Verbatov 5 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam. Od jakiegoś tygodnia pojawia się u mnie dziwny problem. Jeśli komputer jest długo nieużywany czyli np przez noc, to jak go włączam rano to pojawia się przyciemniony obraz logowania do systemu który po chwili gaśnie. Dopiero po zresetowaniu komputera wszystko uruchamia się poprawnie. Czego to może być wina? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Tak to jest z linux'em. Zainstaluj windows'a jak normalny człowiek!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Verbatov 5 Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Mam windowsa 7 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 A dlaczego nie napisałeś o tym wcześniej? Specyfikacji kompa też nie podałeś. Chyba to oczywiste? Cytuj Link to post Share on other sites
Verbatov 5 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Myślałem że takie objawy jednoznacznie powiedzą który podzespół nawala bez podawania specyfikacji. Cytuj Link to post Share on other sites
damchmark 28 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Może to zasilacz (jeśli jest zasilacz marki zasilacz), może monitor, może karta graficzna...zacząłbym od sprawdzenia/podmiany zasilacza (sprawdzenie miernikiem), kabel od monitora może poluzowany. Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Verbatov 5 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Mam zasilacz corsair 400 więc chyba nie w tym problem. Jeśli kabel od monitora byłby poluzowany to nie działoby się to tylko przy włączaniu komputera. Być może karta graficzna gtx 260 zaczyna się sypać bo jest już wiekowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts