czy jako zwykły śmiertelnik odczuje różnice pomiędzy np. 5ms a 1ms? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Ten_Wredny 2047 Napisano 11 Kwietnia 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Bierz AOC, faktycznie nawet i moi znajomi sobie go chwalą, więc z tej trójki celowałbym właśnie w i2369 1 Cytuj Link to post Share on other sites
apalen 0 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Ok, wezmę to pod uwagę ale mam jeszcze jedno pytanko ma ktoś zakrzywiony monitor? Ogólnie zastanawia mnie czy dobrze się patrzy na taki ekran. Mam chrapkę na oba wiec pomóżcie Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez apalen Cytuj Link to post Share on other sites
Prorok 32 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Na 24 calach? Bez sensu, na 27 też. Dopiero na ultrawide 34 zaczyna to mieć sens. Ale do mnie osobiście to i tak nie przemawia, jeżeli nie siedzisz dostatecznie blisko to tylko zmniejsza Ci przestrzeń roboczą (w płaskim patrzysz na całą powierzchnię, a w zakrzywionym z odległości widzisz tylko tak jakby cięciwę okręgu, na którym ekran został zakrzywiony, możesz sobie zrobić eksperyment z kartką A4 - najpierw prostą, a potem zagiętą w swoją stronę). Tak samo nie rozumiem ludzi kupujących zakrzywione telewizory, po czym siedzą do niego pod kątem na drugim końcu pokoju... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts