Flooras 2 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Witam Zastanawia mnie jak to jest z freesync/g-sync. Są to technologie z dwóch stajni. A jak mają się w połączeniu z kartą graficzna konkurencji? Czy to jaka jest karta graficzna ma wpływ na działanie tej technologii? Pozdrawiam:) Cytuj Link to post Share on other sites
Darken 11 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Dokładnie freesync dziala tylko z kartami amd obsługującymi tę technologię i analogicznie z g-sync. oczywiście monitory będą działać ale karty nie obsłużą tych technologii. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Darken Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Z tego co wiem to po modyfikacji sterownika będzie to działać, ale jak jest w praktyce to jeszcze nie widziałem. Ogólnie z G-synce tylko nvidia skorzysta, z Freesynce obie firmy, tylko że z nvidią trzeba się mocno napracować i wymęczyć a i tak nie daje to nam pewności. Cytuj Link to post Share on other sites
erenhardt 73 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Freesync z intelem ma jeszcze działać. Cytuj Link to post Share on other sites
Prorok 32 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Freesync może działać ze wszystkim, bo to otwarty standard i korzystać może kto chce. Ale nV woli sprzedawać producentom monitorów moduły G-Sync i zdzierać kasę jeszcze na tym, a swoim kartom wsparcia dla freesync nie dają. Cytuj Link to post Share on other sites
Prorok 32 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Freesync może działać ze wszystkim, bo to otwarty standard i korzystać może kto chce. Ale nV woli sprzedawać producentom monitorów moduły G-Sync i zdzierać kasę jeszcze na tym, a swoim kartom wsparcia dla freesync nie dają. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts