vicu88 1 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Witam serdecznie, Chciałbym zakupić monitor 23" bądź też 23,6" z przeznaczeniem do gier. Od 8 lat użytkuje Samsunga 933HD i już nie mogę na ten mały ekranik patrzeć Budżet w jakim planuję się zmieścić to max 400-500 zł (przy czym 500 to już absolutne maximum, wolałbym poniżej tej kwoty). Może być to monitor używany. Jaki w tym przedziale cenowym polecacie najbardziej? Cytuj Link to post Share on other sites
Sentymentalny 78 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Przy takim budżecie to raczej wszystko jedno: http://forum.benchmark.pl/topic/64117-chc%C4%99-monitor-za-chc%C4%99-monitor-do/ Cytuj Link to post Share on other sites
vicu88 1 Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Może inaczej zadam pytanie, w jednym z artykułów przeczytałem aby dobierać monitor (i co za tym idzie jego natywną rozdzielczość) do mocy obliczeniowej karty graficznej. Posiadam Geforce'a GTX 750Ti 2GB i o ile w rozdzielczości 1366x768 (taką maksymalnie obsługuje mój monitor) gram zazwyczaj na najwyższych detalach to nie sądzę bym w 1920x1080 także mogł sobie na to pozwolić. Autor artykułu pisze, że zmiana rozdzielczości do mniejszej niż natywna może spowodować jeszcze większy lag. Artykuł można znaleźć tutaj http://gadzetomania.pl/10662,jaki-monitor-do-gier-a-jaki-do-grafiki-nie-licz-na-sprzedawce-wybierz-sam. W związku z powyższych chciałem jeszcze Was dopytać czy zmniejszenie rozdzielczości (z natywnej 1920x1080) będzie powodowało jeszcze większy lag w grze bądź też nie będzie miało wpływu na zwiększenie FPS? Pytam bo zastanawiam się czy jest po prostu sens wymiany monitora z 19" na 23" jeżeli moja karta nie będzie mogła w stanie go komfortowo obsłużyć w grach. Cytuj Link to post Share on other sites
Maister 1 Napisano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Jak zmniejszysz rozdzielczość to będziesz miał więcej fps. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts